Aynural: Silivri gerçek üniversitesine kavuştu

Aynural: Silivri gerçek üniversitesine kavuştu

8.06.2016 14:41:33

2016-2017 akademik yılında ilçemizde eğitim vermeye başlayacak olan İstanbul Rumeli Üniversitesinin tanıtım toplantısı, 3 Haziran Cuma günü, Yaşar Kemal Sergi Salonunda yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi. Balcı Vakfı tarafından 23 Nisan 2015 tarihinde ilçemizde kurulan vakıf üniversitesi, toplumun ihtiyacı olan bilim insanlarını ülkeye kazandırmak; bilgili, çağdaş, donanımlı, deneyimli, ülkesine yararlı, araştırmacı gençler yetiştirmeyi hedefleyen, bir yüksek eğitim kurumu ve mükemmeliyet merkezi olma amacını taşımaktadır. Merhum Mehmet Balcı'nın manevi mirası olan ilim yuvası, toplam 80 bin metrekarelik kapalı alanıyla, 3 Fakülte ve 1 Meslek Yüksekokulundan oluşuyor.


TANITIM TOPLANTISI YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu ve Ebedi Lideri Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarının manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve hemen ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programa; ilçemiz protokol mensuplarından sivil toplum kuruluşu temsilcilerine, iş adamlarından mahalle muhtarlarına, siyasi parti ve eğitim camiası yöneticilerinden yerel ve ulusal basın görevlileri ile vatandaşlara kadar çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Rumeli Üniversitesini temsilen Rektör Prof. Dr. Salih Aynural ile Balcı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı merhum Mehmet Balcı'nın oğlu Hüseyin Balcı'nın hazır bulunduğu tanıtım toplantısında; İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve eşi Esma Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivri Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yörük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanı Hakan Kocabaş ve yönetim kurulu üyeleri katılımcılar arasında yerini aldı.


AYNURAL: SİLİVRİ HASRETLE BEKLEDİĞİ GERÇEK ÜNİVERSİTESİNE KAVUŞTU
Açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural, üniversitenin işleyişi, amaçları, temel ilke ve hedefleri konusunda şu bilgileri sundu: “Kıymetli misafirler, öncelikle davetimize icabet edip teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı yürekten hoş geldiniz, şeref verdiniz der; en derin saygılarımı sunarım. Bu yıl bizim için ve Silivri halkı için çok anlamlı bir yıl. Uzun senelerdir hasretle beklenen, Silivri'nin gerçek üniversitesi, İstanbul Rumeli Üniversitesi açılmış bulunmaktadır. Silivrililer de gerçek üniversitelerine kavuştu. Tabi aranızdan bazıları, “Ya hocam Silivri'de bir tane üniversite yok” diyebilir. Değerli dostlarım, ana kampüsü Silivri'de olan, kendisini Silivri'nin bir parçası olarak gören, gelişimini, büyümesini Silivri'de planlayan ve programlayan tek bir üniversite var; o da sizin üniversiteniz, İstanbul Rumeli Üniversitesi!


“TÜM LİSANS ÖĞRENCİLERİNE %100 BURS VERECEĞİZ”
Üniversitemiz 3 fakülteden ve 1 Meslek Yüksek Okulundan oluşuyor. Bu yıl Meslek Yüksek Okulumuzda 15 programda öğrenci kabul edeceğiz. Lisans programımızda 2 bölümde öğrenci kabul edeceğiz. Meslek Yüksek Okulundaki programlarımız sağlık ağırlıklı; fizyoterapiden radyoterapiye, ağız ve diş sağlığından ameliyathane hizmetlerine kadar geniş bir yelpazede eğitim vereceğiz. Lisansta Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetiminde öğrenci kabul ediyoruz. Bu iki bölüm %100 burslu olacak. Bölümün %100 burslu oluşunu parasal olarak ifade edersek daha iyi anlaşılır çünkü bize her bir bölümün maliyeti 2 milyon lira. Aldığımız öğrenciyi 4 yıl boyunca ücretsiz okutacağız dolayısıyla iki bölümün bize maliyeti 4 milyon lira.


