“Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz”

“Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek istiyoruz”

16.01.2019 10:59:25

Sayalar'ın ihtiyaçlarını anlatan 2. Dönem muhtar adayı Mustafa Tatar, “Derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm yemek istiyoruz” dedi ve bölge sakinlerinin çözüm bekleyen taleplerini dile getirdi.

Sayalar'da muhtarlık görevinde birinci dönemini tamamlayan Mustafa Tatar, 31 Mart 2019'da yeniden aday.

AĞIR YÜK KAMYONLARI SORUN
Akıncı mahallesinin ihtiyaç ve beklentilerini Hürhaber'e şöyle anlattı: “Sayalar en sorunlu köyümüz. Merkeze 33 km uzaklıktayız. Tapu sorunumuz var, ulaşım sıkıntılı, Danamandıra-Seymen arasındaki yolu ağır tonajlı kamyonlar kullanıyor ama yolun alt yapısı müsait değil. Kamyon şoförleri yük ve hız limitlerine uymuyor. Mahallenin içinden geçişleri çok tehlikeli en ufak bir uyarıda gergin bir ortam oluşuyor.

SAĞLIK OCAĞI TALEBİ
Sağlık ocağı talebimiz oldu, bunun için ayrılmış alanımız var. Şu an haftada bir muhtarlık binasında aile hekimi yetersiz şartlarda hizmet veriyor.

SAĞLIKLI FUTBOL SAHASI İSTİYORUZ
Bir mini futbol sahası istiyoruz, futbol takımı oyuncularımız her gün antrenman için Silivri'ye gelip gidiyor. Basketbol Sahamız var bakım ve onarım gerekiyor. Üç senedir bu yöndeki taleplerimizi iletiyoruz henüz sonuç alabilmiş değiliz. İlçe Belediyesi ile İBB'nin taleplerimiz konusunda topu birbirine atmalarından bıktık, usandık.

ARA YOLLAR KÖTÜ DURUMDA
Mahallemizin sokak aralarındaki yollar çok kötü durumda. Doğalgaz çalışmasından sonra kazılan yollar onarılmadan iş teslimi yapıldı. Sıkıntısını halk çekiyor. İDAŞ'a yazı yazdık Silivri Belediyesine yönlendirmiş. Belediye de “İGDAŞ'ın bozduğu yolu niye biz yapıyoruz” diyor.

İKİNCİ BİR PARK TALEBİ
900 nolu parselde güzel bir park alanımız var köy tüzel kişiliğine ait, belediyeye geçti. Buraya park yapılması ile ilgili 3-4 senedir talebimizi yeniliyoruz. Buraya oyun ve spor aletleri konulmasını da istiyoruz.

MEYDANDA KALICI IŞIKLANDIRMA İSTEĞİ
Bir meydanımız var burada köy düğünleri yapıyoruz. Ama ışıklandırması eksik, seyyar aydınlatma ile iş görüyoruz. Kalıcı bir aydınlatma yapılmasını talep ediyoruz. Konuyu BEDAŞ, Valilik ve İBB Muhtarlıklar Müdürlüğüne ilettik onlar da Silivri Belediyesi'ne yazmışlar!

“DERDİMİZ BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL ÜZÜM YEMEK”
Bu dönem içinde yapılan çalışmalar da oldu; Pazar yeri kapatıldı, meydan düzenlemesi yapıldı, kaldırımlar düzenlendi, dalgıç pompası konulması gibi… Bizim derdimiz zaten bağcı dövmek değil biz yüzüm yemek istiyoruz. Vatandaşımız için daha çok hizmet, daha az sorunla boğuşmak zorunda kalması için çalışıyoruz”

Sevginar SALİ

YORUM YAP