Beyciler Ortaokulu’nda “Bilim Söyleşileri” yapılacak

Beyciler Ortaokulu’nda “Bilim Söyleşileri” yapılacak

23.03.2018 09:55:03

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu ve Trakya Üniversitesi işbirliği ile “Bilim Söyleşileri” programı gerçekleştirilecek.

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunda 4 Nisan 2018 tarihinde düzenlenecek ve Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim üyeleri Prof.Dr. Çiler Meriç, Prof. Dr. Belgin Elipek, Doç. Dr. Utku Güner ve Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Kaya'nın katılımları ile gerçekleştirilecek program saat 10.30'da açılış konuşmaları ile başlayacak ve gün boyunca devam edecek. Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı ve Hidrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belgin Elipek ‘'Küresel İklim Değişikliği ve Suyun Önemi'', botanik anabilim dalı başkanı Prof. Dr. Çiler Kartal ‘'Bitkilerin Renkli Dünyası'', hidrobiyoloji anabilim dalından Doç. Dr. Utku Güner ‘‘'Bilim Nedir?'', genel biyoloji anabilim dalından Doç. Dr. Burhan Şen ‘'Uzay ve Biz: Uluslararası Uzay İstasyonu''ve zooloji anabilim dalından Yrd. Doç. Dr. Mustafa KAYA ‘'Trakya'nın Önemli Kuş Alanları, Gala Gölü Milli Parkı, İğneada Longoz Milli Parkı''adlı konularla söyleşi gerçekleştirecek. Etkinliğe Silivri ilçesindeki tüm ortaokullar davetli olacak. Bu etkinlik sayesinde ortaokul öğrencileri hem değerli bilim insanları ile tanışacak hem de bilim ile ilgili alanında uzman kişilerden yeni bilgiler öğrenecekler.
Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu müdürü Mustafa Elibol, ‘' Okulumuzda gerçekleştireceğimiz çok yoğun ve geniş kapsamlı bir programla ilçemizde bulunan öğrencilerimiz doğayı, canlıları, evreni ilgilendiren konular hakkında yeni bilgiler öğrenecekler. Bilimsel söyleşi programımız çok değerli isimlerden oluşmaktadır. Prof. Dr. Belgin Elipek, Prof. Dr. Çiler Meriç, Doç. Dr. Utku Güner, Doç. Dr. Burhan Şen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya'nın sunumları ile alışılagelen yüksek bilimsel standardın yanı sıra bizlere aktaracakları değerli bilgileri ile bizler için unutulmaz bir söyleşi olacağına inanıyor ve öğrencilerimizin bilim dünyasına kazandırmak amacıyla bugün büyük bir adım atacağımızı en içten duygularımla dile getiriyorum.'' dedi.
Haber Merkezi

YORUM YAP