“Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere gösterdiği hedefler hatırlatılmalı”

“Atatürk’ün mücadele azmi, bizlere gösterdiği hedefler hatırlatılmalı”

13.11.2017 10:57:40

Silivri Atatürk Anadolu Lisesi tarafından 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü programında günün anlam ve önemine değinen Okul Müdürü Ali Volkan Nizamoğlu, “Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler hatırlatılmalı” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında Silivri Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programla anıldı. Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun ev sahipliğinde, protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen program, Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz ruhları anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Akabinde İstiklal Marşı'mız okundu. Programın sunumu okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gökçen Doğan tarafından yapıldı.
NİZAMOĞLU: YÜCE ATATÜRK'Ü SEVGİ VE SAYGI İLE ANIYORUZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdür Ali Volkan Nizamoğlu tarafından yapıldı. Nizamoğlu, konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 79. yılındayız. 10 Kasımların, Atatürk'ün 57 yıllık hayatını, mücadelesini, milletimize kazandırdıkları ve kazandırmak istediklerini doğru anlama bakımından önemi büyüktür. Bu meyanda Atamızın bize ve ülkemize kazandırdıklarının mutluluğu ile yeni bir 10 Kasım'ı yaşıyoruz. Yüce Atatürk'ün ölümünün 79. yıldönümünde her 10 Kasımda olduğu gibi bu yıl da yine sevgi ve saygı ile anıyoruz.

“GERÇEK YAŞAMDA EN GERÇEK YOL GÖSTERİCİNİN BİLİM VE TEKNOLOJİ OLDUĞUNU TESPİT ETMİŞ”
Mustafa Kemal Atatürk Türk devletinin ulaşması gerektiği aşamayı, 20. yüzyılın başlarında şaşmaz bir sezgiyle görerek yaşamda en gerçek yol göstericinin bilim ve teknoloji olduğunu tespit etmiştir. Ayrıca gerçek kurtuluşun ekonomik bağımsızlıktan, ülkenin her bakımdan kalkındırılıp güçlendirilmesinden geçtiğini belirtmiş, batı uygarlığının biliminden, teknolojisinden yararlanarak, bunları özümseyerek çağdaş uygarlık düzeyine çıkıp, bu düzeyi de aşmayı milletinin önüne amaç olarak koymuştur.
Atatürk'ün, Türk milletini büyük bir atılıma hazırladığı ve yönlendirdiği yüzyılda Avrupa ve Asya'nın pek çok ülkesinde, totaliter rejimler veya diktatörlükler bulunuyordu. Böyle bir dünyada Atatürk, yabancı bir gazetecinin sorusuna “Ben kalpleri kırarak değil, kazanarak hükmetmek isterim” diye cevap vermiştir. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan liderler, bugün ya unutulmuş ya da kötü miraslarıyla anılır olmuştur. Atatürk ise, sevgi ve saygı uyandırarak, Türk milletini, çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneltmiştir. “Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak” hedefi ise çağın akışına yön verme düşüncesinin bir göstergesidir.

“ATATÜRK'ÜN MÜCADELE AZMİ, BİZLERE YÜKLEDİĞİ SORUMLULUKLAR VE GÖSTERDİĞİ HEDEFLER TEKRAR TEKRAR KONUŞULMALIDIR”
Yalnız 10 Kasımlarda değil, her daim, Atatürk'ün mücadele azmi, bizlere yüklediği sorumluluklar ve gösterdiği hedefler tekrar tekrar konuşulmalıdır. Ülkemizin en zor anında bile düşünüp ortaya koyduğu milli hedef ve stratejilerin hatırlanması, bu tür çabaların anlam ve değerinin çok iyi bilinmesi, Büyük Atatürk'ün ebedi istirahatgâhında huzur içinde yatması bakımından da önemlidir. Konuşmama Yüce Atatürk'ün sözleriyle son vermek istiyorum. “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.” Bu düşüncelerle Büyük Atatürk'ü ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor. Herkesi saygıyla selamlıyorum.”
Okul Müdürünün konuşmasının ardından Atatürk konulu kompozisyon yarışmasında İlçe Birincisi seçilen öğrencilerden Betül Avcı, eserini okudu. Silivri Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunulan Atatürk Oratoryosu büyük beğeni topladı. İzleyiciler, ayakta alkışladı. İlçe protokolü, okul öğrenci, öğretmen ve yöneticilerini tebrik etti.

Renginar SALİ

YORUM YAP