Akçen: Ebedi bir vakıf olarak sonsuza dek ülkemize, hizmet etmeye hazırız

Akçen: Ebedi bir vakıf olarak sonsuza dek ülkemize, hizmet etmeye hazırız

25.11.2022 19:39:48

Silivri Belediyesi işbirliğinde ilçemize kazandırdıkları Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun açılışında konuşan Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, “Vakfı yönetirken kurucumuza da layık olmaya çalışıyoruz” derken, “Geleceğin anahtarı eğitimde” vurgusu yaparak, “Ebedi bir vakıf olarak sonsuza dek ülkemize, hizmet etmeye hazırız” mesajını verdi.b40bb588-529c-4c0a-bc3d-d205c3d11b76Silivri Belediyesi ve Elginkan Vakfı işbirliğinde ilçemize kazandırılan 8 derslik, 200 öğrenci kapasiteli son teknoloji ile donatılmış anaokulu resmen açıldı.

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Elginkan Vakfı, özellikle 0-6 yaş grubu çocukların yoğun olduğu İstanbul'un Silivri ilçesinde son teknoloji ile donatılmış 8 derslikli 200 öğrencinin eğitim görebileceği bir anaokulunu Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın talebi üzerine inşa ettirdi. İdari birim bölümü ve konferans salonun yer aldığı Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, devlet okulu olarak T.C. İstanbul Valiliği – T.C. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlanarak eğitime başladı.9e3c56e7-df37-4fce-8f44-ad9405af3787

Silivri Belediyesi'nin yer tahsisi sonrasında Elginkan Vakfı tarafından 16 Haziran 2021 tarihinde temelleri atılan Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun resmi açılışı 25 Kasım 2022 Cuma günü gerçekleştirildi. İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, Elginkan Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Vecdi Gönül, protokol, vatandaşlar, öğrenci ile veliler açılışta hazır bulundu. İdari birim bölümünün yanı sıra bir de konferans salonun yer aldığı Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, devlet okulu olarak T.C. İstanbul Valiliği – T.C. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışlandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın anaokulu projesinde kullandığı Tip Projesi esas alınarak yaptırılan Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın şahsen talebi üzerine Silivri Belediyesi'ne ait olan arazide inşa edildi.436fc476-6ddf-4790-8d61-c3fc50f898b6

AKÇEN: EBEDİ BİR VAKIF OLARAK SONSUZA DEK ÜLKEMİZE, HİZMET ETMEYE HAZIRIZ

Açılış töreninde konuşan Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Akçen, “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz artık benim oğlum oldu. Biz akrabayız, dedelerimiz kardeş. Bizim onu desteklememiz lazım. Burada anaokuluna da ihtiyaç var.

Elginkan Vakfı Yönetim Kurulu ve şahsım adına hoş geldiniz. Bizler için büyük anlamlar taşıyan, varlığınızla zenginleşen törenimize katılımınız için sizlere teşekkür ediyorum.

Bugün geldiği nokta itibariyle Türkiye'nin geleceğine yatırım yapan, ülkemizin sanayisine, eğitimine, kültürüne değer katan şirketlerimizin ve vakfımızın kurucusu, başarımızın kaynağı merhum Hüseyin Ekrem Elginkan'ı rahmet, minnet, saygı ve sonsuz sevgiyle anıyorum. İnanıyorum ki onun ve Ümmehan annenin ruhu şu anda buradalar. Bizi hiç bırakmadılar, ruhları bizlerle beraber.236716d3-8db6-4fa2-b4da-7e11c64b83708f8b6ed1-27e2-4b83-b885-a4749321c1c6

“VAKFI YÖNETİRKEN KURUCUMUZA DA LAYIK OLMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Merhum kurucumuz Ekrem Elginkan'ın bir sözünü paylaşmak istiyorum, “Allah'tan bütün dileğim, kurduğum bütün müesseselerin devamının sağlanması, memlekete birer faydalı kuruluş olarak insanlara iş imkanı yaratması, devlete vergi vermesi ve bizden sonra gelecek olanlara da örnek olması”nı vasiyet etti. Bizler bu vakfı yönetirken kurucumuza da layık olmaya çalışıyoruz. Huzurlarınızda şükran ve rahmetle anıyoruz.

“GELECEĞİN ANAHTARI EĞİTİMDE”

Ümmehan Elginkan Anaokulunun Silivri'ye, İstanbul'a, ülkeye ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Geleceğin anahtarı eğitimde. 21. Yüzyılın Türkiye'sini daha ileriye taşıyacak olan yetişen gençlerdir. Bu yüzden vakfımız çok büyük önem vermekte. Geleceğe yeni ve güzel bir kapı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe söylediği gibi; “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.” Gençliğe katkımız devam edecek.

AKÇEN'DEN TEŞEKKÜR

Okulun kurulmasında, inşaatında ve donanımında, sürecin başından itibaren bizden yakın ilgi ve desteğini esirgemeyen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar'a, müteahhidimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. 

“TÜM ANAOKULLARIMIZIN İSMİ ÜMMÜHAN OLACAK”

Okulun ismi neden Ümmehan? Çünkü kendisi bu topluluğu yaratan kişi. Evlatlarını yetiştiren annedir. Anne, iyi bir eştir, koruyucudur, eşine de destek olan bir insandır. Vakıf Başkanımız annesine çok değer verirdi. Benim ömrüm onlarla geçti. Onların ne amaçla nasıl yaşadıklarını benden daha iyi kimse bilemez. Bana çok büyük katkıları oldu. Onların sayesinde buralara geldim. En iyi öğretmenim başkanımdı. Bana vasiyeti vardı, “Evladım benden sonra annenin ismini yaşatman lazım”. Bundan sonra tüm anaokullarımızın ismi Ümmühan olacak. Bu vasiyetini yerine getirmek bizim manevi görevimiz.

Cumhurbaşkanımız hiç elini üzerimizden çekmedi. Daima yanımızda. Ona da minnettarız.

Allah bize daha nice okullar yapmayı nasip etsin. Anaokullarımız Türkiye'de tektir. Her tarafı Atatürk'le donatılıdır.

Önümüzdeki sene Bilecik'te bir okulumuz var. Erzincan'da bir anaokulu yapacağız. Samsun'daki Anadolu Lisemize Mustafa Kemal ismi vereceğiz.

75 Yaşıma geldim, inşallah kardeşlerim benden sonra da devam edecek.

Ebedi bir vakıf olarak sonsuza dek ülkemize, vatanımıza hizmet etmeye hazırız. Teşekkür ederim.”6b335ce9-dd75-4e9a-af9d-989b09d353cb780018d9-ac94-4a5e-8f60-29e74becdd81

VAKIF YATIRIMLARI

Elginkan Vakfı Silivri Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun yanı sıra daha önce İzmit Cahit Elginkan Anadolu Lisesi ( İzmit), İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi (İstanbul), Ümraniye Elginkan Vakfı Anasınıfları Binası (Ümraniye-İstanbul ), E.C.A. Elginkan Anadolu Lisesi  (Malpete-İstanbul), E.C.A. Elginkan İlköğretim Okulu (Küçükyalı-İstanbul), Ümmehan Elginkan Kız Öğrenci Yurdu ve Yemekhane Binası ( Göztepe- İstanbul) ve Hüseyin Cahit Elginkan Spor Salonu'nu (İzmit) inşa etti.

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP