Türkyılmazlar’ın üretim sahasını gezdiler

Türkyılmazlar’ın üretim sahasını gezdiler

16.09.2019 11:30:06

Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgemizdeki tarım işletmelerine yönelik ziyaretlerine Şakir-Nasuh Türkyılmaz tarafından yetiştirilen başta Goji Bery (Kurt Üzümü) olmak üzere yaban mersini, kivi, elma bahçesini ve hurda tekstil atıklarını kullandığı dokuma atölyesi ile devam ettiler.

İlçemiz sınırları dâhilinde Şakir-Nasuh Türkyılmaz tarafından yetiştirilen başta Goji Bery (Kurt Üzümü) olmak üzere yaban mersini, kivi, elma bahçesini ve hurda tekstil atıklarını kullandığı dokuma atölyesi Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul ve İlçe Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri tarafından ziyaret edildi.
İlçe Tarım yetkilileri ziyaret ettikleri işletme hakkında şu bilgi notunu paylaştılar: “Tibet'te mutluluk meyvesi olarak bilinen diğer adı kurt üzümü olan Goji Berry, geçmişi iki bin yıl önceye dayanan kırmızı bir meyvedir. Tazesi parlak kırmızı renkte ve kurutulduğunda üzüm gibi olan bu meyvenin tadı üzüm-vişne arası biraz tatlı biraz ekşidir. Glisemik indeksi 29 olan Goji Berry en düşük glisemik indeksli gıdadır. Sağlık açısından faydalı olmasının en önemli nedeni yüksek oranda; beta-karoten, demir, C, B1, B6, B2 vitamini, protein, 18 amino asit, kalsiyum, fosfor, selenyum, çinko, bakır gibi önemli 21 mineral bulundurmasıdır. %21 gibi yüksek lif içeriğine sahip olan Goji Berry portakalda bulunan C vitaminine oranla daha yüksek miktarda C vitamini içerdiğinden çok etkili antioksidanlar arasında gösterilir. Antioksidan maddeler kullanıldıkça vücutta ki kanser oluşmasında azalma olduğu gözleniyor. Kurutulmuş Goji Berry meyvelerini günde ortalama bir avuç yiyerek tüketebilirsiniz. Yetişkin insanlarda bu oran yaklaşık 20-30 grama denk gelir.”
Sevginar SALİ

YORUM YAP