Yılmaz: Hiçbir belediye başkanı bu katı atık tesisini kendi ilçesinde istemez

Yılmaz: Hiçbir belediye başkanı bu katı atık tesisini kendi ilçesinde istemez

16.12.2019 14:23:56

“Bir şehri yönetiyorsak bu şehrin derdi tasası, kederi sevinci ortak. Çöpü de bizim, sevinci de bizim” diyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İBB meclis konuşmasında Seymen Katı Atık Tesisi konusunda ayrılan 64 Milyon TL'lik bütçenin buraya harcanması gerekirse ek ödenekle çevreye verdiği zararların önlenmesini istedi.

İstanbul'un günlük 18 Bin ton çöpünden, Avrupa yakasına ait olan 12 Bin tonluk kısmının Silivri Seymen'de depolandığına dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, sürecin çevreye verdiği zararın minimuma indirgenmesi için öngörülen yatırımların arttırılması gerektiğini savundu.
“Çöp toplama İstanbul'un en büyük problemlerinden biri” diyen Yılmaz bütçe ve stratejik plan değerlendirmesinde konunun Silivri ile ilgili boyutunu irdeledi.

YILMAZ: 20 YIL SONRA ÇÖPLERİ DEPOLAYACAK ALAN BULAMAYIZ
Başkan Yılmaz, İstanbul Avrupa yakası çöplerinin depolandığı Seymen'deki tesisin çevreye verdiği zararın önlenmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizdi ve şöyle konuştu: “Böyle giderse; biz çöpleri depolayacak alanları 20-30 yıl sonra zor buluruz.

“İLÇELERİN SIFIR ATIK YATIRIMLARINA İBB ORTAK OLSUN”
Onun için doğru toplama yöntemi nedir, sıfır atık projesi nedir bununla ilgili kamu binalarına dört tane kutu koyup işte peti buraya atın, metali buraya atın, kağıdı buraya atın demekten öte yapmamız gereken ilçe bazında ayrıştırma istasyonlarının kurulması, gerekli yatırımların yapılması ve ilçe belediyelerin bütçelerini aşan bu yatırımlara İBB'nin ortak olmasını istemekteyiz.

“HİÇBİR BELEDİYE BAŞKANI BU KATI ATIK TESİSİNİ KENDİ İLÇESİNDE İSTEMEZ”
Bir şehri yönetiyorsak bu şehrin derdi tasası, kederi sevinci ortak. Çöpü de bizim, sevinci de bizim. Silivri'nin Seymen Mahallesi'nde katı atık tesisi var. Biz bunu kabul ediyoruz olabilir ama hiçbir belediye başkanı bu katı atık tesisini kendi ilçesinde istemez.

“12 BİN TON ÇÖP, 750 TIRIN TRAFİĞİ SİLİVRİ'DE”
Bir gün bir komisyon olarak gelin Silivri'de sizi gezdireyim. Etrafındaki köyleri bırakın Silivri merkezine kadar ağır kokuyu vatandaş çekiyor. 18 Bin tonun 12 Bin tonu günlük Silivri'ye geliyor. Sarıyer'deki çöp dahi Silivri'ye geliyor. 750 tırın trafiği, gürültüsü, yolların bozulması ve kötü kokular…

“AYRILAN HARCANSIN GEREKİRSE EK BÜTÇE DE AYRILSIN”
Bununla ilgili de bir önceki yönetimin yapmış olduğu projelerin devam ettirilmesini istemekteyim. Bütçeyi incelediğimde 64 Milyon liralık bir yatırım öngörülmüş Seymen'deki katı atık depolama merkezimize. Bu bütçenin buraya harcanmasını, gerekirse de buraya ek bütçe verilerek bu işin ihmal edilmemesi noktasında bilgilerinize sunmak istiyorum.”
Hazal BAŞARAN/ Sevginar SALİ

YORUM YAP