Beyciler’den Başkan Yılmaz’a eğitim teşekkürü

Beyciler’den Başkan Yılmaz’a eğitim teşekkürü

28.06.2021 11:23:40

Beyciler Muhtarı Yaşar Köse, Mukaddes Sönmez anaokulu, ilkokul ve ortaokulunda gerçekleştirilen yenileme çalışmaları dolayısıyla Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın eğitim yatırımları arasında yer alan ve “Kütüphanesi olmayan, bilgisayar odası olmayan, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak” yaklaşımıyla 12 köy okulunda başlatılan çalışmalar kapsamında Danamandıra, Sayalar, Çayırdere, Kadıköy, Beyciler mahallelerindeki köy okullarında projeler tamamlandı.
Sayalar İlkokulu Namık Kemal Tiyatro ve Konferans Salonu, Adnan Ötüken Kütüphanesi, Çayırdere Ortaokulu Orhan Şaik Gökyay Kütüphanesi, İbrahim Şinasi Tiyatro ve Konferans Salonu, Danamandıra İlk ve Ortaokulu Nihat Sami Banarlı Kütüphanesi, Nejat Uygur Tiyatro ve Konferans Salonu, bu eğitim öğretim yılında öğrencilerin hizmetine açıldı.
Köy okulları için “Hijyenik Tuvaletler Projesi” de hayata geçirilirken, baştan aşağı yenilenen tuvaletler yeni görünümüyle dikkat çekti, büyük beğeni topladı. Çocuklara kolaylık sağlayacak özellikte yapılan, uyarıcı ve bilgilendirici görseller ile tasarlanan tuvaletlerde Kütahya Seramik ve E.C.A. Serel marka malzemeler kullanıldı.
BAŞKAN YILMAZ, “EĞİTİM YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK” DEMİŞTİ
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, eğitim yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamalarda, adaylığından bu yana devlet ile özel okullar, seçildikten sonra ayrıca merkez ve köylerde bulunan okullar arasındaki makası daraltmak için eğitim yatırımlarının devam edeceğini vurgulamakta.
“Çocukluk yıllarımızdan da hatırlayacağımız bir şarkı vardı. ‘Orda bir köy var uzakta. Gitmesek de, görmesek de, o köy bizim köyümüzdür.' Bu hissiyatla oraya gidelim ve oraları görelim dedik. Ben annelere, hanımefendilere bir söz vermiştim. Hep sizinle beraber olacağım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği çocuklarınızla, gençlerinizle beraber olacağım demiştim. Özel okullarla, devlet okulları arasındaki makası kapatmaya geliyorum demiştim. 12 tane köy okulumuz var. Biz, kütüphanesi olmayan, tiyatro salonu olmayan, bilgisayar odası olmayan köy okulumuz kalamayacak projesi ile yola çıktık. Danamandıra, Çayırdere, Sayalar ve Kadıköy olmak üzere 4 köy okulumuzdaki çalışmaları bitirdik. Pandemi süreci nedeniyle tüm köy okullarımızın tuvaletlerini de yenileyelim dedik. Bu kütüphanelerin, bilgisayar odalarının, tiyatro salonlarının, tuvaletlerin yapılmasında Arnes Ambalaj, Bayburtlu İnşaat, Elginkan Holding bünyesindeki ECA Serel Vitrifiye ve Kütahya Porselen Seramik'in büyük katkıları oldu. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. En uzak köşelerde bulunan köylerimize varmaya, çocuklarımızın en iyi şartlarda, en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak için yatırım yapmaya devam edeceğiz.” açıklamasında bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Beyciler Mukaddes Sönmez İlk ve Ortaokulu'nda da yenileme çalışmalarını tamamladı.

BEYCİLER MUHTARI KÖSE, BAŞKAN YILMAZ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Beyciler Muhtarı Yaşar Köse, Beyciler Mukaddes Sönmez anaokulu, ilkokul ve ortaokulunun konferans salonu, kütüphane, çok amaçlı salon ve lavabolarının yenilenmesini, öğretmen lojmanlarının dış cephe boyasının yapılmasını sağlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a ve emeği geçenlere mahalle sakinleri adına teşekkür etti. Köse ayrıca, “Yetkili makamlar yaptığımız görüşme neticesinde 1 Temmuz'dan itibaren okul bahçesinde düğün ve nişan etkinlikleri için gerekli iznin alındı” bilgisini de paylaştı.
Haber:
Renginar SALİ

YORUM YAP