15 Haziran Encümen gündemi

15 Haziran Encümen gündemi

6.07.2017 09:34:34

15 Haziran 2017 tarihinde Özcan Işıklar Başkanlığında toplanan Silivri Belediye Encümeni asker ailesi yardımlarından, imar denetimlerine ve işgal zamları hakkında bir dizi gündem maddesini karara bağladı.

Dünden devamı
Silivri Belediye Encümeninin 15 Haziran gündemine ilişkin kararlar şöyle:
YENİ MAHALLEDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Ayhan Y. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
ÇANTA'da ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Fadime B. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; eşi asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
ALİBEY MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Gül T. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
SEMİZKUMLAR MAHALLESİNDE, ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Yeter A. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
BÜYÜKÇAVUŞLU MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Ayşe G. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; eşi asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
ORTAKÖY MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Sefa B.'un talebi üzerine hakkında yapılan araştırma ve inceleme neticesinde; 4109 Sayılı Kanunun 2.maddesinin (c) fıkrası gereğince asker ailesi yardımı yapılması mümkün olmayıp, adı geçen Sefa B.'un talebinin uygun görülmemesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
MİMARSİNAN MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Türkan Y. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
GÜMÜŞYAKA MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Kadiriye B. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
FATİH MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Nuran Ç. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
CUMHURİYET MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Cemal U. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
YENİ MAHALLEDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Yılmaz Y. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
DANAMANDIRA MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Asiye E. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
MİMARSİNAN MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Nacia S. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.

SELİMPAŞA MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Hanım Ö. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; eşi asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
SELİMPAŞA MAHALLESİNDE, ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Hamide O. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
ALİBEY MAHALLESİNDE ikamet eden ve belediyemizce fakir asker ailelerine yapılan asker ailesi yardımından faydalanmak üzere ilgi dilekçesi ile belediyemize müracaat eden Aysel K. hakkında yapılan tahkikat neticesinde; oğlu asker olmadan önce evinin geçimini temin etmekte iken askere gitmesiyle bu yardımdan mahrum kaldığı ve herhangi bir gelirinin bulunmadığı tespit edildiğinden 1 nüfus için ayda 200,00 TL. asker ailesi yardımının, 4109 Sayılı Yasanın 1.maddesi gereğince 01/07/2017 tarihinden itibaren yapılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ elemanlarınca 07/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Başkomutan Caddesi, Mis Çıkmazı Sokakta 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Cansu T.'ın elde etmiş bulunduğu 7,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 07/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Endülüs Sokakta 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Adem K.'nın elde etmiş bulunduğu 25,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 29/05/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Yeni Mahalle, General Ali İhsan Türkkan Caddesi, Kipa AVM üst geçidinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan İbrahim A.'ın elde etmiş bulunduğu 15,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 07/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Alibey Mahallesi, Alibey Çeşme Caddesi, BİM önünde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Gülşen S.'ın elde etmiş bulunduğu 30,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2. fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
*07/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Mimarsinan Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi içerisinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Gönül G.'in elde etmiş bulunduğu 30,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2. fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 09/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Selimpaşa Mahallesi, Kadir Has caddesi, Selimpaşa Merkez Cami önünde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Tülay A.'ın elde etmiş bulunduğu 20,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 05/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Hacı Pervane Caddesi üzerinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Cabbar E.'in elde etmiş bulunduğu 285,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 29/05/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Fatih Mahallesi, Halim Uluşahin Caddesi, Pazartesi pazarı içinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Özlem K.'ın elde etmiş bulunduğu 25,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 31/05/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Alibey Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, Silivri Adliyesi içersinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Şahin B.'nun elde etmiş bulunduğu 70,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 07/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Mimarsinan Mahallesi, Yeni Sanayi Sitesi içersinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Neslihan G.'in elde etmiş bulunduğu 35,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 29/05/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Alibey Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Üçkardeşler Birahanesi önünde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Murat K.'un elde etmiş bulunduğu 147,50 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 08/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Alibey Mahallesi, Başkomutan Caddesi, Değirmen durağında 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Cabbar E'in elde etmiş bulunduğu 192,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
*12/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, Halim ULuşahin Caddesi, Gazi Ortaokulu önü Pazartesi pazarı içinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Engin A.'nın elde etmiş bulunduğu 77,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 12/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Fatih Mahallesi, Halim Uluşahin Caddesi, Okul Sokak üzerinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Sakın T.'ın elde etmiş bulunduğu 10,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
* 12/06/2017 tarihinde yapılan kontrol neticesinde ilişikte tutulan tutanakta belirtildiği üzere İlçemiz, Fatih Mahallesi, Halim Uluşahin Caddesi, Okul Sokak üzerinde 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesine aykırı olarak dilencilik yapan Sakın T.'ın elde etmiş bulunduğu 10,00 TL'ye el konularak 5326 Sayılı Kanunun 33. maddesinin 2.fıkrası gereğince kamuya geçirilmesine encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
MÜLKİYETİ SİLİVRİ BELEDİYESİNE AİT olan ve Çolakoğlutur Taşımacılık ve Tic. Ltd. Şti. tarafından kiralık olarak işletilen Çanta Fatih Mahallesi, 167 ada 5 parseldeki 1 nolu dükkanın kira süresi 31.07.2017 tarihinde sona ercek olup, kira süresinin 1 (bir) yıllığına uzatılmasına ve 01.08.2017 - 30.07.2018 dönemi aylık kira bedelinin 550,00 TL'ye arttırılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
MÜLKİYETİ SİLİVRİ BELEDİYESİNE AİT olan ve Türkiye Vakıflar Bankası A.Ş. tarafından kiralanan, ilçemiz Selimpaşa Mahallesi, 6725 Parseldeki ATM Cihazı Yerinin kira süresi 29.07.2017 tarihinde sona erecek olup, kira süresinin 1 (bir) yıllığına uzatılmasına ve 01.08.2017 - 30.07.2018 dönemi yıllık kira bedelinin 9.500,00 TL'ye arttırılmasına encümenimizce oybirliği ile karar verildi.
Devam Edecek...

YORUM YAP