AK Parti’den muhtarlar zirvesi

AK Parti’den muhtarlar zirvesi

2.11.2017 12:49:43

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak, sorun ve talepleri dinlemek, bunlara ilişkin çözüm önerilerini değerlendirmek amacıyla Silivrili muhtarlarla bir araya geldi.

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri, Köy Koordinasyon Ekibi Başkanı Sami Barlas, Silivri Belediyesi AK Partili Meclis Üyeleri Tamer Şişman, Tuğba Alkaya, Mutlu Bozoğlu, Filiz Güler, Osman Umuç, Yusuf Köroğlu, Harun Tüfekçi, Mustafa Saral ve Metin Kaya, 30 Ekim Pazartesi günü, saat 14.00'da Ebuzade'de düzenlenen yemekli toplantıda Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Ercan ve Silivrili Mahalle Muhtarları ile bir araya geldi. İstanbul Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, İSKİ Silivri İşletme Müdürü Ruhi Şahin, Mezarlıklar Müdürü Yavuz Çaylak, Avrupa Yakası Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü 5'nci Bölge Müdür Yardımcısı Salih Mazlum'un yerine vekâleten Murat Demir'in de iştirak ettiği toplantı 3 saat sürdü. İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivri genelinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar hakkında genel bilgiler verdi, ardından yapılması planlanan projeler hakkında muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Muhtarların istekleri tek tek not edildi, soruları cevaplandırıldı.

KUTLU: SİLİVRİ'DE GÜZEL ŞEYLER OLACAK
Yapılan ve yapılacak hizmetleri sunum eşliğinde paylaşan Kutlu, şunları söyledi: “Birbirimizle fikir alışverişinde bulunmak, ilçemizle ilgili problemleri yerelden genele taşımak noktasında siz kıymetli muhtarlarımızla tekrar bir araya gelmek istedik. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize sonsuz teşekkür ederim. Her birinizden hizmet adına yapılması gerekenlerle ilgili bir takım talepler aldık. Bunların bir kısmını yerine getirebildik, bir kısmını getiremedik, bir kısmını takip ediyoruz. Sizlerin kendi bölgelerinizle ilgili hizmet sevdası içerisine girmeniz ve bizim de bu hizmetlere vesile olmaya çalışmamız Silivri'de güzel şeylerin olacağına işaret etmektedir. 2018 yılında yatırım programına alınması gereken önemli hususlar varsa tekrar sizlerden dinleyerek milletvekilimiz ile Büyükşehir'e bunları yansıtmak adına inşallah gayret içerisinde olacağız. Muhtarlarımız bize neler söyledi, bizler neler yaptık, çok kısa bir şekilde özet ifadelerle aktarmaya çalışacağım.

YOLÇATI MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Yolçatı-Seymen arası yol tamirat çalışması yapıldı. Köy içi iki sokakta asfalt kırığı ile onarım yapıldı. Kanal temizlikleri yapıldı. Mezarlıkta duvar çalışması yapılacak.

SEMİZKUMLAR MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Semizkumlar'da yan yol durak çalışması yapıldı. Uyumkent'te yan yol asfalt çalışması yapıldı. Cezaevi bağlantı yolu kavşak çalışmasına başlanacak. 2018 yılında pazar yeri düzenleme çalışması yapılacak.

ALİPAŞA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Alipaşa'da köy içi tüm yollar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Asfalt Fabrikaları (İSFALT) tarafından asfaltlanıyor. Okul çevresinde iki noktaya sinyalizasyon çalışması gerçekleştirdik. Aliapaşa-Mimarsinan arasındaki yaklaşık 5 kilometrelik yolun asfaltlaması yapıldı. Alipaşa-Cezaevi yolu yapıldı. Terkleri yapılmadığı için asfaltlama yapmadık. Alipaşa Sanayi girişi kavşak sinyalizasyonları yapıldı. Önümüzdeki dönem yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından 3 bin adet Kiptaş Konutları o bölgeye yapılacak.

AKÖREN MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Akören Mahalle Muhtarımız köyümüzün Silivri ile bağlantı yolunun onarımının yapılmasını talep etmiş, yapmışız. İSKİ ve İGDAŞ çalışmaları nedeniyle oluşan yol bozukluklarını bu kapsamda gidermek amacıyla gerekli asfaltlama çalışmalarını gerçekleştirdik. Mezarlıklarla ilgili iletmiş olduğunuz problemlere en kısa zamanda cevap verilecektir.

GAZİTEPE MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Biliyorsunuz Gazitepe Mahalle'mizin altyapısı Biyolojik Arıtma Tesisi'ne bağlanacak. Gazitepe-Silivri arasındaki yolun asfaltlanması konusunda döktüğümüz asfaltı yeniden kazmamak adına İSKİ'nin arıtma tesisi yatırımını bekliyoruz. Bu çalışma bittikten sonra Gazitepe'nin şu andaki en büyük problemi olan bağlantı yolunun asfaltlaması yapılacak. Gazitepe ve Kadıköy Mahallelerimiz, çok sık elektrik sıkıntılarının yaşandığı bölgelerimiz. Elektrik kesintileri problemi için yeni izalatörler sipariş edildi, yaşanan sorunları minimum düzeye indireceğini düşünüyoruz.

KURFALLI MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Kurfallı Mahalle'mizde doğalgaz ve İSKİ ile ilgili altyapı çalışmaları tamamen bitti. Yine İSKİ tarafından yağmursuyu kanal imalatı tamamlandı. Paket Arıtma Sistemi projesi onaylandı, inşallah yakın bir zamanda arsa teslimine başlanacak. Kurfallı ile ilgili köy mahiyetinde çözmemiz gereken ufak tefek problemlerin tamamını çözdük. Kurfallı'da Hızlı Tren İstasyonu Durağı kurulması yönünde bir girişimimiz var. Bu çerçevede girişimimiz hayata geçtiğinde Silivri'mizde çok uzun zamandır atılda olan bir ulaşım yolunu da harekete geçirmiş olacağız. Bunu da inşallah takip edeceğiz. Asfaltlama çalışmasına da başlanacak.

ÇELTİK MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Çeltik-Cezaevi arası yola zemin ıslahı yapıldı. Kınalı mevkiinde kantara takılmamak için Çeltik yolunu kullanan kamyonlar için Jandarma ekiplerimizle görüşmeler gerçekleştirdik. Kantardan geçmeyen kamyonlar için kontrol yapılıyor. Köy içi komple asfaltlama çalışması yapılacak. Mezarlık duvar çalışmaları yapıldı. Köy içi set çalışması yapıldı.

SEYMEN MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Seymen Mahallemizde Golf alanı ile Beyciler yolu satıh düzenlemesi yapıldı. Büyükkılıçlı-Seymen arası köprü ve stabilize kestirme yolun yapımını terkler yapıldıktan sonra gerçekleştireceğiz. Asri Mezarlık parselasyon çalışmaları yapıldı. İSKİ ayaklı depo güçlendirilmesi ve tamiratı yapılan işler arasında yer alıyor. Eski Mezarlık'ta tel örgü çalışması yapıldı. Köy ana arter tretuvar çalışmaları yapıldı. Seymen-Büyükkılıçlı arasındaki dar olan köprünün genişletme çalışmaları yapıldı. Futbol sahası zemin düzeltmesi yapıldı.

BEKİRLİ MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Bekirli-Kurfallı arasındaki yolun asfaltlanmasını gerçekleştirdik. Minibüs hattı ile ilgili bir problem vardı. Biliyorsunuz Bekirli'de hat var ama kullanılmayan, atıl durumda bir hat. Köylümüzden dilekçe istedik, kimse vermeye pek taraf değildi. Atıl olan ve yetersiz gelen hatları farklı köylere kaydırmak noktasında Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünün bir kararı var. Bu vesile ile Bekirli'nin bu problemini inşallah çözmüş olacağız. Hayvancılığın geliştirilmesi amacıyla İl Özel İdaresi'nin Gebe Düve projesine Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından destek verildi. Bekirli, Akören ve Kurfallı köyü arasındaki hemzemin geçit düzenleme çalışmasını yaptık. Doğalgaz çalışmaları bitti. Bekirli-Kabakça yolu asfaltlama çalışmaları bitti. Köy içi set talebinde bulunulmuş, bunu gerçekleştirdik. Altyapı çalışması bitmek üzere. Yağmur suyu kanal çalışmaları inşallah önümüzdeki süreçte başlayacak. Altyapı çalışmaları bittikten sonra köyde komple asfaltlama ve tretuvar çalışması yapılacak.

