“Anayasa değişikliği bu ülkenin hayrına değil”

“Anayasa değişikliği bu ülkenin hayrına değil”

28.02.2017 09:43:51

 “Cumhuriyetin bize kazandırdıklarından taviz vermeyeceğiz. 24 saat bunun için çaba sarf edeceğiz. CHP'yi iktidara taşıyacak yolda referandum şansını çok iyi değerlendireceğiz. Halk da çok iyi değerlendirecek. İktidara çok güzel bir ders verecek.” diyen İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, CHP Silivri İlçe Başkanlığınca düzenlenen Kadınlar Hayır Diyor programında referandumun parti seçimi değil ülke rejimi tercihi olduğunu söyledi.

CHP Silivri Kadın Kolu, CHP İstanbul Milletvekili Parti Meclis Üyesi Sibel Özdemir'in katılımıyla 24 Şubat Cuma günü, ilçe binasında bir toplantı gerçekleştirdi. Kadınlar Hayır Diyor programında Özdemir'e, Kadın Kolu İl Başkan Yardımcısı Aysun Keleşer, İlçe Başkanı Suna Göçengil ve İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer eşlik etti.
Anayasa değişikliği teklifini ile tek adam diktatörlüğü önündeki engellerin ortadan kaldırılmak istendiğini belirten Milletvekili Özdemir, örgüt mensuplarını referandum sürecinde seferber olmaya çağırdı.

“İKTİDAR PARTİSİNİN SAMİMİYETSİZLİĞİ BİZİ KAHREDİYOR”
Yapılmak istenenin açık bir karşı devrim hareketi olarak, egemenliğin tekrar halktan alınıp bir kişiye verilme girişimi olduğunu vurgulayan Sibel Özdemir, anayasa değişikliğini içeren maddeleri denge denetleme sistemi perspektifinden değerlendirerek sakıncalarına dikkat çekti. “Gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz” diyerek sözlerine başlayan Özdemir, şöyle konuştu: “Biz CHP'lilerin en asli görevi cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak, yaşatmak ve devamlılığını sağlamak. Ülkemiz bir kaosa sürükleniyor. Hiçbir sorunumuz çözülmediği gibi, var olan sorunlar yumağı da giderek büyüyor. Çocuklarımızın geleceğinden kaygı duyuyoruz. Ben yaklaşık 1,5 yıldır parlamentoda görev yapıyorum. Bu iktidar partisinin samimiyetsiz, sadece kendi siyasal çıkarlarını düşünen o zihniyetini gördükçe daha çok kahroluyoruz.

“ÜLKEMİZİN KADERİNİ TEK BİR KİŞİYE BAĞLAYACAK BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE “HAYIR” OYU VERİLMESİ GEREKTİĞİNİ HALKIMIZA ANLATMALIYIZ”
Üzerimize düşen sorumluluklarımızın en önemli günlerini yaşıyoruz bugünlerde. Ülkemiz bir referandum süreciyle karşı karşıya bırakıldı. CHP'li vekiller olarak 18 maddelik anayasadaki değişikliklerin ne kadar tehlikeli olduğunu, ülkemizi nasıl bir belirsizliğe sürükleyeceğini, demokratik kazanımlarımızı nasıl yok edeceğini anayasa komisyonu görüşmelerinde bir bir anlattık. Anayasa maddelerini halkın öğrenmemesi için mücadele ettiler, gizli kapaklı, yayınsız bir ortamda o maddeleri telaşla geçirmekte olduklarına gözlerimizle şahit olduk. Birbirlerini kontrol ettiler, çetele tuttular, pul topladılar, gizli oylama yapılmasına rağmen kabine içine girmeyip oylarını açık açık gösterdiler. Bunların hepsi bu anayasa teklifinin ülkenin hayrına olmadığını gösteriyor. Maddeler çok sakıncalı. Ülkemizin ve milletimizin geleceği tek bir kişiye teslim edilmek isteniyor. Başkanı denetlemek fiili olarak imkânsız hale gelecek. Başkan yasama, yürüme ve yargının başı olacak. Meclis başkanın fiili olarak müdahale ettiği bir yapı olacak. Bunları insanlara ortak bir dille, yalın ifadelerle anlatmamız gerekiyor. Bizim en büyük sorumluluğumuz bu. 24 saat bulunduğumuz her ortamda, pastanede, kahvede, durakta, hastanede, otobüste bilmeyenlere söyleyeceğiz.

“PARTİLİ CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BİZİM KÜLTÜRÜMÜZE UYGUN DEĞİL”
Bu bir parti meselesi değil. Yarın seçim olduğunda kimi destekliyorsanız gidin oyunuzu ona verin ama bu referandum ülkemizin rejimini değiştiriyor. Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi bizim kültürümüze uygun değil. Siz nasıl çocuklarınızın geleceğini meçhul bir kişiye devredersiniz? Biz bu ülkeyi savaşarak kazandık. İnsanlara ulaşırsak başarılı olacağımıza inanıyorum. Cumhuriyetin bize kazandırdıklarından taviz vermeyeceğiz. 24 saat bunun için çaba sarf edeceğiz. CHP'yi iktidara taşıyacak yolda referandum şansını biz çok iyi değerlendireceğiz. Halk da çok iyi değerlendirecek. İktidara çok güzel bir ders verecek.”
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP