Başkan Yılmaz: 500 kişi kapasiteli aşevi açacağız

Başkan Yılmaz: 500 kişi kapasiteli aşevi açacağız

9.11.2020 11:13:06

Cuma günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Kasım ayı meclisi ikinci oturumunda devam eden ve kısa vadede gerçekleştirilecek çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Volkan Yılmaz, Gıda Bankası ile ilgili değişikliği anlattı ve aşevi müjdesi verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kasım Meclisinde yaptığı bilgilendirmede Gıda Bankası ile ilgili değişikliği anlattı ve aşevi hazırlığı ile kısa sürede hizmete açılacağının müjdesini verdi.

YILMAZ: ‘BİZDEN SİZE SOSYAL MARKET' ADIYLA HİZMETLERİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Silivri Gıda Bankası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adının Silivri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak değiştirildiğini söyleyen Başkan Yılmaz, “Sadece gıda değil birçok alanda yardım hizmeti yapılmasından ötürü ‘Bizden Size Sosyal Market' adıyla hizmetleri sunmaya devam edeceğiz. Silivri Belediyemizin Gıda Bankası ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği arasında yapılan protokollerle ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararına yapılan çalışmaların zaman içerisinde çeşitlenmesi ve kapsamının genişletilmesi adına işleyişte bir takım düzenlemelere gittik. Bu bağlamda derneğimizin ismini Silivri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak değiştirdik. Yardımlarımızı Bizden Size Sosyal Market çatısı altında daha etkin bir şekilde yapmak için böyle bir kurumsal değişiklik yaptık” dedi.

“AŞEVİ BU HAFTA HİZMETE AÇILIYOR”

Aşevi hizmetine yönelik de şunları söyledi: “Silivri'mize bir müjdemiz var. Hayır, hasenat sahibi bir vatandaşımızla birlikte Aşevi kuruyoruz. Yapılacak olan Aşevinde, 365 gün fakir fukaraya, yardıma ihtiyacı olan insanlara sıcak yemek dağıtılacak. Yolda kalan, darda kalan herkesin yemek yiyebileceği 500 kişilik kapasiteli Aşevini de herhalde bu hafta içerisinde hizmete açmış olacağız.”

“SİLİVRİ BELEDİYESİ, YEMEĞİNİ KENDİ YAPACAK”

Açıklamalarını sürdüren Yılmaz, “Silivri Belediyemizin bünyesinde halihazırda bir yemekhanemiz yok. Yemeği dışarıdan satın alıyoruz. Getirilen yemek kalori değeri ve kalite olarak mesai arkadaşlarımın yemesi gereken bir yemek değil. Belediyemizin bünyesinde kendi mutfağımızı kurmak için karar aldık. Bu yıl yemek ihalesi yapmayacağız. Silivri Belediyesi kendi yemeğini kendisi yapacak. Aşçıları kendimiz istihdam edeceğiz. Alışverişimizi kendimiz yapacağız. Gıda Mühendisleri tarafından belirlenmiş programlar dahilinde yemek hazırlayacağız” dedi.

YORUM YAP