“KAZANCININ HER KURUŞU EĞİTİME YATIRILACAK”
Biz üniversite olarak kar amacı güden bir üniversite olmayı arzu etmiyoruz. Gerçek bir vakıf üniversitesi olsun diyoruz. Elbette ki para kazanacak aksi takdirde ayakta duramaz ama bu kazandıklarını kaliteli eğitime, büyümeye, üniversitenin gelişimine harcayacak.


“ETİK DEĞERLERE SAHİP GİRİŞİMCİ ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”
Özellikle ilk yılda Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümlerini açmamızın sebebi; bu ülkeye kaliteli idareci ve siyasetçi yetiştirme hedefimizden kaynaklanıyor. Silivri'den Türkiye'ye damgasını vuracak çok büyük yöneticiler çıkacağına yürekten inanıyorum.


“ANA DİLİMİZ GÜZEL TÜRKÇEMİZ OLACAK”
Değerli dostlar, bizim üniversitemizin eğitim dili ana dilimiz güzel türkçeyle olacak. Bunun yanında yoğun bir şekilde haftada 10 saat pratik konuşmaya, dinlemeye ve anlamaya yönelik İngilizce dersleri verilecek. Yani üniversitemizden mezun olan öğrenciler %100 anladıkları türkçeyle çok güzel bir eğitim alacaklar ama bunun yanında iyi bir yabancı dil öğrenerek de mezun olacaklar. İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak politikamız yabancı dille eğitime karşı olmamızdır. Niye karşıyız? Çünkü ortaöğrenimden mezun olan öğrencilerimizin %80'inden fazlası yeterli İngilizce öğrenemeden, alt yapısı olmadan, üniversitelere geliyor. 1 yıl İngilizce hazırlık görülüyor. 1 yılın sonunda ortalama öğrencinin öğrendiği İngilizce %25 düzeylerinde. Ders veren öğretim üyelerinin ortalama İngilizceleri %75 seviyelerinde. Birinci sınıfta karşınızda %25 ingilizce anlayan bir öğrenci grubu, diğer tarafta %75 ingilizce bilen bir öğretim üyesi grubu oluyor. Böyle bir eğitimin ne kadar kaliteli olduğunu siz düşünün artık. Yıllardır bu işe kafa yoran birisi olarak açıkça söylüyorum milyonlarca gencimizi bu şekilde heba ediyoruz. İngilizce öğretmenin yolunda eğitim farklı olmalı diye düşünüyoruz.


“SİLİVRİ OKULLARINDAN MEZUNOLAN ÖĞRENCİLERE YÖRE BURSU AYRICALIĞI TANIYACAĞIZ”
Dikkat ederseniz sözümün başında Silivri'nin gerçek üniversitesi dedim. Ben mütevelli heyeti üyelerimize de şunu arz ettim; “Biz eğer buranın gerçek üniversitesiysek bu bölgeye Yöre Bursu koyalım.” Bu bölge bizim bölgemiz, bu bölgedeki öğrenciler de bu imkândan faydalansın dedik ve Yöre Bursumuzu da koymuş olduk. İnşallah öğrencilerimiz bu burslardan yararlanarak üniversitemizi talep eder. Yöre Bursu ücretli olan bölümlerimizi tercih eden Silivri okullarından mezun olan öğrencilere ait.


“BU ÜNİVERSİTE HEPİMİZİN ÜNİVERSİTESİ”
Şunu da ifade etmek istiyorum; üniversitemize gerçek manada kucak açan, yardım ve desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen başta sevgili Kaymakamımız, sevgili Belediye Başkanımıza ve siz değerli dostlarıma çok teşekkür ediyorum çünkü bu üniversite bizim olmakla birlikte sizin yani hepimizin üniversitesi.”


“MEHMET BALCI'YI MİNNETLE ANIYORUM”
Sahibi olduğu fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Balcı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Rumeli Üniversitesinin kurucusu Mehmet Balcı'yı anarak konuşmasını tamamlayan Aynural, “Bu eseri yaratan, bu üniversiteyi meydana getiren, vakfımızın kurucusu, kendisi de bir eğitimci olan Matematik Öğretmeni Mehmet Balcı'yı huzurlarınızda minnetle anıyorum. Mekanı cennet olsun. Biliyorsunuz insanlar öldükten sonra amel defterleri kapanmaz. İstanbul Rumeli Üniversitesi, kaliteli ve güzel eğitim verdikçe Mehmet Balcı'nın sevap hanesine devamlı yazılacaktır.” dedi.

IŞIKLAR: AKTARMAK GELİŞMEKTİR
Aynural'ın ardından söz alan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İstanbul Rumeli Üniversitesinin Silivri'nin ekonomik, sosyal ve teknolojik alanlardaki gelişimini yararlı bir şekilde etkileyeceğine olan inancını dile getirdi. Işıklar, şöyle konuştu: “Prof. Dr. Salih Aynural az önceki konuşmasında İstanbul Rumeli Üniversitesinin, Silivri'mize ait bir üniversite olduğunu söyledi. Gerçekten doğru söylüyor. Şehirler tarihindeki hafızalarıyla yaşar. İnsanların nasıl hafızaları varsa şehirlerinde vardır. Bir alzheimer hastası düşünün; geçmişinde biriktirip taşıdığı değerleri kaybettiğinde geleceğe uygun bir tutum sergilemediğini göreceksiniz. Aktarmak gelişmektir; bu yüzden şehirlerde hafızalarını kaybedebilir bunu belirtmekte yarar olduğunu düşünüyorum.

“SİLİVRİ GEÇMİŞİNDE DE GELİŞEN BİR BİLİM MERKEZİYDİ”
Silivri aslında bir eğitim üssü, Bizans'ın elinden alındığı yıllarda neredeyse İstanbul'la boy ölçüşebilecek seviyedeydi. Dönemin lojistik, ticari ve sosyal faaliyetlerinin birçoğu burada işleniyordu. Yani ilçemiz gelişen bir bilim merkeziydi. Şehirleri geliştirme konusunda dokusuna zarar vermeden çalışma yapılması gerekiyor. İşte o zaman binlerce yıl birikmiş olan kültürünü ve geçmiş hafızasını geleceğe taşımakla çok daha önemli bir çalışma yapılmış olur.


“İLÇEMİZ TİCARET YOLLARININ ÜZERİNDE BULUNMASI SEBEBİYLE HER DÖNEMDE ÖNEMİNİ KORUMUŞTUR”
Silivri'nin hafızasında bilimsel çalışma, tarım ve lojistiğin yanı sıra 3 tane önemli semavi dinin kardeşçe ve barış içerisinde yaşadığı huzurlu bir geçmişi de var. Tabi ki en önemli rolü ipek yolundan geçen, Avrupa'yı denizle buluşturan bir yerleşim yeri konumunda olmasıdır. İstanbul'u kuran Frigler ile beraber yaşamış insanların medeniyet izleri ilçemizde hala mevcut. 5 bin yıl öncesinde yapılan eserler bizlere birçok şeyi anlatıyor. Hangi projeksiyonu izleyerek, hangi vizyonla, geçmiş ile geleceği nasıl konumlandırmamız gerektiğini onlar söylüyor.


“TARİH AFFETMEZ”
Doğanın düzeniyle asla oynamamalıyız. Doğa, yüz yıllardır suların akıp biriktiği göl parçacıklarının ve ırmakların dahi kapatılmaması gerektiğini istiyor bizden. Doğaya, çevreye, geçmişine ve tarihine ters düşen bir şeyi buraya entegre etmeye kalktığınızda, Allah korusun, deprem veya diğer felaketler vurur götürür. Doğa affetmez, tarihte öyle… O zahmetli geçmişimizi geleceğe taşıma konusunda Silivri'nin bu değerlerini ve Allah vergisi bu coğrafi özelliklerini kullanmazsak bize karşıda bir sorumluluk yüklenir. Bizden istenen; 430 kilometrekarelik Allah vergisi bir zenginliği dünyanın hayranlıkla bakacağı alanlar haline getirmemizdir. Bu konuda hiçbir tereddüttüm yok.


“İLÇEMİZİN GELİŞİM PROJEKSİYONU ÜNİVERSİTELERİMİZİN BİLİM IŞIĞINDA ŞEKİLLENECEK”
Şu anda 2 tane üniversiteyle birlikte çalışıyoruz. Biri Namık Kemal Üniversitesi, diğeri de Bezmialem Üniversitesi. Şimdide İstanbul Rumeli Üniversitesi ile birlikte çalışacağız. Bu üç büyük üniversite ile Silivri'nin gelişim projesinin demlendiği ve geliştiği bilimsel çalışmaların vizyonunu oluşturacağız. Bilim olmadan hiçbir şeyin olmayacağı ispatlıdır. Burada üniversitelerimizin ilçemizin gelişimine dönük bir Arge Merkezi olması noktasından da hiç şüphem yok.

“BAŞKA ÜNİVERSİTELERİMİZDE OLACAK”
Bizim akılla ve bilerek yönetilmeye ihtiyacımız var. Anadolu'muzun bu güzel toprakları üzerinde yapılan bilimsel çalışmaları ve demlenme sürecini beraber yaşayacağız. ‘Güneş doğudan doğar' demiş yazar. Büyük medeniyetin sahibi bunu daha da geliştirecek ve daha da açığa çıkaracak. Bizi markalaştıracak sembollere ihtiyacımız vardı. Üniversiteler bizim için çok önemli, başka üniversitelerimizde olacak. Girişimlerimizin devam ediyor. Bundan sonra ilçemiz ülke çapında tarım ve ekonomik merkezlerin diğer adı haline gelecek.

“İSTANBUL RUMELİ ÜNİVERSİTESİNDEN UMUTLUYUM”

Organize tarım bölgemiz, gelişme merkezlerimiz ve ileri teknoloji alanlarımız olacak. Ama bunların üniversite olmadan olması çok zor. Akıl merkezleri olması lazım. Üniversiteler bunu tamamlayan en büyük unsur. Ben Rumeli Üniversitesinden bu yüzden umutluyum, böyle bir geleceğin ve böyle bir Silivri vizyonunun içini dolduracak birçok araştırma ile geliştirmenin merkezi olmasında önemli bir rol oynayacağından hiç şüphem yok. Çünkü eğer bir bilim akademisyeniyseniz bir formasyonda düşünürsünüz. Toplumun beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde Silivri'nin vizyonuyla örtüştürmek için böyle bir akla ve gelişim merkezine gerçekten çok fazla ihtiyacımız var.

“GELİŞMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELEN KATKIYI YAPACAĞIZ”
Bundan sonra olacak olan üniversitelerimiz de aynı bakış açısında olacak. Silivri'mizin gelişmeye dönük bir alanı ve yüzü var. Bu yüzüne uygun ve kendisine yakışacak bilim yuvalarının gelişmesi konusunda elimizden gelen katkıyı yapacağız. Buranın yapılması ve gelişmesi gerçekten bir görevin ve sorumluluğun ötesinde bir durumdu.

“BU ÜNİVERSİTESİ HEPİMİZİN ZENGİNLİĞİDİR”
Sevgili rektörümüze katılıyorum; üniversitelerin tapuları birilerinin elinde olabilir, o tapular birinin mülkü olabilir ama artık hiçbir önemi yok, onlar Silivri'nin öz malı, hepimizin değeri, hepimizin varlığı, hepimizin zenginliğidir. Toplumla daha çok kaynaşmış, sahiplenmiş anlamında söylüyorum, bunu geliştirerek yapacağız. Silivri'de yaşayan herkes bilmeli sizler için buraya çok önemli bir değer kattık. Ben burada bugün büyük bir petrol madeninin bulunmasından daha çok mutluyum. Dünyanın en önemli değerlerinden daha değerli bir şeye sahip olduğumuzun farkında olmanızı istiyorum. İlçemizde bu şekilde üniversiteler çoğaldıkça, büyüdükçe, geliştikçe ve derinleştikçe ilgimizi daha çok arttırarak desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

“ALLAH YERİNİZİ DAR ETSİN”
Osmanlı'da bir söz vardır, “Allah yerinizi dar etsin” diye. Bende size söylüyorum; üniversiteler dar gelsin, ilçemize yetmesin, daha büyük yerlere ve daha büyük mekânlara biz taşıyalım. Onları geliştirelim, Silivri'nin markaları daha da büyük olsun.

“TAHSİS YAPMAYA HAZIRIZ”
Silivri'nin huzurunda söylüyorum; teknoparkı oluşturarak üniversite alanlarını geliştirmek bizim için görevdir. Bundan daha değerli ulvi bir amaç olamaz. Gözümüz gibi sakındığımız ve yıllardır koruduğumuz bu yerlerimizi bundan daha iyi bir ulvi amaç için kullanamayız. Geliştirme konusunda her türlü destekle yanınızda olacağız. Ben bunu sadece Silivri Belediye Başkanı olarak değil, hemşerilerimin özveri ve beklentilerini göz önünde bulundurarak ifade ediyorum. Bu tahsisleri yapmaya hazırız. Yeter ki üniversitenin böyle bir gelişme alanı için ihtiyaç talebi olsun. Bu üniversiteler bir kişinin değildir. Biz büyük bir aileyiz ve bizi büyük bir aile yapan hoşgörü ortamını Silivri'de yaşatan, Silivri'de yaşamayı güzel kılan, işte bu değerlere sahip olunmasıdır. Umuyorum ve diliyorum ki bu duygu ve düşünceler artarak devam edecektir.

“MEHMET BALCI'NIN EN BÜYÜK
HAYIRLARINDAN BİRİ ÜNİVERSİTE OLDU”
Son olarak da şunu söylemek istiyorum; İstanbul Rumeli Üniversitesinin Kurucusu Mehmet Balcı'ya Allah'tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyorum. Birini hayırla yad etmek gerçekten çok güzel. Kendisinin Silivri'de 3 tane projede emeği var. Ama en büyük hayırlardan biri bu üniversite oldu. Buna vesile olan ve katkı yapan, bu ulvi amaçta emeği geçen herkesi gönülden kutluyorum, sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

BEKARLAR: BAŞLANGIÇTA 1000 CİVARINDA ÖĞRENCİ EĞİTİM ÖĞRETİM HİZMETİ ALACAK
Işıklar'ın ardından İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, kürsüye davet edildi. Üniversitenin ilçemize kazandıracağı yeniliklerle öncü bir rol üstlendiğini vurgulayan Bekarlar, şunları kaydetti: “Bugün kendimizi daha güçlü hissederek geleceğe daha emin bakmanın zeminini oluşturacak çok önemli bir adıma hep birlikte şahit oluyoruz. Sayın rektörümüzün atanmasıyla beraber üniversitemiz kurulmuş oldu ancak bazı gelişmeler geçen yıl tamamlanamadığı için eğitim-öğretim faaliyetlerine başlayamamıştı. Önümüzdeki günlerde yapılacak sınavla 1000 civarında öğrencimiz İstanbul Rumeli Üniversitesinde eğitim-öğretim hayatına başlayacak.

“TANINAN ÖNEMLİ AYRICALIKLAR İLÇEMİZİN VİZYONUNU DERİNLEŞTİRECEK”
Ben üniversitemize kendisini ziyarete gittiğimde hem binaları, hem sosyal alt yapılarını gördüm. Buraya gelecek öğrencilerin, “Ben nerede kalacağım?” sorunları olmayacak. Vakıf olarak geliştirdikleri Yöre Bursu başta olmak üzere önemli ayrıcalıklar üniversitenin yerel anlamda bulunduğu yere bakış açısını hem de geleceğe dönük vizyonunu ortaya koyması bakımından önemli.

