Tepecik emin adımlarla geliyor 2-1

Tepecik emin adımlarla geliyor 2-1

10.10.2019 13:42:37

TFF 3.Lig 2.Grupta oynanan maçta B.Çekmece Tepecikspor, kendi sahasında ve seyircisi önünde lider Kocaelispor'u 2-1 mağlup ederek zirve yolunda dev bir adım attı.

Tepecik Şenol Güneş Stadı'nda oynanan maç tam bir taktik savaşına sahne oldu. Mücadeleye iki takım da arzulu ve istekli başladı. İlerleyen dakikalarda oyuna ağırlığını koyan B.Çekmece Tepecikspor 39. Dakikada Halil İbrahim Pekşen'in golüyle 1-0 öne geçti. Bu gol aynı zamanda ilk yarının skoru oldu. İkinci yarıda yine B.Çekmece Tepecik ağırlıklı bir oyun izledik. İkinci yarının ilk 20 dakikalık bölümü ev sahibi ekibin ataklarıyla ve baskısı altında geçti. İkinci yarının ortalarından itibaren konuk Kocaeli takımı orta sahaya hakim olmaya başladı. Rakibine göre topun arkasına daha çok geçen Yeşil Siyahlılar Serdar Ümit Deniz, Mesut Özdemir ve 54. Dakikada oyuna dahil olan Mutlu Doğan'la orta sahada çok iyi bir üçgen kurarak oyunu ele geçiren taraf oldu. Bu bölümde geriye yaslanan B.Çekmece Tepecik de uzun toplarla etkili olmaya çalıştı. Kocaelispor Teknik heyeti 69. Dakikada Serdar Ümit Deniz'i oyundan alarak orta sahada direncin düşmesine neden oldu. Bu oyuncu değişikliğinin ardından Kocaelispor orta sahasında Mutlu Doğan'ın oyuna daha çok ağırlığını koyduğunu, Kocaelispor'un Mutlu Doğan üzerinden B.Çekmece Tepecikspor'un üzerine gelmeye çalıştığına tanıklık ettik. Konuk ekip baskılı olduğu bölümde 78. Dakikada Gökdeniz Bayraktar'la skoru 1-1'e getirmesine rağmen skoru koruyamadı. Oyunun son bölümünde orta sahada düşmeye başlayan Kocaelispor'da hatlar arası mesafeler açılınca orta sahada yeniden üstünlüğü ele geçiren ev sahibi ekip oyunu rakip sahaya yıktı. 90. Dakikada kazanılan penaltı atışını Berkay Ceylan'la gole çeviren B.Çekmece Tepecikspor skoru 2-1 yaparak yeniden öne geçti. Kalan sürede savunmada dikkatli olan temsilcimiz zamanı iyi kullanarak 2-1'lik sonuçla 3 puanın sahibi oldu. Bu arada maçın 90+2. Dakikasında kırmızı kart gören Sefer Kanıtemiz cezalı duruma düştü. Genç oyuncu maçın ardından sahayı gözyaşlarıyla terk etti.

DÖRDÜNCÜ PENALTI GOL OLDU

Bu arada B.Çekmece Tepecikspor bu sezon penaltıdan ilk kez golle tanıştı. Daha önce ligde iki, kupada da bir penaltı atışından yararlanamayan yeşil beyazlılar Kocaelispor önünde kazanılan penaltı atışını Berkay Ceylan'la gole çevirerek bir anlamda şeytanın bacağını da kırmış oldu. Genç Berkay penaltı atışında soğukkanlı bir şekilde topun başına geçerek fileleri bulan golüyle 3 puanı da getiren isim oldu.

TEMEL EYÜBOĞLU YERİNDE DURAMADI

Maçın uzatma dakikalarında B.Çekmece Tepecikspor Başkan Yardımcısı Temel Eyüboğlu protokol tribününde aşağıya inerek son bölümü seyircilerin içinden izledi. 2-1'den sonra yerinde oturamayan Eyüboğlu bir teknik direktör gibi tribünden futbolculara adeta taktik yağdırdı. Maçın son düdüğüyle birlikte sevinen isimlerin başında da Eyüboğlu geldi.

BÜYÜK KUTLAMA

Maçın ardından lider Kocaeli önünde alınan galibiyet camiada büyük bir sevinç yarattı. Başta soyunma odası olmak üzere tribünler ve protokol bayram yerine döndü. Maçın ardından futbolcular galibiyet sevincini taraftarlarla paylaşırken yöneticiler de futbolcuları tek tek tebrik ederek 3 puan ve mücadele için de kutladı. Teknik direktör Enver Şen de maç sonrası tebrikleri kabul etti.

YORUM YAP