Yılmaz: Ülkücü kardeşlerimin başını eğen hiçbir icraatım olmayacak!

Yılmaz: Ülkücü kardeşlerimin başını eğen hiçbir icraatım olmayacak!

27.09.2021 11:24:18

MHP'nin 'Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 Siyasette Yeni Dönem: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler' konseptiyle Cumartesi günü İstanbul'da düzenlediği bölge istişare toplantısına MHP Silivri yoğun bir katılım sağlarken yerel yönetimleri temsilen söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ülkücü camiaya teşekkür etti ve önemli bir söz verdi.

MHP'nin ''Siyasette Yeni Dönem Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Stratejik Hedefler'' İstanbul Bölge İstişare Toplantısı 25 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. “Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023” mottosu ile düzenlenen toplantıya Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP Silivri İlçe Teşkilatı Zafer Yalçın Başkanlığında, meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile yoğun katılım sağlandı.

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Teşkilatı, partisinin İstanbul Bölge İstişare toplantısına kalabalık bir ekiple katılım gösterdi. Güçlü Siyaset, Lider Türkiye, Hedef 2023 sloganı ile yapılan istişare toplantısında TBMM Başkan Vekili Celal Adan, TBMM MHP Grup Başkanvekili Muhammet Levent Bülbül, Genel Başkan Yardımcıları Edip Semih Yalçın, Fethi Yıldız, İzzet Ulvi Yönter, Milletvekilleri, MYK üyeleri, Bolu, Edirne, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli, Sakarya, Tekirdağ ve Düzce İl Başkanları, İl Yöneticileri, İlçe Başkanları ve yöneticiler hazır bulundu.

YILMAZ: ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİN BAŞINI EĞEN HİÇBİR İCRAATIM OLMAYACAK!

Toplantıda yerel yönetimler adına söz alan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, adaylık, seçimler ve belediye başkanlığı süreci ile ilgili teşekkür ederken, “Ülkücü arkadaşlarımın başını öne eğen hiçbir icraatım olmayacak” dedi. 2023 seçimlerinin bir kişi veya partinin değil, Lider Ülke Türkiye ve beka seçimi olduğunu belirten Yılmaz, Cumhur İttifakının bu süreçten güçlenerek çıkmasının önemine işaret etti ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin işaret ettiği gibi “Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben” düsturu ile  çalışmalara devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Yılmaz, “Kısık seslerin sesi, darda kalanların nefesi olmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

YALÇIN: TEŞKİLATIMIZ ARTAN BİR İVME İLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEK

MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri teşkilatı olarak toplantıya etkin bir katılım gösterdiklerini belirtip tüm partililere teşekkür ederken, “Programda Meclis çalışmaları, Cumhur İttifakı, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, siyasi, sosyal ve ekonomik gelişmelerin yer aldığı iç ve dış gündem konuları ele alındı. Cumhur İttifakı 2023 vizyonu ve o tarihte yapılacak seçimler için, bu siyasi mutabakatın Türkiye'nin bütün 21. yüzyılı kapsayacak küresel hedefler doğrultusunda sürdürülmesi hususu üzerinde duruldu" dedi.

YILDIZ: BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE'Yİ İNŞA EDERKEN 2023 SEÇİMLERİNDEN ZAFERLE ÇIKACAĞIZ

İstişare Toplantısında söz alan Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız, Cumhur İttifakı'nı oluşturan AK Parti ile MHP arasında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler Yasası'nda yapılması düşünülen değişiklikler konusunda yürütülen çalışmaların tam bir uyum içinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Genel Başkanımızın aziz milletimizle paylaştığı gibi seçim barajı yüzde 7 olarak belirlenmiştir. Bu açıklamalardan sonra kifayetsiz yazarçizer takımı, bazı sözde siyasetçiler medyada günlerce tartışmış ancak hakikati bir türlü kavrayamamıştır. Yapılan çalışma asla bir siyasi mühendislik olmamıştır. Yüzde 7 seçim barajı temsilde adalet ilkesine derinlik ve canlılık katacaktır. Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 33. maddesinin 1. fıkrasında yapılacak değişiklikle genel seçimlerde ülke genelinde, ara seçimlerde yapılan çevrelerin tümünde, geçerli oyların yüzde 7'sini geçemeyen partiler milletvekili çıkaramazlar. Seçim ittifakı yapılması halinde yüzde 7 olan barajın hesaplanmasında ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamı esas alınır. Bir veya birkaç seçim çevresinde, seçimin iptaline karar verilmesi, ülke genelinde alınan oy yüzdesinin yeniden tespitini gerektirmez."

Türk Tipi başkanlık sisteminin Cumhuriyet döneminin en büyük idari reform olduğunu dile getiren Yıldız, "Bu muhteşem tarihi yürüyüşü sürdüreceğiz. Ülkemizin geleceğini başkalarının eline teslim etmeyeceğiz. Allah'ın yardımı, milletimizin desteği, anaların, babaların, bacıların dualarıyla sadece yakın dönemi değil gelecek yüzyılları da kurtaracağız. Büyük ve güçlü Türkiye'yi inşa ederken 2023 seçimlerinden zaferle çıkacağız." dedi.

Haber Merkezi

 

 

YORUM YAP