“Asgari ücretle çalışan ve işsizlerin borçları silinecek”

“Asgari ücretle çalışan ve işsizlerin borçları silinecek”

29.05.2018 11:37:57

İYİ Parti ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener için Beyciler'de destek isteyen İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yönetim kurulu üyeleri, iktidarları ile Akşener'in Cumhurbaşkanlığında asgari ücretle çalışanlar ve işsizlerin borçlarından kurtarılacağını söyledi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Av. Ozan Ersaraç ve yöneticileri Beyciler Mahallesini ziyaret ederek Muhtar Yaşar Köse ve bölge sakinleriyle bir araya geldi.

Vatandaşla görüş alışverişinde bulunan İYİ'ler yeni üye kayıtları yaptı, seçmenlerin 24 Haziran'a ilişkin beklentilerini dinlediler.

ERSARAÇ: TÜRKİYE DÜNYANIN EN BORÇLU ÜLKESİ

İYİ Parti ve Genel Başkanları aynı zamanda Cumhurbaşkanı Adayları Meral Akşener için destek taleplerini vatandaşlara ileten Ersaraç, “Daha iyi bir Türkiye için desteğinizi bekliyoruz” dedi ve şöyle konuştu: “Türkiye'deki özel tüketim harcamalarının yüzde 20'sinin borçla yapılıyor. Her 10 kişiden 8'i borçlu. Türkiye, dünyanın en borçlu ülkesidir. Kapısına dayanan haciz memurunun baskısı altında evinin ihtiyaçlarını karşılayamayan anne ve babalar bunalımda.”

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı, Türkiye'nin borç sıkıntısının bir an önce çözülmesi gerektiğini savundu ve gerekçelerini anlattı. Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı olmasının ardından ilk 100 gün içinde ‘Türkiye Dayanışma Fonu' kurulacağını belirten Ersaraç, İYİ Parti ve Cumhurbaşkanı adayı Akşener'in iktidara geldiğinde 4.5 milyon kişinin borcunun satın alınacağını, asgari ücretle çalışan ve işsizlerin borçlarının önemli bir bölümünün silineceğini kaydetti.

İYİ'LERİN EKONOMİ AJANDASI

İYİ Parti'nin ekonomi ajandasına ilişkin Ersaraç'ın paylaştığı satır başları şöyle:

“-Genel Başkanımız Meral Akşener, Cumhurbaşkanı olup göreve geldiğimizde ilk 100 gün içerisinde, hiç vakit kaybetmeden Türkiye Dayanışma Fonu'nu kurulacak.

-30 Nisan 2018 itibariyle borçları yasal takibe ya da yakın takibe alınmış olan ve de borçları tahsilat şirketlerine satılmış olan 5 milyon vatandaşın tüketici kredisi, kredi kartı ve kredili mevduat hesaplarından doğan borçları satın alınacak.

-Değil borcunu ödemek, evine ekmek, çocuğuna süt bile götürmekte zorlanan işsizler, borç krizi içinde olan emekliler maddi zorluk yüklerinden kurtarılacak.

-Yine borçları bu durumda olan, düşük gelirle çalışan vatandaşların ve öğrencilerin de borçlarının en az yüzde 80'i silinecek. Kalan borçlarını faizsiz 10 yıla kadar taksitle ödeyebilecekler.

-Ayrıca şehit ve gazi ailelerinin bu durumdaki tüm borçlarını silinecek. Vatan onlara çok şey borçludur. En azından bunu yapalım.

-Son kuruşuna kadar maliyetler hesaplandı. Bir defalık olma üzere bütçeye maliyeti 8 milyar TL olacak. Borcunu taksitle ödeyecek vatandaşların ödemeleri düşülürse daha düşük olacağı açık.

-2007-2017 yılları arasında örtülü ödenekten tam 12 milyar TL harcadılar. İlk 3 ayda harcadıkları 550 milyon lira. Makam aracı ve taşıt kiralamaya toplam 3 milyar TL harcadılar.”

 

 

 

YORUM YAP