Sevginar Sali

Yazmadan olmuyor anlaşılan!

Malumunuz havalar ısındı yaz sezonu açıldı. Sahilleri parselleyen mi, yollara zincir vuran mı, işgaliyesini ödediği beş masa sayısını 50'e çıkaran mı ne ararsanız var bizim sahillerde… Sanki o yerler babalarının malı gibi tepe tepe kullanma alışkanlığı yetkililerin pasifliği karşısında almış başını gidiyor. O elleri kolları bağlı seyretme nedenleri neyse artık! Kolayını bulsalar sahilleri parsellemeyle yetinmeyip denizin içine sınır çizecekler.
Ha bir de ne kadar büyük bir ev yaparsa yapsın tatmin olmayan, otopark olarak ayrılan yerleri lüks villasına bahçe terası yapanlar var bir de… Onlar bunu yapıyor bir kabahatleri yok aslında Belediye/yetkililer de seyrediyor… Allah bilir bu yasa dışı durumu kılıfına uydurmak için çırpınıyorlardır bir de… Köylerden birinde kümes yapılsa sabahtan akşamı etmeden yıkarlar oysa ki! Düzene bak! “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır”ı gözümüze soka soka hatırlattığınız için teşekkürler! Artık şeytanın gör dediğine odaklanma vakti geldi demek ki!
Bir de hesapta bu sene sahilde seyyar satışı azaltılacaktı; bir dokuz doğurdu muhtemelen… İhtiyaç sahibi falan diye düşünmeyin kişinin işi gücü var, hatta ikinci işi, seyyar satıcılığı da üçüncü ek iş olarak yapıyor! Dükkan açıp, ruhsat, kayıt, vergi işinde koşanlar da haline yansın!
Tapu Binası önünde bir tren var, şehirlerarası yolculuğa çıksa bu kadar olur! Bir noktadan kalkıyor iki metre ileriye taşınıyor, oradan kaldırılıyor üç metre ilerisinde duruyor! Vagon sayısı bu süreçte sürekli artıyor! Etrafta da bir sürü işletme iş yeri, personel… uğramadıkları denetim kalmıyordur!
Bir idareci veya yönetici nasıl halkı kendinden nefret ettirir? Bence en kolay yolu, haksızlık yaparak, adaletsizliğe göz yumarak! Ne ekerseniz onu biçersiniz mantığı burada da takır takır işliyor…

FENERBAHÇE TBMM ONAYI BEKLİYOR
Dün TBMM'de temaslarda bulunan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Fenerbahçe Üniversitesi'nin onayı için Haziran ayına işaret etti. YÖK sürecini tamamlayan üniversite TBMM'i onayını bekliyor. Silivri Rumeli Üniversitesinin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde açılmasıyla ‘üniversite kenti' hedefleri konusunda önemli bir adım kaydeden Silivri hayaline doğru yol alıyor.

SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN AÇILIŞ VE DUA PROGRAMI DAVETİ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tüm Silivri halkını 16 Haziran 2016 Perşembe (bugün) 14.00'da Yaşar Kemal Sergi Salonunda Kültür Merkezi Yıl Sonu Sergi Açılış töreni ve saat 21.30'da Silivri Sahili Atatürk Meydanında gerçekleştirilecek olan Ramazan Ayı dua programına davet etti.

YORUM YAP