Bayer: Yerel gazetecilik zor iş

Bayer: Yerel gazetecilik zor iş

16.03.2016 15:14:34

9 Mart Çarşamba günü saat 19.00'da Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde gerçekleşen söyleşi İstanbul Yerel Gazeteciler Dernek Başkanı Mehmet Mert'in açılış konuşması ile başladı. “Yerel gazeteciliğin çıtasını daha yukarı çekmek adına ve gazeteciliğin saygınlığını artırmak adına sevelim sevmeyelim, ülkemize mal olmuş tanınan, bilinen, sayılan gazetecileri ağırlamaya devam eddeceğiz” diyen Mert yoğun iş ortamına rağmen söyleşi davetlerini kırmayan Yalçın Bayer'e de teşekkür etti.

MESLEKTE 52 YIL
Daha sonra söyleşi konuğu ünlü gazeteci Yalçın Bayer sözlerine başlayarak kısaca Çorlu doğumlu olduğundan Cumhuriyet Gazetesi'nde gazetecilik adına çok şey öğrendiğinden bu gazetenin iyi bir okul olduğundan bahsetti. 52 yıldır mesleğe gönül verdiğini, Türkiye'nin her siyasi parti iktidarına özgü ve ihtilallere özgü medya oto sansürü olduğuna dikkat çeken Yalçın Bayer sözlerini şöyle sürdürdü: “Bırakın gazeteciliğin dününü bugününü. Artık ağzı olan konuşamaz, kalemi olan yazamaz hale geldi. Hergün bir gazete kapanıyor, gazeteciler cezaevlerine gönderiliyor. Yeni yeni gazeteler türüyor. Bunlar arasına kaliteli yayınlar da çıkıyor, hiçbir şekilde gazetecilikle alakası olmayan yayınlar da.

“YEREL GAZETECILIK ZOR IŞ”
Hergün tarihimiz yok ediliyor, doğa katlediliyor, rant, talan almış başını gidiyor. Bunları yazın. Ayrıca yerel gaetecilik zor iş. Nasıl yapıyorsnuzu sizleri tebrik ediyorum. Bana ülkenin her yerinden arada bir yerel yayınlar geliyor. Toplumsal içeriği olan yayınlardan köşemde yer vermeye çalışıyorum.”
İYGAD üyelerinin ilgi gösterdiği söyleşiye bölgemiz bazı siyasileri de katılım gösterdi. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz ve CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı Hüseyin Gökbulak yanı sıra bazı STK temsilcileri de söyleşideydi.
Yalçın Bayer'e İYGAD Yönetim Kurulu tarafından çiçek ve plaket taktimi yapılarak söyleşi son buldu.

Haber MERKEZİ

YORUM YAP