Yılmaz: Verdiğimiz sözlerin ilerisine geçen yatırımlarımızın onurunu yaşıyoruz

Yılmaz: Verdiğimiz sözlerin ilerisine geçen yatırımlarımızın onurunu yaşıyoruz

25.11.2022 20:00:48

Ümmehan Elginkan Anaokulu açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Verdiğimiz sözleri ve onların da ilerisine geçen yatırımlarımızla sizlerin huzurunda olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından biri olan Elginkan Vakfı ile Silivri Belediyesi işbirliğinde ilçemize kazandırılan Ümmehan Elginkan Anaokulu açılışı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.0144a6e1-7ef8-479a-a07f-e61ecd232384

YILMAZ: VERDİĞİMİZ SÖZLERİN İLERİSİNE GEÇEN YATIRIMLARIMIZIN HAKLI ONURUNU YAŞIYORUZ

Ümmehan Elginkan Anaokulu'nun açılışında konuklara seslenen Belediye Başkanı Volkan Yılmaz duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bugün benim için önemli bir gün. Göreve gelmeden önce her siyasetçi gibi Silivrili vatandaşlarımıza vaatler vermiştik. Verdiğimiz sözleri ve onların da ilerisine geçen yatırımlarımızla sizlerin huzurunda olmanın haklı onur ve gururunu yaşıyoruz.0bdb3749-20ce-4506-bdc5-9379188f4489

Silivri'deki annelere bir söz vermiştik, demiştik ki; binalar, yollar, okullar, spor salonları v.s hepsini yapabiliriz. Bunlara mühendislik lazım, çimento lazım. Ancak bunları yaşatacak, içerisine ruh katacak, milli ve manevi değerlerimizden kopmadan bir sonraki nesillere aktaracak insana yatırım yapacağız.

Silivri'de 8. Sınıfı bitiren her çocuğun yabancı bir lisan konuşabilmesini, bir müzik aleti çalabilmesini ve lisanslı sporcu olabilmesini hedeflemiştik. Tamamını Silivri Belediyesi kaynaklarıyla ücretsiz sağlayacağımız söylemiştik.

Kadir Has Üniversitesi iş birliğinde ücretsiz Yabancı Dil Kursları gerçekleştirdik. Üniversiteye hazırlanan çocuklarımıza ücretsiz kurslar düzenliyoruz. Çay, kahve, öğle yemeği ücretsiz.3e195220-341f-40b0-bd1f-f4645d5b6c10

Yine Nişantaşı Üniversitesi ile Sanat Akademisi kurduk. Ücretsiz bağlama, saz, keman, piyano, drama dersleri veriyoruz.

Annelerin iş hayatına katılabilmesi ve öğrenme yaşının geriye çekilebilmesi için Silivri'mize anaokullarını vaat etmiştik. İlkokulu başlayan çocuklarımızın çantalarından, kırtasiye giderlerine kadar bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 1500'ün üzerinde çocuğumuzun okul kıyafetlerini alıyoruz. Yeni bir kampanya başlattık. 1-2-3-4. Sınıf çocuklarımızın bir yıl boyunca beslenme ihtiyaçlarını karşılayacağız.

Eğitime, çocuklara, gençlere bu katkı sunarken bunların Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan yatırımlar olduğunu biliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetlerin üzerine sıçrama tezine uygun ülküyle gerçekleştiriyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz.

“VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİ TUTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Silivri'deki çocuklara, gençlere ve annelere verdiğimiz tüm sözleri tutmaya devam edeceğiz.”

“ELGİNKAN GİBİ VAKIFLARIN SAYISININ ARTMASI GEREKİYOR”

Elginkan Vakfı'nın Osmanlı'dan gelen geleneğe uygun faaliyetlerine dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Elginkan gibi vakıfların sayısının artması gerekiyor. Osmanlı'dan gelen vakıf geleneğini ve kültürünü tam anlamıyla yansıtan, yalnız kar amacıyla çalışmayan, bu ülke için üreten, istihdam yaratan, kazandıklarıyla da bu ülkenin gençliğine ve yarınlarına yatırım yapan, Türkiye'de sayısız okullara ve öğrenci yurtlarına imza atan bir vakıftan bahsediyoruz” dedi.

“HİÇBİR ŞEYİ İSRAF ETMEYİNİZ, İSRAF HARAMDIR”

Ümmehan Elginkan annenin bir nasihatini açılışta paylaşan Başkan Yılmaz israfın önlenmesine yönelik tavsiyesini şöyle okudu: “Evlatlarım, bugün yapacağımız toplantıda çok isabetli ve mühim katkılarınızın olacağına inanıyorum. Bu vesileyle ben de bir nasihatimi hatırlatmak istiyorum; hiçbir şeyi israf etmeyiniz, israf haramdır. Toplumumuzun prensiplerindeki bu inancımız payı büyük. Hepimizin inancıyla büyüyen ve kutsallaşan bu topluluk bir vakıf haline gelecek ve memleketimize daha çok faydalar verecektir. Çalışmalarınızın faydalı olmasını diler. Gözlerinizden sevgiyle öperim.”

“ELGİNKAN VAKFININ AMACI SİLİVRİ'DE HAYAT BULDU”

İsrafın önlenmesine yönelik nasihatin Elginkan Vakfı'nda hayat bulduğunu belirten Başka Yılmaz, kuruluşun amacına yönelik sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfın amacı esasında çok dikkat çeken bir konu. Vakfın amaçları şöyle; kültür değerlerimizi tarihimizde bizi büyüten örf adet ve manevi değerlerimizi, Türkçe'mizi araştırmak, araştırmaları desteklemek, korumak, yaşatmak ve tanıtmak. Bilim, teknoloji ve eğitim alanındaki faaliyetleri de teşvik etmek. Ülke sanayisinin vasıflı iş gücünün yetiştirilmesine ve bu suretle ülkenin istihdam imkanlarını artırıcı eğitim çalışmalarına katkıda bulunmak için eğitim kurumları açmak ve işletmek. İşte o amaçlardan bir tanesi bugün Silivri'mizde Elginkan Vakfı Mütevelli Heyetinin sayesinde hayat buldu.

Biraz önce Bakanım “Çok kıymetli bir arazi vermişsiniz” deyince, bizim için arazinin değeri içerisinde yaşatılan ve yaşatılacaklarla eşdeğer. Onun için biz buraya bir müteahhit gözüyle değil, bu şehrin emin kişisi olarak Elginkan Vakfı'na tahsis ettik.

Rahmetli Ahmet beyefendiye, Ümmühan hanıma, Cahit ve Ekrem beylere, Silivri'de yaşayan vatandaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum.

Ben bu şirketi miras değil, emanet olarak gören yönetim kurulu başkanımız Gaye abla başta olmak üzere, tüm çalışanlarına burayı bir emanet gibi koruyup kollayacakları için şükranlarımı sunuyor, teşekkür ediyorum.

Gaye ablamız yüreği kocaman, naif, nezaket sahibi, bir o kadar mütevazi, o kocaman yüreğinde aydınlık yarınların ülküsü var. Kendisine çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP