Sevginar Sali

Binali Yıldırım’ın ardından

Dün ‘İBB'nin elini görmemiz lazım' diye yazarken, hemen ertesi gün Binali Yıldırım'ın Silivri'ye geldiğinden haberim yoktu : )
Allah var sevimli adam… Gelişinin kimseye zararı dokunmadı, Cumhur İttifakı Adayı Volkan Yılmaz'a en acilinden bir moral dopingi olduğu ise aşikar. Sadece ona mı? Silivri'ye umut, Hüseyin Turan'a gurur kaynağı oldu Binali Bey…
Son derece yapıcı bir uslup, dikkatle seçilen kelimeler, germeyen, yer yer gülümseten, babacan bir tavır…
Silivri'ye ne söz verdiğine gelmeden önce bunların ‘şartlı vaatler' olduğunu belirtmek gerek… Şöyle ki “Volkan Yılmaz'a sahip çıkıp Başkan seçin, O'na oy atarken beni de unutmayın. İkimiz de seçilirsek tadından yenmez” şeklindeki espirili söylemini seçmen hak ettiği şekilde not etmiştir.
Silivrililere 1770 araç kapasiteli 10 otopark, 450 tekne kapasiteli yat limanı sözü veren Yıldırım, İBB Başkanı, Volkan Yılmaz da Silivri Belediye Başkanı seçildiği taktirde İstanbul'u süsleyen bütün çiçeklerin Silivri'de üretileceğini bu alanda 4 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.
“İstanbul'da ne varsa Silivri'de de onlar olacak” diyen Yıldırım, Başkan Işıklar'a ikinci göndermesinde “Kimseyi korkutmaya gerek yok” dedi ve bunun yanı sıra “Tarım arazilerine kimseyi dokundurtmam”, “Silivri'de seracılık gelişecek”in yanı sıra hızlı tren ve ulaşım yatırımlarına dair söz verdi.
Işıklar'a birinci göndermesini Yıldırım, “Huzurun devamı” sloganı üzerinden yaptı ve dedi ki: “Silivri'nin daha önce huzuru yok muydu? Biz huzurun yanı sıra gönül belediyeciliği, hizmet ve yatırım da vaat ediyoruz”…
İBB, Merkez Hükümetinin bir türlü bitmeyen yatırımları Yıldırım'ın da canını sıkmış gibi duruyor ama özeleştiriye dili varmadı diye düşünüyorum.
“Volkan Yılmaz gelecek dertler bitecek” sloganı ile Silivri ziyaretinin manşetini kendi atan Yıldırım, Silivri programını bugüne kadar üstlendiği tüm önemli görevlerde düstur edindiği üzere ardında hoş bir seda bırakarak tamamladı.

ONURLANDIRDI
Cumhur İttifakının İBB İstanbul Adayı Binali Yıldırım çok hoş bir siyasi zarafet örneği ve dersi de verdi… Onun gibi önemli sorumluluklar üstlenmiş bir kişinin kendinden çok başkalarından söz edip onları yüceltme çabasına değinmeksizin bu programın değerlendirmesi noksan kalırdı. Hüseyin Turan'a yönelik vefa ve görev dönemiyle alakalı hatırlatmalar yerel seçim sürecine dair Silivri açısından tetikleyici bir etken oluşturdu. Tülay Kaynarca için söyledikleri keza aynı şekilde.
Volkan Yılmaz'a daha ne yapsın : )) Kendine ikinci sırada oy istedi önceliği hep Silivri adayına verdi…
Yıldırım'ın “Hüseyin Turan ekibimizin içinde” mesajının açılımına ilerleyen günlerde vakıf olacağız muhtemelen. Hayırlı olsun…

IŞIKLAR İKİNCİ KEZ DEDE OLDU
Silivri Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ikinci kez dede oldu. Sahra ve Sencer Işıklar'ın Uluç ismini verdikleri ilk bebekleri dünyaya geldi. Gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütsün.

YORUM YAP