2018-2019 yılı münazarasında finale doğru

2018-2019 yılı münazarasında finale doğru

29.12.2018 10:42:02

2018-2019 eğitim-öğretim yılı Liseler Arası Münazara Yarışması Yarı Finali yapıldı ve finalde yarışacak okul takımları belli oldu.

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen 2018-2019 eğitim-öğretim yılı Liseler Arası yapılan Münazara Yarışması geçtiğimiz günlerde başladı. Yarışmanın Yarı Finali 27 Aralık 2018 tarihinde Gazi İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

YÜRÜTME KURULU VE JÜRİ
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülbari Alp, İBB Abdülezelpaşa Ortaokulu Müdürü Erhan Yaman, Selimpaşa Ahmet Ziylan Ortaokulu Müdürü Türkay Polat ve Gazi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Selahat Özel'den oluşan Yürütme Kurulu, Özel Büro sorumlusu Emine Yıldırım, Kavaklı İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Mine Özel, Mimarsinan İlk ve Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Gülşah Ceylan ve Ortaköy Sezin Öztaş Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Oğuzhan Yorgun'un jüri üyeliğinde yürütülen yarışma heyecan içinde sürüyor.

YARI FİNALDE YARIŞAN OKULLAR
Ortaöğretim okullarımızdaki öğrencilerin; özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, toplum içinde kendilerini ifade edebilme, savunma, fikir üretme ve çözüm bulma yeteneklerini geliştirmelerine destek vermek, herhangi bir konuda farklı görüşleri, mantık yürütme, tezlerle savunmalarını sağlamak ve antitezler üretme yeteneklerini geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmanın Yarı Finali'nde 1. Grup'ta Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ekibi “Notun öğrencinin öğrenmesine katkısı vardır” tezi ile Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi “ Notun öğrencinin öğrenmesine katkısı yoktur” antitezini savunarak yarıştı.
2. Grup'ta ise Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi ekibi “Eğitimde ödül cezadan daha etkilidir” tezini, Özel Silivri Meva Anadolu Lisesi ise “Eğitimde ceza ödülden daha etkilidir” antitezini savunarak yarıştı.

FİNALE YÜKSELEN OKUL TAKIMLARI
Jürinin; Konuya hakimiyet, Vurgu Tonlama ve Türkçeyi Doğru Kullanma, Örnek ve kalıplar, Beden Dili ve Zaman Kullanma kriterleri üzerinden yaptığı değerlendirme ve verdiği puanlar sonucunda Silivri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi takımları finale yükselen okullar oldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP