Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine önemli duyuru

Açık Öğretim Lisesi öğrencilerine önemli duyuru

23.10.2020 09:38:03

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet için gerekli olan kredi ile ilgili yeni bir karar aldıklarını açıkladı.

Açık Öğretim Lisesi mezuniyet kredisi Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Bakanlık Makam Onayı ile 170 olarak belirlendiği açıklandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Açık Öğretim Lisesi Mezuniyet için gerekli olan kredi ile ilgili yeni bir karar aldıklarını ve mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirlediklerini açıkladı.

Selçuk, paylaşımında şu sözlerine yer verdi: “Açık Öğretim Lisesi'nde okuyan öğrencilerimizin azmini ve hayallerini biliyoruz. Mezuniyet hedeflerine bir adım daha yaklaştırmak için yeni bir karar aldık. Mezuniyet için gerekli olan krediyi 170 olarak belirledik. Hayırlı olsun.”

Alınan bu yeni karara göre mezuniyet şartlarını taşıyanlar ortak ve zorunlu dersi kalmayan, dönemi 8 ve üzeri, kredisi 170 ve üzeri) 2020-2021 eğitim-öğretim yılı 1. dönem sınavları sonucunda mezun olanlar ile birlikte mezun olacak.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP