Sevginar Sali

Üretim devam etmeli...

Belediyeye ait 300 dönüm araziye ekilen (sponsorlukla sağlanan) yerli tohumlar, 600 çiftçiye ücretsiz dağıtılarak 6 bin dönümün ekilmesi ve 3 bin ton arpa elde edilmesine imkân sağlayacak. Yine arpadan çıkan 3.000 balya saman da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara dağıtılacak.
Bir sonraki yıl için 10 Milyon lirayı bulan bir destek rakamsal olarak ifade ediliyor. Böyle bir para havadan gelse nakit dağıtsanız yine söz konusu yöntemin sağladığı yarar oluşmaz.
Olayda ‘Balık dağıtmak yerine tutmayı öğretmek' bunun yöntemini ve sistemini oluşturmanın değerini de görmek gerek.
Samanlar dağıtılmaya başlandı, arpalar da selektör işleminden sonra çiftçilerimize ulaştırılacak.
***
Yıllardır dünyanın hakim güçleri etkisinde genel tarım politikaları ile yok edilen çiftçilik bir ilçe belediyesinin ortaya koyduğu bu küçük ama içten gayretle uçmaz evet… Ama artık mutlak suretle bir şeylerin değişmesi gerektiği noktasında duruyoruz hepimiz. Dünyada ve sistemde ihtiyaç duyulan değişim bizim değişmemiz ile mümkün ancak. Ve her birimiz ‘kendi evimizin önünü temizleyerek' istediğimiz değil yalnızca, sonuçlar itibariyle, mecbur olduğumuz dönüşümün parçası oluruz.
Bunun için Silivri Belediyesi'nin gündemdeki tarım projesi için karınca misali saffımız belli oldu diyebiliriz. Yönümüz çizildi, insanların önüne böyle de bir yol konmuş oldu…
Sağlıklı tüketimin önemini hepimiz kavradık, üretimi de iyileştirmek doğru bir adım.
Bugüne kadar güzel ve gerekli fikirler hususunda pek bir sıkıntımız olmadı açıkçası. Uygulamada bazı şeyleri ıskaladık. Ancak günümüz şartları itibariyle üretim ve de sağlıklı, doğalına kanalize olmak ertelenemez bir zorunluluğumuz.
Üretmek ve bunun teşvik edilmesi başlı başına bir artı. Atalık tohumların sürece dahil edilmesi daha da kıymetli.
Ve de önemli bir şükür ile teşekkür…
Yıllardır İstanbul'un kırsal kasabası olmaktan dert yanıp, metropolün modern kent yaşam standardına erişememenin sancısı kocaman bir ‘şükür'e evrildi salgın gerçekleriyle…
Tarım arazilerinin korunması, nüfus artışının kontrollü seyrine o veya bu sebepten katkı sunan herkese teşekkür… Bunlar takdir edersiniz ki son bir yılda olmadı!
***
Çiftçiye Tohum Desteği Projesi gelişerek devam etsin, hasadı bereketli ve bol olsun!

KINIYORUM
Dün Başak Demirtaş bugünlerde Esra Albayrak yarın kim bilir kim daha da acısı hangi kadın hedef olacak ahlak yoksunlarının diline. Bu kadar zavallı yaratıklarla aynı dünyayı paylaşmak zorunda bırakılmak, bir de üstüne üstük yargının bunlara yönelik etkisizliği çok acı.
Kadınlara, aileye yönelik bu çirkin saldırıları kınıyorum ve adaletin herkes için tecelli etmesini diliyorum...

YARGI BİTERSE DEVLET ÇÖKER!
Adalet duygumuzu zedeleyen başka bir olay daha var gündemimizde; CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yıllar sonra verilen ceza ve istinaf sürecinde yaşadıkları. Savunma çökerse yargı biter, yargı biterse devlet çöker! Devlet çökerse hepimiz altında kalırız!!

YORUM YAP