Belediye Meclisi’nde ‘partizanlık’ tartışması

Belediye Meclisi’nde ‘partizanlık’ tartışması

6.12.2019 16:56:32

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'nun Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. Birleşiminde  İSKİ'nin su fiyatlarındaki artış talebiyle ilgili savunmasında, “Partizanlık yaptığınız için Büyükşehir'de iktidarı kaybettiniz. Partizanlığa devam ettiğiniz için muhalefet olmayı da beceremeyeceksiniz. Daha çok kaybedeceksiniz” sözleri, 2. Birleşimde uzun süren tartışmalara neden oldu.

Silivri Belediye Meclisi'nin Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nda CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'nun ‘partizanlık' eleştirisi tartışma yarattı. Mazeretleri dolayısıyla Pazartesi günkü oturuma katılamayan AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, Cuma günü yapılan 2. Birleşimde Balcıoğlu'nun  yaptığı eleştirilere zehir zemberek yanıt verdi.

BARLAS: KABETMEYE BAŞLADIĞINIZIN FARKINDA BİLE DEĞİLSİNİZ

AK Parti İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas, şunları söyledi: “CHP Grubu'nun pazartesi günkü meclis konuşmasına istinaden söz almış bulunuyorum. ‘Muhalefet olmayı beceremeyeceksiniz, daha çok kaybedeceksiniz' sözleriyle arkadaşlarımız bizi partizanlık yapmakla suçladı. Siz şu anda kaybetmeye başladınız bile farkında değilsiniz.

“AK PARTİ HER ŞART VE DURUMDA DAİMA HİZMET ŞİARIYLA HAREKET EDEN VE ÖNCELİĞİ İNSAN OLAN BİR DAVADIR”

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki Silivri TEM Bağlantı Yolu üzerindeki Silivri ilçesi Silivri TEM Bağlantı Yolu Silivri Yeni Mezarlık mevkii kavşak ve geometrik düzenleme projesi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığınca karayolları standartlarında teknik şartnamelere uygun olarak trafik güvenliğini de sağlayacak şekilde 05.03.2019 tarihinde imzalanmış olup uygulama sorumluluğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne verilmiştir. Arkadaşlar seçim çalışmaları zamanında olsa bile AK Parti belediyecilik anlayışı, hizmet için çalışmaya devam etmiştir.

“İNŞALLAH CHP'Lİ ARKADAŞLARIM HELVA YAPMAYI BAŞARIRLAR”

Mart 2020 yılında Kuzey Marmara Otoyolu'nun açılışı yapılacağından bölgedeki trafik yoğunluğunu da göz önüne aldığımızda bu çalışmayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir an önce yapmak zorundadır. İnşallah CHP Meclis Üyesi arkadaşlarımız bir an önce asli görevlerini hatırlayıp sorunun çözümü için çalışmaya başlarlar. CHP belediyecilik anlayışı ile bu işin Mart ayına kadar yetişeceğine kesinlikle inanmıyorum. İnşallah bizi utandırırlar. ‘Yağ var, un var, şeker var, helva yapsana' dizelerinde olduğu gibi inşallah CHP'li arkadaşlarım helva yapmayı başarırlar. Bu hizmeti de halkımıza sunarlar.

“CHP ZİHNİYETİNDEN HİZMET BEKLEMEK AKIL TUTULMASI İLE EŞ DEĞERDİR”

2019 yılı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye bütçesinden yatırımlar için ayrılan pay %65 iken Sayın İmamoğlu ve ekibi 2020 bütçesinde yatırımlar için ayırdığı pay %35'tir. Bu bile CHP zihniyetindeki hizmet fukaralığının en büyük göstergesidir. Sizin çağ dışı uygulamalarınıza dayanamayan Ulaşım Daire Başkanı Dr. Taylan Engin bey bile istifa gerekçesi olarak uyumlu çalışamamaktan şikayetçi olup istifa etmiştir. Kendi içinde uyum problemlerini çözememiş olan CHP zihniyetinden hizmet beklemek akıl tutulması ile eş değerdir.

“ADRESE TESLİM İHALE, PARTİZANLIK DEĞİL DE NEDİR?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Kültür A.Ş.'nin Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için açtığı 8 ihalenin en büyüğü, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanının kardeşi Sayın Seçkin Özer beye ait firmaya 23 Haziran seçimlerinden 4 gün önce kurulmuş olmasına rağmen 834 bin 558 TL'ye adrese teslim olarak verilmiştir, bu partizanlık değil de nedir?

“İŞTEN ÇIKARMAK PARTİZANLIKTIR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden sebepsiz yere çıkarılan AK Partili işçilerin yerine yandaşlarınızı almak için yapmış olduğunuz uygulamalar partizanlık değil midir?

“EMEK HIRSIZLIĞI SİLİVRİ'MİZDE İLK DEĞİL”

Bir de CHP İBB Meclis Üyesi arkadaşlar Cumhur İttifakı'nın ortak kararıyla 33 köyümüzdeki statü değişikliğinden doğan zamma muhalefet etmelerine rağmen sosyal medyadan paylaşım yaparak  ‘indirim köylerimize hayırlı olsun' demeyecek kadar emek hırsızlığı yapmıştır. Bu emek hırsızlığı Silivri'mizde ilk değil. Daha önce de Boğluca Deresi yanındaki sanayi bölgesi yol asfaltlama çalışmaları bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır. Sadece tretuvarları yapan CHP Silivri Belediyesi bölgeye ‘Sizlere yakışır yollar yapıyoruz' diye pankart asarak emek hırsızlığı yapmıştır. Bunlara daha birçok örnek verebiliriz. Plan ve iş yapma yetkisi olmayan CHP zihniyetinden iş beklemek kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildir.

“İHTİYAÇ İHALELERİ BİLE YAPILAMIYOR”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde görüştüğümüz müdür arkadaşlara ne yapıyorsunuz diye sorduğumuzda, sadece toplantı yapıyoruz diyorlar. İhtiyaç ihaleleri bile yapılmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden hizmet beklenemez.

“SELİMPAŞA BATTI ÇIKTI PROJESİNİN TAMAMLANMASINI İSTEMEK DOĞAL HAKKIMIZ”

AK Parti İlçe Başkanlığı olarak başlatmış olduğumuz Selimpaşa Battı Çıktı projesi hala duruyor. Projenin önemini hepimiz biliyoruz. Umarım CHP'li arkadaşlarımız da biliyordur. Proje İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının yetkisinde olan bir projedir. Bir an önce başlanıp yaz sezonuna kadar bitirilmesini bölgemiz adına istemek en doğal hakkımızdır.

“1980'Lİ YILLARA GERİ DÖNÜŞ MÜ BAŞLIYOR DİYE DÜŞÜNMEDEN EDEMİYORUZ”

İçinde bulunduğumuz ay itibariyle soğuk kış mevsimine girmiş bulunmaktayız. Her yıl 15 Kasım itibariyle kurulan Silivri genelindeki kışla mücadele ekiplerinin daha kurulmamış olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İhaleyi bile an itibariyle yapamamış olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, köylere kar bıçağı listesi yapıp taktıramamış olan CHP yönetimini bu duyarsız davranışlarından dolayı kınıyoruz. 1980'li yıllara geri dönüş mü başlıyor diye de düşünmekten kendimizi alamıyoruz.

“LAF DEĞİL, İŞ YAPIN”

Sadece konuşarak, eleştirerek muhalefet yapmayı bizden iyi bildiğinizi tüm ülke biliyor. Lütfen sizlerden rica ediyorum laf değil, iş yapın. Silivri halkı kazansın.”

KIRKICI: SİZİN ZİHNİYETİNİZİ TARTIŞMAYA KALKSAK SABAHA KADAR BURADAN ÇIKAMAYIZ

Barlas'ın ardından kendilerine cevap hakkı doğduğunu belirten Süheyl Kırkıcı, CHP Grubu adına söz aldı. Kırkıcı, “Bugün Cuma hayırlı bir gün, güzel temennilerle toplantının devam etmesini isterdim ama yöneltilen şu konuşmaya bir bakın, zehir zemberek. Allah aşkına bizim gibi arkadaşlara bunları yakıştırıyor musunuz? Zihniyet, zihniyet, zihniyet… Biz sizin zihniyetinizi tartışsak sabaha kadar buradan kimse çıkmaz. Burada kısır tartışmalara girersek birbirimize bir faydamız olmaz. Dünya kadar sorunumuz var, bunları konuşalım. Biz her hafta arkadaşlarla daire başkanlarını gezip Silivri'nin sorunlarını değerlendiriyoruz. İşlemeyen daire başkanlıkları var. Bunları biliyorsunuz. Gizli bir şey mi bu? Atanmayan daire başkanları var. Biliyorsunuz belli bir süreci var. Kabul ettirilmeyen ihaleler var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı bir hizmetin götürülmesi için bir devlet bankasından kredi alamayacak mı? Alamıyor. Biz bunları konuşmuyoruz sizinle. Amacımız sizi rencide etmek, utandırmak asla değil. Bu şehre nasıl katkı sağlarız sürekli bunun için kafa yoruyoruz. Biz dün arkadaşlarla toplantı yaptık, Silivri için konuşuyoruz. Eminim sizde aynı şeyleri yapıyorsunuz. Bu konuları siyasi kavga yapacaksak ayrı bir gündem yapalım, sabaha kadar tartışalım. Biz varız. Sizde varsanız basının huzurunda bu tartışmaları yapalım” diye konuştu.

YILMAZ, AYRI BİR GÜNDEME GEREK GÖRMEDİ

Ayrı bir oturuma gerek olmadığını ve şimdiye kadar yapılan tartışmaların Silivri'nin olgunluğuna, hoşgörü kültürüne yakışır biçimde geçtiğini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sözü CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Melih Yıldız'a bıraktı. 

YILDIZ: HEPİMİZİN PAYDASI SİLİVRİ VE İSTANBUL

Barlas'ın sert çıkışına Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Melih Yıldız'dan da yanıt geldi. Yıldız, şöyle konuştu: “Ben arkadaşlardan rica ediyorum, birbirimize karşı biraz daha hassas olalım. Burada neyin kavgasını veriyoruz? Hepimizin paydası Silivri ve İstanbul. Birbirimizi rencide edici sözlerden lütfen çekinelim. Bunu Sami ağabeyden de özellikle rica ediyorum. ‘Hırsızlık zihniyeti' gibi laflardan sakınırsak kendimizi, hepimiz mutlu olur Silivri'ye hizmet için kol kola devam ederiz diye düşünüyorum.

“SİLİVRİ'Yİ KONUŞACAĞIMIZA, İBB'YE KİLİTLENDİK”

İkincisi de burası Silivri Meclisi arkadaşlar. İstanbul Büyükşehir Meclisi değil. Silivri'nin acil çözüm bekleyen birçok sorunu, projeleri var. Biz bunları konuşacağımız yerde 3 aydan beri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kilitlendik. Biz burada genel siyasetle ilgili eleştiri yaptığımız zaman tepki gösteriyorsunuz ama kendiniz Büyükşehir'le alakalı her türlü eleştiriyi, yüklenmeyi yapıyorsunuz.

“İBB MECLİSİ'NDE KONUŞMAMANIZ İÇİN HİÇBİR ENGELİNİZ YOK”

Arkadaşımız İstanbul Büyükşehir Meclis Üyesi. Siz de oradasınız Başkanım. Yani orada gündem dışı söz alabilir önerge verebilirsiniz hiçbir engel yok. Orada konuşmuyorsunuz. Burada Büyükşehir'le ilgili her türlü konuyu münazaraya açıyorsunuz. Orada konuşun arkadaşlar. Bence Silivri'nin gündemini meşgul ediyorsunuz burada. Bunlara hiç gerek olmadığını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda sizin de müdahalenizle arkadaşların daha hassasiyetle davranacağını düşünüyorum arkadaşlarımın bu konuyla alakalı.

