Aşkın: Kadınlarımız güvenli değilse hiç birimiz huzur ve sükûnet bulamayız

Aşkın: Kadınlarımız güvenli değilse hiç birimiz huzur ve sükûnet bulamayız

10.08.2020 14:39:02

Silivri Belediye Meclisinde MHP Grubu adına söz alan Sultan Şakın, “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yine bir kadın cinayetinde Pınar Gültekin'in katledilmesi nezdinde kadınlara uzanan elleri tüm gücümüzle lanetliyoruz. Kadınlarımız güvenli değilse hiç birimiz huzur ve sükûnet bulamayız. Şiddetin kaynaklarını doğru tespitle birlikte isabetli teşhislerle kanayan yarayı durdurmalıyız” dedi.

Silivri Belediye Meclisinin Ağustos oturumunda MHP Grubu adına Sözcüleri Sultan Aşkın söz alarak gündeme dair değerlendirmede bulundu.

ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Aşkın aynen şöyle konuştu: “Öncelikle Hakkari Yüksekova'da zırhlı polis aracının devrilmesi sonucu vefat eden 2 özel harekat polisimiz, Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Süleyman Ural'a Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Yüce Türk milletinin başı sağ olsun! Beyrut'ta meydana gelen patlamada vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

“KADINLARIMIZ GÜVENLİ DEĞİLSE HİÇ BİRİMİZ HUZUR VE SÜKÛNET BULAMAYIZ”

Geçtiğimiz günlerde meydana gelen yine bir kadın cinayetinde Pınar Gültekin'in katledilmesi nezdinde kadınlara uzanan elleri tüm gücümüzle lanetliyoruz. Kadınlarımız güvenli değilse hiç birimiz huzur ve sükûnet bulamayız. Şiddetin kaynaklarını doğru tespitle birlikte isabetli teşhislerle kanayan yarayı durdurmalıyız.

“ENVER PAŞA'YI SAYGI, RAHMET VE DUALARLA ANIYORUZ”

4 Ağustos 2020, Turan orduları Başkomutanı Şehid-İ Ala ve Gazi-i Namdar Enver Paşanın şehadetinin 98. yılı Ateş kusan Bolşevik mitralyözüne yalın kılıç koşup şehit olan büyük Türk, Enver Paşa'yı saygı, rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

Ağustos ayı milletçe elde ettiğimiz zaferlerimizin, tarihe yön vermiş başarılarımızın ve göğsümüzü kabartan kahramanlıklarımızın yaşandığı bir ay. Bunlardan ilki Malazgirt Meydan Muharebesi, ikincisi ise Büyük Taarruz'un başarıyla sonuçlanmasının ardından ilan edilen 30 Ağustos Zafer Bayramımız.

Türkler, Malazgirt Meydan Muharebesi ile Hürmet ve hayranlıkla andığımız ecdadımız, Sultan Alparslan liderliğinde 26 Ağustos 1071 Cuma günü, Bizans'a pençesini geçirmiş ve Anadolu'ya vatan mührünü vurmuştur.

Bu kutlu galibiyetin gerisinde hiç şüphesiz, Buharalı Ebu Cafer Muhammed'in manevi desteği, yapılan fedakârlıklar, çekilen çileler, sınırları iyi çizilmiş milli stratejiler, feda edilen faziletli ömürler belirleyici ve tayin edici bir özellik göstermiştir.

“MALAZGİRT ZAFERİ; TÜRK TARİHİNİN EN MÜBAREK, EN ŞANLI VE EN GÖRKEMLİ ZAFERLERİNDEN BİRİSİ”

Malazgirt Zaferi, sonuçları itibariyle Türk tarihinin en mübarek, en şanlı ve en görkemli zaferlerinden birisi olarak tarihe nam bırakmış ve hepimizin gururu haline gelmiştir.

Her yanı bir cennet köşesi olan aziz vatanımız gözlerini 949 yıl önce açmış, hasretle beklediği sevdalılarıyla böylelikle tanışmış ve de kaderimiz olarak maddi ve manevi servetimiz olmuştur.

Yaklaşık 9,5 asırdır altında kefensiz yatan şehitlerimizle, üstünde bulunan bin bir güzellikle bu topraklar şeref tacımız, inmeyecek bayrağımız ve devrolunmayacak hazinemiz olarak gönüllerde yücelmiştir.

Malazgirt Meydan muharebesinden tam 851 yıl sonra yine bir 26 Ağustos günü başlayan 30 Ağustos 1922 gününe kadar beş gün beş gece devam eden Büyük Taarruz, Başkomutanlık Meydan Muharebesi Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlanmıştır.

“30 AĞUSTOS RUHU MİLLİ VİCDANDA HALA CANLIDIR”

Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde yapılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zirveye taşınmış, alınan bu zafer, son yurdumuzun talihini, kaderini ve geleceğini aydınlatmıştır. Bilinmesi gerekir ki 30 Ağustos ruhu milli vicdanda hala canlıdır. Bu ruh zulme karşı güvenlik zırhı, hıyanet ve melanete karşı en emin sığınak ve direnç kaynağıdır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kurucu kahramanları; büyük Türk milleti için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnet duygularımla anıyorum. Cenab-ı Allah ruhlarını şad mekânlarını cennet eylesin.

AK PARTİ'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

14 Ağustos Cumhur İttifakı paydaşımız Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluş yıldönümüdür. Ülkemiz ve demokrasimizin gelişiminde önemli bir yeri olan 19.   kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum.

MARMARA DEPREMİNDE HAYATINI KAYBEDENLERE RAHMET DİLEDİ

17 Ağustos depreminde hayatını kaybedenleri acıyla hatırlıyoruz. Allah bu tür acıları bir daha yaşatmasın.

Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Ağustos ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

YORUM YAP