KÖYLERDE İSKİ
EKİBİ ÇALIŞTI
Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Muharrem Eren ile toplantıya katılan 10 köy muhtarı, köylerinde yaşanan tüm sıkıntıları İSKİ yetkililerine tek tek anlattı. İSKİ yetkilileri de tüm sorunları ve istekleri dinledi, not aldı. Bazı isteklerle ilgili olarak ilgili birim müdürleri de toplantıya çağırılarak görüşü alındı. Muharrem Eren İSKİ yetkililerine “Biz sizin yanınızdayız. Üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazırız” dedi. İSKİ Genel Müdürü Prof.Dr.Ahmet Demir de, “Biz size hizmet için varız. Özellikle tahsis ve kamulaştırma konusunda köyü en iyi tanıyan insanlar olarak bize yardımcı olursanız işin başlaması daha erken olur.” dedi.
3 saate yakın süren toplantıda ilk etapta acil konuların çözümü için İSKİ’den Genel Müdürlük düzeyinde bir ekip kurularak Silivri köylerine gönderildi.
İLK ÇALIŞMA
BEYCİLER’DE BAŞLADI
İSKİ Genel Müdürlüğü Atıksu İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Avrupa Yakası 2010 yılı 2. kısım Atıksu ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı ihalesi kapsamında ilk çalışma Beyciler Köyü’nden başladı. En düşüğü 300’lük büzlerle 18 km. alanda gerçekleştirilen çalışmada, Beyciler Köyü’ne 4000 kişi kapasiteli arıtma tesisinin inşaatına da başlandı.
SIRADA B.ÇAVUŞLU VAR
İhale kapsamında ekipler önümüzdeki haftadan itibaren B.Çavuşlu’da çalışmaya başlayacak. Zamanında belde belediyesi olmasına rağmen altyapısı bulunmayan B.Çavuşlu’da yaklaşık 30 km. atıksu kanal hattı döşenecek ve 8000 kişi kapasiteli arıtma tesisi yapılacak.
ÇAYIRDERE, SAYALAR VE
DANAMANDIRA DA İHALE
KAPSAMINDA
Beyciler ve B.Çavuşlu’daki çalışmaların ardından aynı ihale kapsamında Çayırdere, Sayalar ve Danamandıra’da 10’ar km. atıksu kanal hattı döşenecek ve 2000’er kişilik arıtma tesisi yapılacak.
TOPLAM MALİYET 15 TRİLYON
5 yerleşim yerinde yaklaşık 78 km. atıksu kanalı ve 18.000 kişi kapasiteli arıtma tesislerinin yapımı yaklaşık 15 trilyona mal olacak.
3. KISIMDA SEMİZKUMLAR,
ALİPAŞA VE FENER KÖYÜ
YER ALACAK
İSKİ Genel Müdürlüğü Atıksu İnşaat Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Avrupa Yakası 2010 yılı 3. kısım Atıksu ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı ihalesi kapsamından ise Silivri’nin bir bölümü ile Semizkumlar ile Alipaşa Mahallesi ve Fener Köyü yararlanacak. İhale süreci tamamlanan çalışmalara yıl içinde yer teslimi yapılarak başlanacak. 4. kısım ihaleden ise Silivri’nin diğer köy ve mahalleleri yararlanacak.
KARAKAŞ: VERDİĞİMİZ
SÖZÜ TUTTUK
İSKİ’nin yatırım sürecinde hem takip hem de bürokratik engellerin çözümünde aktif rol alan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, verdikleri sözleri yerine getirdiklerini vurguladı. Çok yüksek maliyetli bu hizmetlerde ihale sürecinin uzamasının çalışmaların planlanan zamandan daha sonra başlamasına neden olduğunu belirten Metin Karakaş, “Silivri tarihinde ilk defa tüm köylerimizin atıksu kanal hizmetlerini yapıyoruz. Eski beldelerimiz de bu hizmetten yararlanacak. Köylerdeki derelere yıllardır zarar veriliyordu, dereler atık suların iletildiği çağdışı bir yöntem olarak kullanılıyordu. Bırakın arıtmayı Avrupa kenti Silivri’nin bazı bölgelerinde altyapı olmadığı için foseptik çukurlarıyla günü kurtarma adına, çevre katliamları yaşanıyordu. Köylerimizle ilgili ihale süreci geçtiğimiz yıl başlamasına rağmen, çeşitli engellemeler, şikayetler nedeniyle ancak başlayabildi. Bunun üzüntüsünü çeşitli zamanlarda dile getirmiştim. Özellikle B.Çavuşlu’ya her gidişimde vatandaşlarımızın altyapı ile ilgili istek ve şikayetlerinde çok üzülüyordum. Çalışmalar Beyciler Köyü’nden başladı, 1 hafta sonra da B.Çavuşlu’dan devam edecek. Sırasıyla diğer köyler ve mahallelerde de altyapı çalışmaları devam edecek. Silivri tarihinde ilk kez her köye ve eski beldelere arıtma tesisleri de inşa ediyoruz. Bu tesisleri köylerin büyümesini göz önüne alarak yüksek kapasitede kullanılacak şekilde inşa ediyoruz” dedi.
Haberin devamı 17.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…