“AK PARTİLİ ARKADAŞLARIMIZ KAOS İÇİNDE”

Ama şunu da anlayabiliyorum. AK Partili arkadaşlar kendi içlerinde bir kaos içerisindeler. Silivri'de iktidarsınız desek değilsiniz arkadaşlar, muhalefet hiç değilsiniz, e Büyükşehir'de muhalefetsiniz, bir tek genel siyaset kaldı elinizde. Bu haykırışlarınızı, bu çabanızı anlıyoruz. Size hak veriyoruz ama lütfen biraz daha hassas olun.”

YILMAZ: SİLİVRİ'YLE İLGİLİ TALEPLERİN BURADA DİLLENDİRİLMESİ KADAR DOĞAL BİR ŞEY YOK

Yıldız'ın ardından konuya dahil olan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Burası tabi ki Silivri Meclisi. Sami bey, Kemerburgaz'daki konuyu burada konuşmadı. Silivri'yle ilgili taleplerin burada dillendirilmesi kadar doğal bir şey yok. Hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hem merkezi hükümetin Silivri'miz için eleştirebileceği veya takdir edilebileceği ortam burası aslında” şeklinde konuştu.

BALCIOĞLU, YANLIŞ ANLAŞILDIĞINI SÖYLEDİ

Partizanlık çıkışıyla tartışmaya neden olan CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, konuya açıklık getirdi. Sözlerinin yanlış anlaşıldığın söyleyen Balcıoğlu, “Sami ağabeyin yüreğinin güzelliğini biliyorum. O sözleri söylerken kendi düşünceleri mi değil mi onu bilmiyorum pek de inanmakta istemedim. Gerçekten Silivri'ye emek vermiş, mücadele etmiş biri, bizim hizmet anlayışımızı az çok anlayabilecek durumda olduğunu bildiğim için farklı bir şey söylemek istemiyorum. Bizim burada severek, saygı duyarak, sınırlarımızı bilerek güzel ve iyi işler yapmak için mücadele etmemiz gerekiyor. Başarı tabi görecelidir. Amacımız Silivri'ye en iyisini yapabilmek. Partizanlık derken İstanbul'da kimileri kazanıyor, kimileri kaybediyor ama asıl kaybeden İstanbullular anlamında yani şehrin bir ruhu olmadığını İstanbul tek göz odada 10 kişinin yaşadığı bir yer gibi olduğunu söylemek istedim. En son gelen göç ve Suriyelilerle birlikte şehir kapasitesini aşmış durumda. Bunlara hiç girmek istemiyorum. Partizanlık derken kiminin kazandığı kiminin kaybettiği anlamında söylemiştim” dedi.

BARLAS: BENİM DERDİM SİLİVRİ

Sami Barlas tartışmaya şu sözlerle nokta koydu: “Büyükşehir'in kreş projesine tahsis konusuna ilişkin bugünkü gündem maddelerine Silivri'nin yararına olduğu için hayır demedik, destekliyoruz da. Sayın İmamoğlu'na bu konuyla alakalı teşekkür ediyoruz. Üslubum belki biraz sert oldu ama benim derdim Silivri. Sizden rica ediyorum Kuzey Marmara Otoyolu'nu Mart ayına kadar yetiştirelim. Burada insanların canı acımasın. Aynı şekilde Selimpaşa Battı Çıktı projesi de bir an önce yapılsın ki trafik keşmekeşini yaşamayalım. Sert çıkışımın nedeni partizanlığı kabul etmemem den dolayı idi. Ben bugüne kadar hiç ayrım yapmadan, herkese eşit davranarak siyaset yaptım. Partizanlık çıkışı bana çok dokunduğu için, Pazartesi de burada olmadığım için böyle bir serzenişte bulundum. Kusura bakmayın. Her şey Silivri için. Elimizden geleni yapalım arkadaşlar.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP