30 yıllık TAPU özlemi bitti

30 yıllık TAPU özlemi bitti

19.02.2016 12:00:33

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı, milletvekili, meclis üyeleri, ilçe yöneticileri ile muhtar ve de vatandaşların katılımıyla Cumartesi akşamı Çayırdere'de tapu dağıtımına devam etti. Çayırdere Köy kahvesindeki programda Çayırdere'den 88, B.Çavuşlu'dan 9 ve Beyciler'den de 5 ailenin, 30 yıllık tapu özlemi bitti.
Tapu dağıtımı ile ilgili görüşlerini aktaran AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, “Silivri Çayırdere, Beyciler ve B.Çavuşlu'yla birlikte 900'ü aşkın aile hiç bir bedel ödemeden tapularına kavuşmaya devam ediyor. Çatalca'da ise 159 vatandaşımız tapusunu aldı.
Silivri ve Çatalca'nın 8 köyündeki (Danamandıra, Çayırdere, Sayalar, Hallaçlı, Gümüşpınar, Karamandere, Aydınlar ve Yaylacık) 130 yıllık tapu sorunu AK Parti döneminde çözüldü. Tapusuz köylerin 4 probleminden 3'ü tamamen bitti. Ecrimisille kullanılabilen tarım arazileriyle ilgili kanuni düzenleme ise, 2-B kapsamında yapılan tapu kadastro çalışmaları tamamlandıktan sonra yapılabilecek. (Bunun için 8 köyden sadece Gümüşpınar'ın ki bekleniyor. Diğerleri tamamlandı.)
Bu konuda imza attığımız çalışmalara dikkat çekmek istiyorum.
Birincisi; köy içi alanların satışı. Bizim iktidarımızın ilk yıllarında çıkardığımız kanunla tapusu olmayan köylerde 'Köy içinde kalan 5 bin m2'yi geçmeyen alanların sahiplerine satışı' gerçekleşti. 2004 yılına kadar başvurularını yapanlar uygun bedellerle tapularını aldı.
İkincisi; Orman vasfını yitirmiş alanlardı. 2012'de çıkardığımız yasa ile de bunu çözdük. Orman vasfını yitirerek tarım alanına dönüşen 2-B kapsamındaki yerlerin hak sahiplerine satışı cüzi fiyatlarla yapıldı. Satışlar yüzde 90 tamamlandı. Bu arada başvuru sürecini kaçıranlar için bugünlerde bakanlık 'süreyi uzatma' kararını görüşüyor. Yani o ya da bu nedenle mevcut hakkı kaybedenler için de yeni bir umut doğdu.
Üçüncüsü; ise daha önce tapusu olup iptal edilerek 30 yıldır bunun mağduriyetini yaşayanlardı. Çıkarttığımız kanunla vatandaşlarımız hiç bir bedel ödemeden tapularına kavuştu. Evrakları tamamlananlar tapularını alıyor.
Dördüncüsü; hazineye ait arazileri ecrimisil ödeyerek kullanan vatandaşlarımızın tapu talebidir. 2-B süreci tamamlandığında bununla ilgili bir yasal düzenleme yapacağız.

ECRİMİSİL FİYATLARININ YÜKSEKLİĞİ
Diğer bir konu ise ecrimisil ödemeleridir. Ecrimisil fiyatlarının yüksekliği önemli bir konudur. Bunu bir kurul belirliyor ve bu kurul içinde yerel unsurlar da var! Dolayısıyla tespitler yapılırken bunların denetimi önemli. Bu arada, ecrimisil fiyatı belirlenirken kanun gereği tarlanın belediye rayiç bedeli ölçü alınıyor ve oranlamalar yapılırken bunun altında rakam verilemiyor. Yani tarlaların diğer bölgelere göre değerli oluşu rakamın yüksekliğinin sebepleri arasında...
Teşekkür ediyorum; milletin derdini dert edinip çözüm üreten herkesten Allah razı olsun diyorum, bu vesileyle de değerli hemşehrilerimi saygıyla selamlıyorum.”

KUTLU: BİRLİĞİMİZ DAİMİ OLSUN
Törende Çayırderelilere seslenen AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, “Size hizmet etme şerefini bizlere nasip eden Allaha hamd olsun. Kardeşliğimiz, birlik ve beraberliğimiz daim olsun...” ifadeleriyle duygu ve düşüncelerini ifade etti.
Tapu töreni sonrası AK Partililer tarafından Çayırdere Spor Kulübüne malzeme yardımı da yapıldı.
Haber MERKEZİ

YORUM YAP