Açık alanda yasak esnetildi...

Açık alanda yasak esnetildi...

15.09.2016 06:35:53

İçişleri Bakanlığı sokaklarda yapılan düğün, nişan ve kına gecesini yasakladı. Yasak ilçemizde esnetildi...

Antep'te, 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik yapılan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği canlı bomba saldırısının ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla sokaklarda yapılacak düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı.
Sokak düğünlerine getirilen yasak kararı Antep'in İslahiye ilçesinde ise belediye hoparlörlerinden yapılan anons ile yurttaşlara duyuruldu.
İçişleri Bakanlığı kararıyla 25 Ağustos 2016 tarihinde sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinlikleri yasaklandı. Bakanlığın bu kararı daha sonra İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ edildi. Valilik ve Kaymakamlıklar da alınan bu kararı kamuoyuna yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

TÜM ETKİNLİKLER KAPALI ALANLARDA YAPILACAK
Bakanlık kararıyla bundan sonra güvenlik riski oluşturduğu için düğün, nişan ve kına geceleri sokak aralarında değil, kapalı mekanlarda yapılacak. Düğün, nişan ve kına gecesi yapacak kişilerin önceden güvenlik güçlerine bilgi vermesi de zorunlu hale getirilirken, karara uymayanlar hakkında Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulanacak. Kapalı mekanlarda yapılacak etkinliklerde de olası saldırıların önlenmesi amacıyla polis ve jandarmanın önlem alacağı kaydedildi.

BEKARLAR: AÇIK ALANDA DÜĞÜN VE BENZERİ ETKİNLİKLERE İZİN VERİLMEMELİ
Silivri Kaymakamlığı tarafından da 2 Eylül 2016 tarihli yazı ile yasak hakkında Silivri Belediye Başkanlığı, 35 mahalle muhtarlığı, Jandarma Komutanlığı, Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüklerine gereğinin yapılması ricası iletildi.
Silivri Kaymakamı Faruk Bekarlar imzalı yasağa ilişkin yazıda: “Milli kültür ve geleneğimizin bir parçası olan ve ülkemiz genelinde vatandaşlarımız tarafından açık alanlarda yapılan, düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasına izin verilmemesi hususundaki, ilgi yazı ekte gönderilmiş olup; söz konusu yazı incelenerek herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” denildi.

Kaymakamlık yasağı esnetti
İçişleri Bakanlığının kararıyla açık alanlarda getirilen düğün ve benzeri etkinlik yasağı dün Silivri Kaymakamlığında yapılan ilçe Güvenlik ve Asayiş Koordinasyon Toplantısında gerçekleştirilen istişarenin ardından esnetildi. Buna göre; başka bir emniyet zafiyeti bulunmadığı takdirde, önceden ilgili kolluk birimlerine bilgi verilerek sınırları belli olan ve kontrolü mümkün alanlarda (okul bahçesi, Pazar yeri vb gibi) düğün ve benzeri etkinliklerin yapılabileceği; ancak sokak arası gibi açık alanlarda düğün ve benzeri etkinliklerin yapılmasının mahzurlu olabileceği değerlendirildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP