Aralık ayı Belediye Meclisi karara bağlandı

Aralık ayı Belediye Meclisi karara bağlandı

8.12.2018 11:45:58

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumu'nda görüşülen gündem maddelerinin biri oy çokluğuyla, diğerleri oybirliğiyle kabul edildi.

Silivri Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı'nın II. Birleşiminin I. Oturumu, 7 Aralık Cuma günü, saat 10.00'da, Silivri Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Görüşülen 6 gündem maddesinin biri oy çokluğuyla, diğerleri oybirliğiyle karara bağlandı.

KOMİSYON GÖRÜŞLERİ VE ALINAN KARARLAR
-Gündemin 1. maddesinde görüşülen Silivri Belediyesi ile Silivri Beyaz Melekler Spor Kulübü arasında ilçemizde yaşayan özel sporcularımıza eğitim verilmesine yönelik işbirliği yapılabilmesi için ortak hizmet protokolü ile ilgili Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 03.12.2018 tarihli toplantısında Hukuk Komisyonuna havale edilen talep doğrultusunda 5393 sayılı Belediye Kanununun 75/c maddesi hükümleri uyarınca hazırlanan ve aşağıda belirtilen protokolün kabulü ile imzalanması konusunda Belediye Başkanına yetki verilmesi oybirliği ile uygun görülmüştür.” Gündem maddesi oy birliği ile karara bağlandı.
-2. gündem maddesinde görüşülen Silivri Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Şehirlerarası Yolcu Terminali ile ilgili Görev ve Çalışma Esasları Yönetmeliği ile ilgili Hukuk Komisyonu görüşünde şu ifadelere yer verildi: “Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı şehirlerarası otobüs terminali için hazırlanan 10 bölüm, 46 maddeden oluşan görev ve çalışma esasları yönetmeliği 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/m maddesi uyarınca komisyonumuz tarafından uygun bulunmuştur. Gündemin 2. maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.
-3. gündem maddesinde görüşülen Silivri Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğümüze bağlı Uluslararası ve Şehirlerarası Yolcu Terminali ile ilgili ücret tarifesine ait Plan ve Bütçe Komisyonu görüşünde şu ifadeler yer aldı: “Destek Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı şehirlerarası otobüs terminali için hazırlanan ücret tarifesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu 18/f maddesi ile Karayolu Yolcu Taşımacılığında Kullanılan Terminallere İlişkin Tavan Ücret tarifeleri hakkında tebliğ (70 nolu) uyarınca komisyonumuz tarafından uygun bulunmuştur.” 3. gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.
-Gündemin 4. Maddesinde görüşülen Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1237 ada, 4 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: “Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1237 ada, 4 parsele ilişkin hazırlanan plan değişikliği teklifi komisyonumuzca oy çokluğu ile uygun bulunmuştur.” Gündem maddesi oy çokluğu ile karara bağlandı.
-5. Gündem maddesinde görüşülen Sosyal Yardım İşleri Görev ve Çalışma Yönetmeliği revizesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 03.12.2018 tarihli toplantısında Hukuk Komisyonuna havale edilen, Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce revize edilerek hazırlanan toplam 5 maddeden ibaret olan Silivri Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/m maddesi gereğince onaylanması hususu Hukuk Komisyonunca oybirliği ile uygun görülmüştür.” 5. gündem maddesi oy birliğiyle karara bağlandı.
-6. gündem maddesinde görüşülen Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parsel üzerinde bulunan New Center alışveriş merkezindeki 33 ve 37 nolu bağımsız bölümlerin Seçmen Kütük Bürosu olarak kullanılmak üzere Silivri İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına tahsis edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporunda şu ifadelere yer verildi: “Silivri Belediye Meclisi'nin 03.12.2018 tarihli toplantısında Hukuk Komisyonuna havale edilen belediyemiz mülkiyetindeki Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 1077 ada, 5 parsel üzerinde bulunan New Center alışveriş merkezindeki 33 ve 37 nolu bağımsız bölümlerin Seçmen Kütük Bürosu olarak kullanılmak üzere 5393 sayılı Belediye Kanununun 18/e ve 75/d maddeleri doğrultusunda Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı Silivri İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına 1 yıl süre ile tahsis edilmesi komisyonumuzca uygun görülmüştür.” Son gündem maddesi de oy birliğiyle karara bağlandı.

GÜLER'DEN 5 ARALIK MESAJI
AK Parti Meclis Üyesi Filiz Güler, gündem dışı söz alarak Dünya Kadın Hakları Günü olarak bilinen aynı zamanda ‘Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı' verilmesinin de yıldönümü olması sebebiyle 5 Aralık tarihinin önemi üzerine konuşma yaptı. Güler, yaptığı açıklamada, “Türkiye'de kadınlar, 1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile yerel ve genel seçimlerde seçme ve seçilme hakkına sahip oldu. 1933 yılında da köy muhtar ve heyetlerine seçilme hakkı tanındı. Ve 5 Aralık 1934'te anayasa ve seçim kanununda yapılan yasa değişikliği ile milletvekili seçme ve seçilme hakkını Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Avrupa ülkelerinden uzun yıllar önce tanımış ve kadına verdiği değeri toplumun her alanında açıkça ortaya koymuştur. Tarihimiz gurur duyduğumuz kadınlarımızla doludur. Kadınların neler yapabileceğini tarih kitaplarından okuduğumuz gibi yakın geçmişte de şahit olduk. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır anlayışıyla tankları durduran kadınların hak mücadelesinde başarıya ulaşmasını desteklememek imkansızdır. Mecliste kadın vekillerin önemli bir kısmını oluşturan AK Parti, kadınlar için tanıdığı haklarla mecliste kadın sayısına en fazla önem veren siyasi parti olması sebebiyle kadının seçme ve seçilme hakkına verdiği önemi ortaya koymuştur. Kadınların karar mekanizmalarında daha fazla söz sahibi olabilmesi, erkeklerle eşit oranda temsil hakkını elde etmesi için hak arayışlarımızın devam edeceğini bildirir, kadına seçme seçilme hakkının veriliş yıldönümünü kutlarım.” dedi.
Hazal BAŞARAN

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Köprü
Sonraki » 8 Kasım Encümen kararları

YORUM YAP