Yılmaz: Hep beraber Silivri’yiz

Yılmaz: Hep beraber Silivri’yiz

22.09.2021 10:13:36

Romanların yoğun ilgi ve katılımıyla, müzik ve dans eşliğinde eğlence dolu geçen Roman Gecesi'nde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Hep beraber Silivri'yiz” dedi.

Silivri Belediyesi tarafından 21 Eylül 2021 Salı akşamı Kale Mahallesi Yazarlar Sokak'ta Romanlar Gecesi düzenlendi. Geceye Silivri İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Başkan Yardımcısı Emre Sarısaltıkoğlu, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İstanbul Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Semih Makaracı, Fatih Mahallesi Muhtarı Sadiye Yönet, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sefer Ölçer, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Silivri Roman Derneği Başkanı Kamil Kalaycı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan katılanlar arasındaydı. Etkinliğe Roman aileleri de büyük ilgi ve yoğun katılım gösterdi.

MAKARACI: ROMANLARDAN HAİN ÇIKMAZ

Programın açılış konuşması İstanbul Romanlar Konfederasyon Derneği Başkanı Semih Makaracı tarafından yapıldı. Makaracı, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Bizi bu güzel etkinliğe davet eden Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Değerli dostlar Romanlardan hiçbir zaman hain çıkmaz, vatan haini çıkmaz. Bayrağımıza ve vatanımıza karşı her zaman boynumuz bükük. Bayrağımıza can verir, gerektiği yerde can alırız.  

“ÖLENLERE RAHMET, HASTALARIMIZA ŞİFA DİLİYORUM”

Bildiğiniz gibi salgın belası çıktı. Çok vatandaşımızı kaybettik. Ölenlere Allah'tan rahmet, hastalarımıza acil şifa diliyoruz.

Sizleri fazla tutmayacağım, yoğun bir programınız var. İyi ki varsınız. Sağ olun var olun, iyi eğlenceler diliyorum.

YILMAZ: BU NECİP MİLLET ANADOLU'DA ÖYLE BİR ÇINAR DİKMİŞ Kİ, DALLARI AYRI RENKTE VE GÜZELLİKTE

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, yaptığı konuşmada şu ifadelerine yer verdi: “Silivri'nin en güzel insanlarını sevgiyle, saygıyla, muhabbetle kucaklıyorum. İyi ki varsınız, iyi ki bizimle berabersiniz. İki yıl önce de burada çok güzel bir eğlence akşamını yaşadık. Salgın nedeniyle geçen yıl gerçekleştiremedik ama bu yıl dernek başkanımıza öyle bir eğlence gecesi olsun ki Fatih Mahallesi'nden çıkan ses tüm Silivri'de yankılansın. Birliğin, beraberliğin, kardeşliğin önemini biraz önce federasyon başkanım biraz önce söyledi. Bu millet öyle necip bir millet ki, Anadolu'da öyle bir çınar dikmiş ki, bu çınarın dalları ayrı biri renkte ve güzellikte.

“HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ DEMİŞTİK”

Onun için biz Silivri'de sizin huzurunuza çıkıp oy istediğimizde ne demiştik? Kollarımızı sonuna kadar açtık, hepinizi kucaklamaya geliyoruz. Memleketi, dini inancı ne olursa olsun herkesi ama herkesi kucaklayacağız demiştik. Hanımefendiler size seslenmiştik. Elimi uzatıyorum, elimi havada bırakmayın demiştik. Allaha çok şükür ki bütün hanımefendiler elimi sımsıkı tuttu.

“EVLATLARINIZ İÇİN YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İşte bu kardeşiniz de pırıl pırıl çocuklarınızın, gençlerinizin elinden tutup eğitime, kültüre, sanata ve sizin evlatlarınıza yatırım yapaya devam edecek.

“ ‘SİLİVRİ'DE HAYAT VAR' DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla, Silivri'de hayat var demeye devam edeceğiz. Silivri'deki bu hoşgörü iklimini ve kültürünü bütün İstanbul'a ilçemizden göndereceğiz. Bu topraklar 7 bin yıllık bir coğrafya, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Artık Silivri'de ayrı gayrı yok, ayrıcalıklı gruplar yok.

“ ‘EL ELE TUTUŞMASI İMKÂNSIZ DEDİĞİMİZ İNSANLAR EL ELE SİLİVRİ'NİN SORUNLARINI ÇÖZMÜŞ OLACAK' DEDİK”

Biz iktidara geldiğimizde hiç kimseyi ötelemeden Silivrilik ruhu etrafında toplanıp sorunlarını bir bir çözeceğiz dedik. Bu sorunlar çözülürken ele ele tutuşacağız, gönül gönüle vereceğiz dedik. O sorunlar çözüldüğünde bir bakmışsınız ki el ele tutuşması imkânsız dediğiniz insanlar, el ele Silivri'nin sorunlarını çözmüş olacaklar dedik.

“YENİDEN SEÇİLEBİLME ARZUSUYLA YADA SEÇİLEMEME KORKUSUYLA BİR BAŞKANLIK YAPMAYACAĞIM”

Bir dahaki seçimde seçilebilme arzusuyla yada seçilememek korkusuyla bir belediye başkanlığı yapmayacağım dedim. Beş sonrasını düşünen namert oğlu namerttir dedim. Bunu söylemeye devam ediyorum.

“KISIK SESLERE SES, DARDA KALANLARA NEFES, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ADRES OLUYORUZ”

Baronların, ayrıcalıklı grupların belediye başkanı değil, Silivri'de yaşayan vatandaşların belediye başkanı olacağım dedim. Garibin, gurabanın, dulun, yetimin, düşkünün, yolda ve darda kalmışın başkanı, kısık seslere ses, darda kalanlara nefes, ihtiyaç sahiplerine adres olacağız dedik. Bunu bütün eylemlerimizle de ortaya koyuyor ve koymaya da devam edeceğiz.

“HEP BERABER SİLİVRİ'YİZ”

Bir evladınız ve kardeşiniz olarak her zaman sizinle olmaya devam edeceğim. Sizinle aramızda kurulan köprü, gönül bağını yıkmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecek. Hep beraber Silivri'yiz. Hepinizi sağlık, afiyet dileklerimle selamlıyor, Roman gecemizin dokuz sekizlik, müzikli ve eğlenceli olmasını diliyorum.”

Silivri Roman Derneği Başkanı Kamil Kalaycı, kendilerini sundukları destek için Romanlar adına Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür plaketi sundu.

TOĞAN: ROMAN KARDEŞİMİZİ BÖYLE BİR COŞKU İÇİNDE GÖRMEK BİZLERİ DE MUTLU ETTİ

Silivri İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Roman vatandaşlara şu sözlerle seslendi: “Bu akşam böyle bir manzarayı ve Roman kardeşlerimizi böyle bir coşku ve mutluluk içerisinde görmek bizleri de ziyadesiyle mutlu ve memnun etti. Programı düzenleyenlere hepiniz adına teşekkür ediyorum.

“ROMAN KARDEŞLERİMİZİ SEVİYOR VE HER ZAMAN YANLARINDAYIZ”

Biz devlet olarak Roman kardeşlerimizi seviyoruz. Her türlü sorunlarında desteklerimizle yanlarındayız. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın sizlerle ayrı bir muhabbeti var. İç İşleri Bakanımızın ve Valimizin aynı şekilde. Raman kardeşlerimiz için yapabileceğimiz ne varsa duyarlılık içinde yapmaya devam edeceğiz. Hepinizi saygı, sevgiyle, muhabbetle selamlıyorum.”

İstanbul Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Semih Makaracı, Silivrili Romanlar adına İlçe Kaymakamı Tolga Toğan'a teşekkür plaketi sundu.

Konuşmaların ardından Roman Gecesi ilçemiz yeteneklerinin de aralarında yer alan yorumcuların konseriyle devam etti.

O Ses İzmirli Serkan, Popstar Tayfun Kalaycıoğlu, Aysun Taşçeşme, Doğan Güneş Gülsever ve Berzan sahne alarak Roman vatandaşlarımıza keyifli bir akşam yaşattılar.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP