Sevginar Sali

Son viraj

Son haftaya girmiş bulunmaktayız… Yıllardır devam eden son aylarda yoğunlaşan, yakın geçmiş ile haftalarda aşırı bir hızla devam eden bir seçim sürecinin son virajına giriyoruz. Heyecan tavan, sinirler dipte!
Size ideolojiler, projeler ve kampanyalardan söz etmek istemiyorum bugün… Herkesi gördünüz, dinlediniz bir hafta daha merak ettiklerinizi, ilginizi çekenleri daha yakından izlemeyi sürdüreceksiniz.
İnsanüstü çaba ile bir şeyler anlatmaya çalışan, gücü ve iradesi yettiği ölçüde de yapmayı vaat eden adayların; her şeyin ötesinde sizin, benim gibi sadece birer İNSAN olduklarını anımsatma ihtiyacı hissettim.
Kalpleri var, bir yere hızlıca çarpınca acıyan canları, kötü sözle kırılan şevkleri, karşılaştıkları insanların sussalar bile gözleri ile anlattıklarını okuma becerilerine sahip olmuşturlar artık bu kadar siyaset tecrübesinden sonra…
Evet, belki bir kişi koltuğa oturacak ama sadece kendi için bunu yapma şansı yok. Böyle düşünüp, istese bile inanın bana yok.
Yüz binlerin beklentisi ile her gece başını yastığa koyacak, yeni güne aynı sorumlulukla uyanacak… Belki gecelerce uyuyamayacak! Bugün ötelediği, görmezden geldiği sorumluluk yarınlarda veya başka bir gelecekte karşına mutlak suretle daha büyük boyutta dikilecektir. Konu sorun ise ertelemek hiçbir zaman çözüm değil… Hele ihtiyaçları görmezden gelmek! Nasıl mümkün olur böyle bir şey!?
Birini tercih edebilir, başkasını tasvip etmiyor olabilirsiniz; bu çok doğal ve tartışılmaz hakkınız. Kızgınlıklarınız, umutlarınız, öfkeleriniz, sevinçleriniz olabilir ama bunlar öncelikle size ait; başkasını sorumlu tutma dozundaki artışla ancak kendinizi kandırırsınız. Başkasının mutluluğuna üzülmeye kalkmayın, sıkıntısından sevinç duymak da büyük kayıp! Bu hayata ne verirseniz, onu alırsınız; değişmeyen, evrensel kural! Yara açan, yaralanır. Mehlem olan derman bulur!
Seçimler her 3-5 senede bir yapılır bunu kaybedersiniz, kazanırsınız… Ama bazı insani değerler vardır ki bir kere kaybettiniz mi, geri kazanma şansınız olmaz ya da çok zordur.
Başkan adayları, ekipleri ve destekçileri için etik, ahlak ve anlayış bakımından örnek teşkil eder. Onların hatası dalga dalga tesir eder, yayılır! İyilikleri de öyle…
İyi olan, hak eden, Silivri için hayırlı olan kazansın!
Biz bir şey isteriz ama bizim için hayırlı olup olmadığını bilmeyiz. Bilen var onun takdirine razı olalım : )

YORUM YAP