BÜYÜKKILIÇLI MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Büyükkılıçlı köyümüzde karayollarından köy içi sinyalizasyon talebi vardı yerine getirdik ama çok işe yaramadı. Karayollarına bağlı olan yolun öncelikle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devrini gerçekleştirdik. Daha sonra set yapılması ve İSKİ ve İGDAŞ kazı ruhsatlarının alınması ile ilgili yardımcı olduk. Vatandaşlarımızın bir ceza olmadığı müddetçe kurallara uyduğu pek söylenemez, sinyalizasyonun olduğu bölgeye Hız Denetleme Sistemi (HDS) taktırdık. Kum kamyonlarından şikâyetler vardı. Jandarmanın düzenli trafik kontrolü yapması sağlandı. Tretuvar çalışmalarına başlandı. Yağmursuyu kanallarını yaptık. Ana arter asfaltlama çalışması yapıldı. Büyükkılıçlı-Fener arası yolun asfaltlama çalışması yapıldı.

BEYCİLER MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Beyciler Mahallemizde tapu problemi var, çözüme yönelik süreçler başladı. Kurt Dere mevkiinde tapular verilmeye başlandı. Kaldırım ve durakla ilgili talepler cevaplandırıldı. Doğalgaz çalışması yapıldı. Köy içi parke taş döşeme işi yapıldı, 650 metre daha yapılacak. Köprü genişletilme çalışması yapıldı. Bulvar çalışması yapıldı. Dere ıslah çalışması tamamlandı. Yapılan su sondaj çalışmaları ile Beyciler'in 50 yıllık su problemi de çözüme kavuştu. Beyciler-Çerkezköy yolu asfaltlama çalışması yapıldı. Beyciler Meydanı otopark çizgilerinin çizilmesi ve meydan düzenleme çalışmaları yapıldı.

KÜÇÜKKILIÇLI MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Küçükkılıçlı Mahallemizde ana arterdeki İSKİ ve İGDAŞ çalışmaları tamamlandı. Küçükkılıçlı-Fener arasındaki yola asfalt kırığı yayıldı. Yağmur suyu kanalları yapıldı. Altyapı komple bittikten sonra köy içi asfaltlama ve tretuvar çalışmaları yapılacak. Mezarlıktaki bank ihtiyacı giderildi ve su problemi çözüldü. Okulun badanası yapıldı.

FENER MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?

Fener Mahallemizde eksik kalan altyapı ve asfaltlama çalışmaları Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirildi.

BÜYÜKSİNEKLİ MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Büyüksinekli Mahallemizde ulaşım problemi için Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü ile görüşüldü. Az önce Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünün köyler için minübüs hatları ile ilgili olan kararından bahsetmiştim. Ben bunu çözülmüş bir problem olarak değerlendiriyorum. Ana arter tretuvar çalışması ile ilgili talep var. Büyüksinekli-Fener yolunun asfatlanması yapıldı. Doğalgaz çalışması bitti. Mezarlık şimdilik tel örgü ile onarıldı. Büyüksinekli-Küçüksinekli yolu asfaltlandı.

KÜÇÜKSİNEKLİ MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Küçüksinekli Mahallemizde muhtarımız ana yola tretuvar çalışması talebinde bulunmuştu, bunu gerçekleştirdik. Hemzemin geçide ışıklı levha konuldu. Küçüksinekli-Büyüksinekli Paket Arıtma Tesisi projesi hayata geçme aşamasında. Arıtma tesisi tamamlandıktan sonra köyümüzün komple asfaltlama ve tretuvar çalışmalarına başlayacağız.

SAYALAR MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Sayalar Mahallemizde, tapu ve ecrimisille ilgili problemler var. En son Başbakanımız Binali Yıldırım'la Ankara'da bir toplantı gerçekleştirmiştik. Tapusuz köylerle ilgili yaşanan mülkiyet hakkı sorununun çözüme kavuşmasının kanunen önü açıldı inşallah önümüzdeki süreçlerde tespitleri yapılarak bölgenin 50-60 yıllık problemini bu vesile ile ortadan kaldıracağız. Ecrimisille ilgili de özellikle fiyatlandırma noktasında problem var. Yol kenarı künklerin ve köprü ağızlarının temizliği yapıldı. Köy içi kasis istenmiş, Büyükşehir'imiz gerçekleştirmiş. 15 kilometre uzunluğundaki Sayalar-Büyükkılıçlı yolunun asfaltlanması istenmiş, Büyükşehir'imiz 4.7 milyonluk bir yatırıma imza atarak bunu da gerçekleştirdi.
Okul bahçesine bank dağıtımı ve ağaçlandırma yapıldı. Yağmur suyu kanal çalışmaları bitti. Akabinde köy içi asfaltlama ve tretuvar çalışmaları inşallah başlayacak. Biliyorsunuz Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere köyümüzden Çatalca'ya Binkılıç üzerinden İETT seferleri kalkıyor. Bu konuda duraklarla ilgili gelen talebi de yine Büyükşehir'imizin destekleriyle gerçekleştirdik. Bu sadece Çatalca Devlet Hastanesi'ne ulaşımla ilgili bir düzenleme.

ÇAYIRDERE MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Çayırdere Mahalle'mizin piknik alanına ağaç talebine cevap verildi. Köy içi dört yol ağzına yol çizgileri ve setler yapıldı. Çayırdere-Hallaçlı yolundaki köprü tamiratı ve genişletme çalışmalarına başlandı. Çayırdere-Sayalar ve Çayırdere-Sinekli yol tamirat işleri yapıldı. Dere ıslah çalışması yapıldı, ana arter köprülerin menfez ve büzleri temizlendi. Yağmursuyu kanalları yapıldı. Köy içi tretuvarları ve meydan düzenlemesi yapıldı. Futbol sahası zemin iyileştirmesi yapıldı. Piknik alanı yolu iyileştirildi. Kazı izinleri alındı, doğalgaz probleminin önü açılmış oldu. Çayırdere-Çerkezköy kestirme yolunun ıslahı ve asfalt kırığı çekilmesi işleri yapıldı.

BÜYÜKÇAVUŞLU MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Büyükçavuşlu Mahallemizde İSKİ tarafından arıtma tesisi hayata geçiriliyor. Özellikle ifade etmek istiyorum Büyükşehir'in sorunu olmayan ama vatandaşlarımız için çok büyük problem oluşturan bir takım cadde ve sokakların iyileştirme çalışmaları yapıldı. Muhtarımız Yeni Mahalle ve Büyükçavuşlu Caddesine asfalt set talebinde bulunmuş, onlar gerçekleştirildi. İki okul bahçesine asfalt döküldü. Büyükçavuşlu-Beyciler bağlantı yolu asfaltlandı. Büyükçavuşlu-Çerkezköy bağlantı yolunun asfalt onarım çalışması yapıldı. Kazı izinleri alındı, İSKİ ve İGDAŞ tarafından eksik kalan yerlerin yapımına yakında başlanacak. Asfalt olmayan sokaklara zemin iyileştirmesi yaptık. Okul ve camilere 20 adet bank gönderildi.

KADIKÖY MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Kadıköy Mahallemizde köprünün bulunduğu yol asfaltlandı. Biliyorsunuz o güzergah aynı zamanda 3. Köprü bağlantı yolunun da geçtiği bir nokta. Haliyle kısmi olarak zemin düzeltme çalışmaları yapıldı, oraya şu anda yapacağımız yatırım boşa çıkacak çünkü şantiye alanına çok yakın, kamyonların sürekli gelip geçtiği bir nokta. 3. Köprü bağlantı yolu bittikten sonra o bölgenin tamamında eksikleri gidereceğiz. Su kesintilerinin çok yoğun yaşandığı bir bölgemiz. Bu kapsamda su deposu önlemi İSKİ tarafından alındı. Bu problemi kalıcı bir şekilde çözmek adına önümüzdeki süreçte girişimlerimiz olacak inşallah.

DEĞİRMENKÖY MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
18 kilometre uzunluğundaki Değirmenköy-Büyükçavuşlu yolu asfaltlama çalışması yapıldı. Bu yatırımın bedeli 7.2 milyon TL'ye tekabül ediyor. Ölümlü kazaların çok olduğu bir yerde kavşak düzenleme çalışması ve sinyalizasyon çalışması yapıldı. Mezarlık içine parke taşı döşendi ve araç park yeri yapıldı, maliyeti 300 bin TL'ye denk gelen bir yatırımdır. Dere ıslah çalışması yapıldı. Değirmenköy-Çorlu yolu köprü çalışması yapıldı. Köy içi ana arter asfalt yama çalışmaları yapıldı. Gölet yolu zemin düzenleme çalışması yapıldı. Kapalı Sulama kanal projesi hazırlandı. Kırsal Kalkınma Müdürlüğü ile görüşülüp hızlandırılacak, hayata geçirilmesi noktasında takipçisi olacağız. Okul bahçesi asfalt çalışması talebi inşallah 2018 yılında Yol Bakım Müdürlüğümüzün programı dâhilinde yapılacak. Değirmenköy Florya Caddesi asfaltlama çalışması da 2018 yatırım programına alındı. Değirmenköy atış poligonu projesi bittikten sonra çevre düzenleme çalışmaları yapılacak.

ÇANTA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Çanta Mahallemizde giriş kavşağı düzenlemesi ve sinyalizasyon çalışması yapıldı. Çanta-Değirmenköy yolu yapıldı. Kınalı-Çağdaşkent bağlantı yolu yapıldı. Gümüşyaka Mahallemizden sonra İETT seferlerini Çanta Mahallemize de getirdik. Buna bağlı olarak İETT durakları konuldu. Okul ve mescitlere bank ve çöp kovası gönderildi. Çanta Kınalı sanayi içerisinde lokal asfaltlama çalışması yapıldı. 2018 yatırım programımıza Çanta İlköğretim Okulu'na Kapalı Spor Salonu yapmayı aldık. Kınalı otoban bağlantı yolu kavşak düzenlemesi yapıldı.

SELİMPAŞA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Selimpaşa Mahallemizde dere ıslah çalışmaları bitti. İSKİ ile ilgili altyapı çalışmaları bitti. Fen Lisesi'nin Kapalı Spor Salonu'nu yıkıp yeniden yapıyoruz. Yavuz Selim Okulu'nun bahçesinin asfaltlama çalışması yapıldı. Ahmet Ziylan Okulu'nun boya badana talebini gerçekleştirdik. Silivri Anadolu Lisesi'nin bahçesi asfaltlandı. İmam Hatip Lisesi üst geçidi yapıldı. Yoğurthane mevkiine 150 kamyon asfalt kırığı gönderildi, yine Büyükşehir'in sorumluluk alanında olmayan ama mevcut belediyenin yapmamasından dolayı vatandaşlarımızı özellikle kış aylarında mağdur etmemek adına iyileştirmeler gerçekleştirdik. 204. ve 201. caddelerde 2018 yılında asfaltlama çalışmaları yapılacak. Selimpaşa liman asfalt çalışması ve balıkçı barınaklarının yapılması programa alındı. Battı-Çıktı projesinin ihalesi yapılıyor.

ORTAKÖY MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Ortaköy Mahallemizde merkez kavşak düzenleme çalışması yapıldı. Ortaköy-Selimpaşa arası tretuvar çalışması yapıldı. Aynı yol 2018 yılında asfaltlama programına alındı. Ortaköy-Ovayenice yolu asfalt çalışması yapıldı. Sorumluluğumuzda olmamasına rağmen sanayi bölgesinde yağmursuyu kanal çalışmaları başladı. İbrahim Yirik Lisesi'ne Kapalı Spor Salonu projemiz var ama sağlık lisesi olduğu için öğrencilerin birçoğu komşu ilçelerden geliyor. Sezin Öztaş İlköğretim Okulu'na bu projenin yapılmasını daha uygun bulduk.

KAVAKLI MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Kavaklı-Kadıköy arası tretuvar çalışması yapıldı. Kavaklı-Ortaköy arası tretuvar çalışması bitti. Ana arter asfalt bakım çalışmaları yapıldı. Kavaklı-Silivri yolu tretuvar çalışmaları 2018 yılı programına alındı. 60 kamyon asfalt kırığı ile köy içi yol iyileştirme çalışmaları yapıldı. Kavaklı-Selimpaşa bağlantı yolu altyapı çalışması ihalesi yapıldı. İSKİ'nin bu kapsamdaki altyapı çalışmaları bittikten sonra Kavaklı-Selimpaşa arasındaki yolu komple asfaltlayacağız.

YENİ MAHALLE'DE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Yeni Mahallemizde Abdullah-Aliye Can Anaokulu önü kavşak çalışması yapıldı. Orman İşletme Şefliği önü kavşak çalışması yapıldı. Zeki Çevik Cami çevre düzenlemesi, ağaçlandırma ve parke taşı döşemesi yapıldı. Kiptaş 1 ve Kiptaş 2 arası isale hattı döşemesi ve asfaltlama çalışmaları yapıldı. Kiptaş 2-Koza Çiftlik arasındaki yola zemin iyileştirme çalışmaları yapıldı. Garden arkası altyapı çalışmaları yapıldı. Tokat Mahallesi diye bilinen bölgenin altyapısı 2018 yılı içerisinde yapılacak. Silivri stat önü asfaltlama çalışması yapıldı. Müjdat Gürsu Spor Tesisleri otoparkı yapıldı. Toki Cumhuriyet Lisesi tadilat ve bakım çalışmaları yapıldı. Yunus Emre İmam Hatip Okulu'na Kapalı Spor Salonu yaptık, okul bahçesine de asfaltlama çalışması yapıldı. Kiptaş 2 ve Alibey Kapalı Spor Salonu arasına Boğluca Deresi üzeri yaya köprüsü yapıldı. Nurullah Baldöktü okulunun bahçe asfaltı yapıldı. O bölgedeki bütün okullara bank ve çöp kovası gönderildi. Devlet Hastanesi otopark zemin iyileştirmesi yapıldı. Halk Ekmek büfesi konuldu. Serife Baldöktü Kız Meslek Lisesi'nin bahçesi asfaltlandı.

MİMARSİNAN MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Mimarsinan Mahallemizde giriş kavşağı düzenlemesi ve sinyalizasyon çalışması yapıldı. Kavşak çalışması tam anlamıyla vatandaşlarımızı rahatlatmadı, geometrik bir düzenleme yapılması gerekiyor, projeye tekrar bakacağız. Mimarsinan-Alipaşa yolu asfalt ve tretuvar çalışması yapıldı. İSKİ altyapı çalışmaları kısmen tamamlandı. Mimarsinan İlköğretim Okulu'na Kapalı Spor Salonu yapıldı. İnönü Caddesi'nde altyapı ve asfaltlama çalışmaları yapıldı. Cami ve okula bank ve çöp kovası gönderildi. Tuzla Deresi ıslah çalışması yapılacak akabinde sel riski nedeniyle imara kapalı alanların imarı açılacak. Samsun Mahallesi mevkiine İmam Hatip İlköğretim Okulu yapılacak.

CUMHURİYET MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Cumhuriyet Mahallemizde altyapı çalışmaları yapıldı.

FATİH MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Fatih Mahallemizin altyapı çalışmaları komple bitti. Fatih, kentsel sit alanında kalmasından dolayı imarı problemli yerlerimizden. İstanbul Büyükşehir Belediye meclisindeki imar düzenleme çalışmaları onaylandı. Yakın bir zaman dilimi içerisinde Silivri Belediyesi imar başvurularını kabul edecek.

PİRİ MEHMET PAŞA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI?
Piri Mehmet Paşa Mahallemizde Büyükşehir'in altyapı ve üstyapı projelerinin birçoğu hayata geçmiş vaziyette.

GÜMÜŞYAKA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Gümüşyaka-Değirmenköy yolu asfalt çalışması yapıldı. Yeni ve eski mezarlık duvarları yapıldı. Gümüşyaka-Çanta arasındaki sel basan bölgede dere ıslah çalışması yapıldı. Sel basan bölgenin yol onarım çalışmaları yapıldı. Menfez temizleme çalışmaları gerçekleştirildi. İETT hattı getirildi. Okul bahçesi asfaltlama çalışması yapıldı. Okul ve camilere bank ve çöp kovası gönderildi. Kapalı Spor Salonu 2018 yılında yapılacak. Gümüşyaka-Marmara Ereğlisi yolu üzerinde Battı-Çıktı projesine 2018 yılında başlanacak.

DANAMANDIRA MAHALLESİ'NDE NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
Danamandıra'da künk ve köprülerin ağızlarında temizlik çalışması yapıldı. Okulun komple boya badana ve tadilat işleri yapıldı. Spor salonuna soyunma odaları yapıldı. Arıtma ile birlikte altyapı, asfaltlama ve tretuvar çalışmaları yapılacak. Kum ocakları ile ilgili Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünden kararlar alındı. Yeni kamyon güzergâhı oluşturuldu. Kavşaklara uyarıcı levhalar konuldu. Piknik alanına vatandaşlarımızın ücretsiz girişi sağlandı.”
Haber:
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP