Atatürk Büstü, Silivri Sanayi’ye çok yakıştı

Atatürk Büstü, Silivri Sanayi’ye çok yakıştı

15.02.2020 10:49:08

Silivri Sanayi Sitesinde önemli bir eksiklik giderildi; Atatürk Büstü 14 Şubat Sevgi Gününde geniş katılımlı bir törenle açıldı. Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın gayretleri ile Saray Alüminyum Ergün Atağ tarafından yapılan Atatürk Büstü, sanayimize çok yakıştı.

Saray Alüminyum Ergün Atağ tarafından Sanayi Sitesi'ne yapılan Atatürk Büstü'nün açılışı Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın ev sahipliğinde düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Renkli Balonlar Anaokulu öğrencileri müzikli koro ile Atatürk Şiirleri seslendirdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP İlçe Başkanı Berker Esen ve yönetim kurulu üyeleri, CHP İl Disiplin Kurulu Üyesi Ender Unutan Ersözlü, İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek ve yönetim kurulu üyeleri, DP İlçe Başkanı Halide Avlu ve yönetim kurulu üyeleri, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İstanbul 6. Bölge Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök, Zabıta Müdürü Selçuk Efe, CHP Meclis Üyeleri Elif Yılmazer, Süheyl Kırkıcı, Gökhan Yonat, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabahattin Öpçin ve yönetim kurulu, Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, İSMMMO Silivri Temsilcisi Simge Kandemir Kesen, Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, Piri Mehmet Paşa Muhtarı Serhat Ateş, Fatih Muhtarı Sadiye Yönet, Yeni Mahalle Muhtarı Yavuz Alçi, Mimar Sinan Muhtarı Ertan Civaş, Selimpaşa Gönüllüler Derneği yönetimi ile esnafların katıldığı açılış töreni 14 Şubat Sevgi Gününde gerçekleştirildi.

AK PARTİ KATILMADI

AK Parti'nin Sanayi Sitesi Atatürk Büstü açılışına katılmaması dikkat çekti.

ÇALIŞKAN: HAYAL ETTİĞİMİZ VE SÖZ VERDİĞİMİZ HER ŞEYİ YAPTIK

Törenin açılış konuşmasını yapan Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, göreve gelirken hayal ettikleri tüm çalışmaları gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken yönetim binası, toplantı salonu, emniyetli ve güzel bir sanayi sitesi ile piknik alanından sonra söz verdikleri üzere Sanayi Sitesinde eksik olan Atatürk Büstünü kazandırdıklarını söyledi. Çalışkan, “Hayal ettiğimiz ve sözünü verdiğimiz tüm hizmetlerin yanı sıra Sanayi Sitemizde eksikliği olan Atatürk Büstünü de yaptırarak böyle özel, 14 Şubat Sevgi Gününde açılışı için sizinle birlikte olmaktan onur duyduk. Atatürk'ün dediği gibi bu “Ülkesini en çok seven ona en çok hizmet edendir” düsturundan yola çıkarak çalışmaya, bizlere verilen sorumluluğa layık olmak için gayret göstermeye devam edeceğiz” şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade etti.

TEŞEKKÜR ETTİ

Çalışkan, Saray Alüminyum Ergün Atağ'ya Atatürk Büstü, Belediye Başkanı nezdinde de tüm kurum birimlerine sanayi esnafının istekleri ile ilgili talep ve hizmet ihtiyaçlarının karşılanması hususunda teşekkür etti.

KOÇER EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKÜR ETTİ

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Atatürk sevgimizin bitmemesi ve anlaşılması ile desteklenmesi gerektiğini belirtirken, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın çalışma gayretinden övgü ile söz etti. Koçer, “Atatürk Büstünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanımızın soyadının hakkını vererek hizmetlerine devam etmesini diliyorum” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: ATATÜRK'ÜN İLKELERİNİ ANLAMALIYIZ

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Koçer ve Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan'ın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Cumhuriyetimizin banisi, başöğretmenimiz, ebedi başkomutanımız, Türklük ülküsünü ve Türklük ufkunu en ileriye taşıdığımız ebedi liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, sevgi ve saygıyla anmak istiyorum. Bugün sanayi sitemizin çok kıymetli başkanı Ercan Çalışkan Beyefendiye, Atatürk büstünü buraya kazandırdığı için hem kendisine hem çalışma arkadaşlarına teşekkür etmek istiyorum. Bugün 14 Şubat Dünya Sevgi Günü. Esasında Türk milletince bu sevgiyi en çok hak eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Biz milletçe onu ne kadar ansak da, aslında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; ilkelerinin ve ufkunun en çok  anlaşılmaya ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki yüzyıl Atatürk'ün anılmaktan çok anlaşıldığı ve koyduğu ufukların, ülkülerin peşinden takip edildiği bir yüzyıl olur. Türkiye Cumhuriyeti Devleti muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sıçrayarak bir atılım yapar. Bu açılışa katılan herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyor, açılışımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

SARAY ALÜMİNYUM ERGÜN ATAĞ'A TEŞEKKÜR PLAKETİNİ BAŞKAN YILMAZ SUNDU

Başkan Yılmaz konuşmasının ardından büstün yapımını üstlenen hayırsever Ergün Atağ'a Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi adına hazırlanan teşekkür plaketini takdim etti.

Tüm protokol üyelerinin büstün önünde kurdele kesmesi ve fotoğraf çektirmesinin ardından program sona erdi.

Haber Merkezi

YORUM YAP