Başkan Yılmaz: Vatandaşın sabrına ihtiyacımız var

Başkan Yılmaz: Vatandaşın sabrına ihtiyacımız var

5.06.2023 11:45:07

Şehir Geçişi Projesinde devam eden çalışmaları inceleyen Başkan Volkan Yılmaz, “4 ila 6 ay arasında bitirmeyi hedefliyoruz ama bazen hesapta olmayan uzamalar da çıkabiliyor. Biz, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın, esnafımızın ve Silivri'yi ziyaret eden misafirlerimizin hoşgörüsüne sığınmak istiyoruz. Bu yaz onların sabrına ihtiyacımız var. Gereken bütün önlemler alındı” dedi. 

Şehir Geçişi Projesinde devam eden çalışmaları inceleyen ve hemşehrilerimizle sohbet eden Başkan Volkan Yılmaz, “Proje tamamlandığında 11 açıklıklı bir viyadük ile yaklaşık 320 metrelik bir köprü inşa edilerek, Silivri'nin iki yakası bir araya getirilecek” dedi ve süreçte vatandaşları sabırlı olmaya davet etti.
YILMAZ: EN KISA SÜREDE BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ
Çalışmalarda vatandaşların ve esnafların sabrına ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Başkan Yılmaz, “Bu projedeki çalışmalar belli bir zaman olacak. 4 ila 6 ay arasında bitirmeyi hedefliyoruz ama bazen hesapta olmayan uzamalar da çıkabiliyor. Biz, Silivri'de yaşayan vatandaşlarımızın, esnafımızın ve Silivri'yi ziyaret eden misafirlerimizin hoşgörüsüne sığınmak istiyoruz. Bu yaz onların sabrına ihtiyacımız var. Gereken bütün önlemler alındı. Yan yollar yenilendi trafik işaretlemeleri yapıldı. Herkes trafik kurallarına riayet ederse biz burada yaşanacak sıkışıklığı ve sıkıntıyı asgariye hep beraber indirebiliriz. Silivri'deki vatandaşlarıma şimdiden, gösterecekleri sabır ve iş birliği için teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.
NELER YAPILIYOR?
Silivri Belediyesinin katkıları ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından projelendirilen “Büyükçekmece-Kınalı Devlet Yolu Yapım İşinin” Silivri'nin iki yakasını birleştirecek kısmındaki “Viyadükle Geçiş ve Otogar Kavşak Düzenleme” kısmının yapım çalışmaları yaklaşık olarak 10 gündür devam ediyor. Proje tamamlandığında 11 açıklıklı bir viyadük ile yaklaşık 320 metrelik bir köprü inşa edilerek, Silivri'nin iki yakası bir araya getirilecek.
Proje kapsamında eski yaya üst geçitlerin tamamı kaldırılacak.
Viyadük altından daha elverişli yaya geçişleri sağlanacak ve hem rekreasyon alanları hem de ticari ve sosyal donatılar oluşturulacak.
Viyadük altında bulunan iki yönlü kavşak ile Silivri'deki trafik yoğunluğu tarihe karışmış olacak.
Proje tamamlandığında Silivri ilçe merkezi, yepyeni bir rekreasyon alanına kavuşacak.
Otogar bölgesine yapılacak 108 metre uzunluğundaki viyadük ve altındaki döner kavşakla da bölgedeki trafikte kesintisiz bir akış sağlanacak.
Proje kapsamında ayrıca Büyükçekmece Mimar Sinan ve Kınalı arasındaki 41 km'lik D-100 Otoyolu'nun tamamında yenileme, genişletme ve temel iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilecek.
Sevginar SALİ

YORUM YAP