Barlas: Siyaset değil çözüm üretmeye ihtiyacımız var

Barlas: Siyaset değil çözüm üretmeye ihtiyacımız var

8.03.2023 11:32:45

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Sözcüsü Sami Barlas, Mart Meclisinde önemli konuları gündeme getirdi.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Mart Ayı Silivri Meclis Toplantısına AK Parti Grubu adına söz alan Sami Barlas, Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Gününü kutladı, Yeşilay Haftası açıklamasında Ülkenur Büke'ye teşekkür etti, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne değinerek “Hiçbir kadının hayali boşa çıkmasın” temennisini iletti.
İstiklal Marşımızın 102. Yıl kabul yıldönümü, 14 Mart Tıp Bayramı, Şehitlerimizi Anma Günü, 23 Mart ramazan başlangıcına değinen Barlas, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefat, Emre Sarıtaş'ın şehadet yıldönümü ile Deprem Haftası vesilesi ile kayıplarımıza Allah'tan rahmet diledi.
BARLAS: DEPREM ÜZERİNDEN ALGI VE MANİPÜLASYON YAPANLARI VATANDAŞLARIMIZ ASLA AFFETMEZ
Deprem gündemi üzerinden açıklamalarını sürdüren AK Parti Grup Sözcüsü, “Riskli yapılarda kalan vatandaşlarımız ile ilgili kentsel dönüşüm noktasında devletimiz her türlü imkanı sunuyor. Buna karşı çıkan belediye başkanları var. Sokak sokak gezip provokasyon yapanlar, durdurmak için mahkeme kapılarını aşındıranlar, dönüşüm bütçesini düşürenler, deprem üzerinden algı ve manipülasyon yapanları vatandaşlarımız asla affetmez.
“KİPTAŞ'IN YENİ DÖNEMDE TÜNEL KALIP SİSTEMİNİ KULLANMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR”
“Üzülerek öğrenmiş olduğum bir bilgiyi daha paylaşmak istiyorum” diyerek sözlerini sürdüren Barlas, “İBB iştiraki olan KİPTAŞ Ekrem İmamoğlu'nun yönetimine geçmesinin ardından 2019 yılından bu yana ürettiği konutlarda, TOKİ Konutlarını depremin yıkımından kurtaran, tünel kalıp sistemini kullanmadığı ortaya çıkmıştır. İnşallah tekrar geçmişteki gibi tünel kalıp sistemine dönüş yapılır. Vatandaşlarımıza daha sağlıklı ve sağlam binalar yapmaya devam edilir” dedi.
“TUZLA DERESİNİN ISLAHI BİR AN ÖNCE GERÇEKLEŞTİRİLMELİ”
“Tuzla deresi ıslah çalışmasının bir an önce İSKİ tarafından yapılmasını öneriyoruz” diye sözlerini devam ettiren AK Parti Sözcüsü, “İBB İSKİ ıslah çalışmasını yapmadığından dolayı taşkın alanı devam etmekte. Kentsel dönüşüm konusunda yaklaşık 1000-1500 civarında vatandaşımızın deprem önlemleri konusunda önünü tıkanmış oluyor” uyarısını gündeme taşıdı.
“SİYASET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETMEYE
İHTİYACIMIZ OLAN BİR TOPLUMUZ”
Barlas sözlerini oldukça yerinde başka bir uyarı ile şöyle tamamladı: “Konuşurken genel siyaset yerine yerel siyaset noktasında, İBB'nin görevlerini yerine getirmesi konusunda hepimizin elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Deprem karşısında siyaset değil çözüm üretmeye ihtiyacımız olan bir toplumuz.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP