Avlu: Devletimizin yanındayız

Avlu: Devletimizin yanındayız

2.03.2020 09:59:49

İdlip saldırısı ve kayıplarımıza ilişkin açıklamada bulunan Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, birlik, kararlılık vurgusu ile devletin kararlarına destekte bulundu.

“Allah'ım ordumuzu, milletinizi, devletimizi, vatanımızı korusun, muvaffak ve muzaffer eylesin. Sımsıkı birbirimize sarılma, kenetlenme, bütün zorluklarına, acılarına rağmen dirliğimizi koruma zamanı” diyen Demokrat Parti İlçe Başkanı Halide Avlu, “Başımız dik, anlımız açık, dirliğimiz daim olsun. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” şeklinde İdlib saldırısına ilişkin düşüncelerini ifade etti.

“DEVLETİMİZİN ALACAĞI
KARARLARA DESTEK
VERMEYE HAZIRIZ”
Avlu, “Bu hain ve örgütlü saldırı sonucu şehit düşen Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere ateş düşmüş yüreklere sabır, yaralı kardeşlerimize acil şifalar ve ordumuza çelikten kudret diliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarına, dahası milletimizin barış ve huzuruna karşı yapılmış bu hain saldırıyı şiddetle kınıyor ve sorumlularına gereken cevabın verilmesi konusunda devletimizin siyasi akıl, öngörü, imkan ve kudret kapasitesiyle uygun olarak alacağı kararlara Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal'ın da ifade ettiği üzere destek vermeye hazır” dedi.

“TÜRKİYE, SURİYE'DE ULUSLARARASI HUKUKA UYGUN, HAKLI GEREKÇELERLE BULUNMAKTA”
“Türkiye, Suriye topraklarında uluslararası hukuka uygun olarak, haklı gerekçelerle bulunmaktadır” görüşünü ifade eden Avlu, “Türk Silahlı Kuvvetleri bölge barışına katkı sağlamak için bölgede konuşlandırılmıştır. Komşumuz Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı duyan, Türk vatanının güvenliğini sağlamak için Suriye'de bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının, bölgedeki varlığının gerekçeleri ortadan kalkıncaya kadar harekâtına devam etmesi konusunda desteğimiz tamdır.
Türkiye'nin Suriye topraklarında bulunma maksadı, Suriye'de bulunan diğer güçlerle aynı değildir. Bulunma maksadımız komşudaki yangını söndürmek, dirliği birliği tesis etmek ve Türk yurdunun güvenliğini muhafaza etmektir” dedi.

“ALLAH TÜRK MİLLETİNİ,
TÜRK DEVLETİNİ VE TÜRK
YURDUNU KORUSUN”
“Demokrat Parti tüm kurumlarımızla beraber, vatanımızı namus, Mehmetçiği Türk milletinin kutsal emaneti olarak görmekteyiz. Yapılacak her saldırıya göğsümüzü siper etmeye hazır ve namusumuza, kutsal emanetimize yapılmış ve yapılması muhtemel saldırılarda devletimizin yanındayız” ifadeleri ile kararlılık vurgusunda bulunan Avlu, “Allah Türk milletini, Türk devletini ve Türk yurdunu korusun. Yüreği acıyla dolan aziz milletimizin bir kez daha başı sağ olsun” şeklinde açıklamasını tamamladı. Sevginar SALİ

YORUM YAP