“HÜSEYİN BALCI BABASININ İDEALLERİNİ GELECEĞE TAŞIMAK KONUSUNDA KARARLI”
Ben merhum Mehmet Balcı'yı tanıma fırsatı bulamadım. Geçtiğimiz Eylül ayında elim bir olay sonucu hayatını kaybetti. Oğlu Hüseyin Balcı Bey de aramızda. O, merhum babasının kurduğu vakfı aynı idealle geleceğe taşıma azim ve kararlılığında. Salih hocayı burada tanıma fırsatı bulduk. Kendisi Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesinde de rektörlük yaptı. Hem ulusal hem de uluslararası birikiminin bu üniversitenin gelişmesine çok önemli katkılar sağlayacağından hiçbir şüphemiz yok.

“SİLİVRİ'NİN İPİ İLK GÖĞÜSLEYEN GERÇEK ÜNİVERSİTESİ OLDU”
Ben inanıyorum ki İstanbul Rumeli Üniversitesi önümüzdeki yıllarda çok hızlı bir şekilde hem bilim kadrolarını zenginleştirecek, hem öğrenci sayısını artıracak. Bizim yıllardır eksikliğini duyduğumuz, çok çaba sarf ettiğimiz ama aslında yerel olarak çok fazla külfetine katlanmadan sahip olduğumuz bir üniversite kendiliğinden kurulmuş oldu ama gelişmesine mutlaka katkı sağlamamız gerekiyor. Sayın Belediye Başkanımızın ilçemizde bir üniversite vücuda getirmek için çok çaba sarf ettiğini, görüşmeler yaptığını hatta belediye tasarrufundaki bazı binaları üniversitelerin kuruluşları için tahsis ettiğini biliyorum, ilgili çalışmalar devam ediyor. Ama bugün ilan da edildi ki; Silivri'nin ipi ilk göğüsleyen gerçek üniversitesi İstanbul Rumeli Üniversitesi. Bunu memnuniyetle söylüyoruz. Çok emin ellerde üniversite kurulduğunu görüyoruz. Bundan da ayrıca mutluluk duyuyoruz.

“EĞİTİM ALANINDA İDDİALI BİR İLÇEYİZ”
Silivri'miz turizm, tarım, sanayi gibi başat ekonomik sektörlerine artık üniversitesiyle bir eğitim şehri misyonunu da sanıyorum üstlenecek ve kısa sürede ilçemiz için sektör haline getirecek. Biz genel anlamda eğitimde kendimizi iddialı gören bir ilçeyiz. Mevcut alt yapımız, okullarımızdaki öğrenci ve öğretmen sayılarımız aslında İstanbul'un birçok ilçesine göre bizi çok avantajlı bir yerde tutuyor. Biz bunu nitelik olarak da iyileştirmek için ilgili arkadaşlarımızla çalışıyorduk. Artık aramıza üniversitemizin bilim kadroları da katıldı, eminim ki bundan başta Silivri Sanayici ve İş Adamları da çok memnun olacak, çünkü çok güçlü ihracat ve teknik-bilimsel çalıştaya ihtiyaç duyan bir üretim yapısı var. Bu anlamda da böyle bir üniversitenin ilk fakültelerinden birisinin Mühendislik Fakültesi olması önem taşıyor.

“İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”
İstanbul Rumeli Üniversitesi ilçemize, ekonomimize, insanımıza yapacağı katkılarla çok büyük artı değer sağlayacaktır. Hem merhum Mehmet Balcı'yı, hem Balcı Vakfının şimdiki yönetimini, hem de üniversitemizin rektörünü kutluyorum. Hem kendilerine, hem bizlere, hem ilçemize hayırlı uğurlu olsun diyorum.”
Tanıtım toplantısı burada sona ererken katılımcılar üniversitenin Tanıtım ve Rehberlik Koordinatörlüğünde görev yapan yetkililerden üniversite hakkında detaylı bilgi edinme fırsatı buldu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP