Yılmaz söz verdiği gibi makası kapatıyor...

Yılmaz söz verdiği gibi makası kapatıyor...

24.03.2020 12:17:04

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, özel ile devlet okulları arasında açılan makası kapatma sözüne yönelik çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. 13 köy okulu için başlayan süreçte ilk üç okul Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra'da hedeflenen düzenlemelerde sona gelindi.

Silivri'nin 13 köy okuluna yönelik Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın başlattığı iyileştirme ve geliştirme projesinin ilk ayağında Sayalar, Çayırdere ve Danamandıra okullarının dış cephe boyası, kütüphane, bilgisayar ve tiyatro salonlarına ilişkin (aynı zamanda çok amaçlı gösteri alanı) düzenlemeler kesintisiz sürüyor.

PROJENİN İLK AYAĞINDA ÜÇ OKULDAKİ ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ

Üç okulda çalışmaların iki hafta içinde tamamlanması planlanırken, Başkan Bey'in model okullar çerçevesinde bir lansman ile yapılanları kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

ALT YAPILARI OLUŞTURARAK HAREKETE GEÇTİ

“Biz eğitime, spora, sanata önem vererek çalışmaya devam edeceğiz” söylemini sıklıkla tekrarlayan Başkan Volkan Yılmaz, “8'inci sınıfı bitiren her çocuk bir yabancı dil konuşabilsin, bir spor dalında lisanslı sporcu olsun, bir enstrüman çalabilsin“ sözünü gerçekleştirmek için gerekli alt yapıları oluşturduktan sonra harekete geçti.

EĞİTİM YATIRIMLARI HAKKINDA MECLİSİ BİLGİLENDİRDİ

Şubat 2020 meclisinde eğitim yatırımları hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Yılmaz, şunları söylemişti: “İlk projemiz; ‘Kütüphanesiz Köy Okulu Kalmasın.' Bu kapsamda 13 köy okulumuzun tamamında tespitler yaptık. Birçoğunda kütüphane yok, bir kısmında da yok denecek kadar kötü fiziki şartlar var. Projenin kaynağını hayırsever insanlardan oluşturduk ve hazır durumda. İlk etapta kütüphanesiz köy okulumuz kalmayacak.

Şehir merkezinde ve çoğu okulda da olmadığını bilmenizi isterim. Onlarla ilgili de ikinci etabı yapacağız.

İkinci projemiz; ‘Bilgisayar Odası Olmayan Köy Okulu Kalmasın.' Yine 13 tane köy okulumuzda başlatacağız. Köylerimizdeki öğrenci sayılarını, fiziki şartlarını tespit ettirdik. Köy okulunun büyüklüğüne göre 3 bilgisayardan başlayarak 6 bilgisayara kadar çıkan sınıflar yapacağız. Çocuklarımızın bilgiye hızlı ulaşacağı, derslerini ve çalışmalarını yapabileceği bir bilgisayar odasını da yine hayırsever iş insanlarıyla hayata geçireceğiz. Akabinde merkezdeki okullarımızla devam edeceğiz.

Üçüncü eğitim projemiz ise tiyatro salonları. Belediye başkanı adayıyken hemen hemen her sabah bir okulu ziyaret ettim. Okul aile birlikleri ve okul müdürleriyle toplandık. Bizim oradaki muradımız eğitimin sorunlarını dinlemek, okul aile birliklerinin problemlerini dinlemekti. Gittiğim her okulda ikinci veya üçüncü sorum; ‘Piyes oynanacak bir tiyatro sahnesi var mı?' oldu. Bir piyes bir tiyatro oynanabilecek mini bir konferans salonu gibi düzenlenecek salonları organize edeceğiz. İlkini Kadıköy'de bir iş insanı ile birlikte yaptık. Çok güzel bir tiyatro ve konferans salonu oldu.

Bu saydıklarım kimine göre büyük kimine göre küçük bütçeler. Ama ben şunu ifade ettim; ‘Siz insanları doğru yönlendirir, doğru projelere inandırırsanız, iş insanları veya hayırsever insanlar bu işleri yapmak için yarışıyorlar.' Ben bunu gördüm. Bu saydığım projelerin tamamının ekonomik alt yapısı bitmiş durumda. 3 ay içerisinde hepsini tamamlamış, eğitim camiasının, çocuklarımızın ve ailelerin hizmetine sunmuş olacağız, bunu da buradan sizlerle paylaşmış olayım.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP