Silivrispor’da 2. Akgün Duru dönemi

Silivrispor’da 2. Akgün Duru dönemi

3.07.2017 09:36:49

Cuma akşamı gerçekleştirilen olağanüstü kongrenin ardından Silivrispor'da tek liste halinde seçime giren Akgün Duru ikinci kez kulüpte başkanlığı devraldı ve yeni sezon için çalışmalarına başladı.

Silivrispor taraftarlar lokaline yapılan olağanüstü genel kurula Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, DP İlçe Başkanı Halide Avlu, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Oda Başkanı Nuray Koçer, Silivri Belediye Meclis Üyeleri, Silivri Kefalet Kooperatif Başkanı Sebahattin Öpçin, Ülkü Ocakları Başkanı Erhan Özkök ile birlikte Silivrispor Kulüp delegeleri de yoğun bir katılım sağladı. Toplamda 509 delegenin 350 imzasıyla başlayan kongrede tek liste ile seçime giren Akgün Duru, yeni dönemde kulübün başkanlığını aldı. Olağanüstü kongreye Akgün Duru ve yönetim kurulu üyeleri tam kadro katılırken, Ümit Kalko da Mutlu Memiş, Aşkın Koç ve Vahap Aras eşliğinde iştirak etti.

KONGREDE MAL TABLO İBRA EDİLMEDİ
Yapılan olağanüstü genel kurulda gerilim denetleme kurulu raporunun eksikliğiyle ortaya çıktı. Denetleme Kurulu Başkanı Nevzat Sezen, hesap defterlerinin kendilerine sunulmadığı bu nedenle her hangi bir inceleme yapmadıkları için mali tabloyu da imzalamadıklarını beyan etti. Genel kurulda mali tablo kulüp saymanı Mutlu Memiş tarafından okunduktan sonra oylamaya sunuldu. Silivrispor delegeleri kulübün mali tablosunu onaylamadı. Bu durum karşısında Ümit Kalko tepki göstererek yönetim kurulu arkadaşlarıyla salonu terk etti.

DURU: ALDIĞIMIZ ADAYLIK KARARI NE KADAR DOĞRUYMUŞ DAHA İYİ ANLADIM
Mali tablonun delegelerce ibra edilmemesinin ardından salonu terk eden Ümit Kalko ve ekibinin ardından söz alan Akgün Duru yaptığı konuşmasında bazı konulara cevap verdi. Kongrede delegelere ve katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında Akgün Duru şunları söyledi: “Sayın belediye başkanım ve çok değerli Silivrispor camiam, hepiniz olağanüstü genel kurulumuza hoş geldiniz. Öncelikle geçen sene kaybettiğimiz, kulübümüze yıllarca emek vermiş Kenan ağabeyimizin yarın ölüm yıl dönümü olması sebebiyle kendisini rahmetle anıyorum. Bizleri bu noktaya getiren ve aday olmamıza sebep olan gerekçeleri daha önce sizlerle paylaşmıştık. Ümit Kalko'nun gerçekleştirdiği stand up'tan sonra almış olduğumuz kararın ne kadar doğru olduğunu bir kere daha anladım. Şimdi izninizle hepimizin katkısıyla yapmayı planladığımız projelerimizi sizlerle paylaşmak istiyorum.

YAPMAK İSTEDİKLERİMİZ
1. En önemli kaynak çocuklarımız. Her mahallede kuracağımız spor okulları ile yetenekli çocuklarımızı keşfedip altyapı grupları oluşturmaya başlayacağız. Bu sayede kendi bünyemizden geleceğin sporcularını yetiştireceğiz. Hem futbol okullarından kulübe ekonomik gelir sağlayıp hem de kulübü ailelerle buluşturmuş olacağız. İşte bunun adı katılımcılık ilkesi.
2. İkinci lig, forma sponsorlukları ile ilgili önemli bir platform. Forma sponsorluk bedellerimizi ikinci lig standartlarına göre belirleyip firmalardan destek isteyeceğiz.
3. Bizim kulübümüzün üye sayısı 509. 200 bin nüfuslu ilçede 509 üye çok az. Hedefimiz 5.000 üye. Ancak bu şekilde halkımızı kulübün içine dahil ederek, halkla birlikte yönetimi sağlayabilir ve aidat gelirimizi yıllık 500.000 e kadar çıkarabiliriz.
4. Stadyum gelirlerini daha organize hale getirip stadımızın her köşesine alacağımız reklam gelirleri ile kulübümüze sürekli bir öz kaynak sağlayacağız. Bunu da İl Spor Müdürlüğü ile anlaşarak yapacağız.
5. Web tv mizi kurarak hem antrenmanlarımızı hem de maçlarımızı, halkımızın internet ortamında rahatlıkla izlemesini sağlayacak, aynı zamanda kanalımıza almış olduğumuz reklamlar ile kulübümüze sürekli bir destek daha oluşturmuş olacağız.
6. Silivrispor adına faaliyete geçireceğimiz çeşitli iktisadi işletmelerle de gelir kaynaklarımızı arttıracağız.
7. 2005 yılında Milli Piyango ile ortak bir araba çekilişi düzenlemiştik. Yanlış hatırlamıyorsam o dönemde 80 bin lira gelir elde etmiştik. Her yılbaşında yapacağımız araba ödüllü çekilişlerle de kulübümüze ciddi katkılar sağlayacağız.
8. Her yıl 19 Mayıs tarihinde “Silivrispor Gençlik ve Spor Balosu” düzenleyerek hem halk katılımlı bir organizasyon gerçekleştirip, hem de yıl içinde kulübümüze destek sağlayan dostlarımızı onurlandırıp, daha fazla destek katılımı için teşvik etme gayretinde olacağız
9. Otogar ve Otopark gelirlerimizi otomasyon sistemini devreye sokarak arttırıp, yeni otopark gelirleri oluşturacağız.
10. Sahil'de yapacağımız çeşitli organizasyon ve “Silivrispor Karavanı”nda lisanslı ürün, kombine bilet, hediyelik eşya satışları yaparak gelirlerimizi sürekli hale getireceğiz.
11. Hani dün denmişti ya bunların projesi yok, anlatıyorlar ama hikâye diye. İşte size proje: Silivri Spor Akademisi. Önünüzdeki kitapçığı inceleyebilirsiniz. Bu projeyle her branştan kendi sporcularımızı ve hocalarımızı yetiştirip, akademiden elde edilecek kar ile kulübümüze ciddi bir ekonomik katkı sağlamak istiyoruz. Bu sadece Silivrispor'a değil Silivri ve bölgemize de önemli bir değer katacaktır. Anlattığım projelerin daha detaylı hallerini sizlere dağıttığımız broşürlerde görebilirsiniz. Bunlar taslaktır. Olgunlaştırılacaktır.

“TÜM KURUMLARLA KOORDİNELİ ÇALIŞACAĞIZ”
Bu söylediklerimiz kısa vadede ve kolay gerçekleşecek projeler değil. Bunun için sadece 17 kişilik yönetim kurulunun çabası yetmez. Başta Silivri Belediyesi olmak üzere tüm üyelerimize ve en önemlisi Silivri Halkının işbirliğine ihtiyacımız var. Silivrispor ancak bu yöntemlerle kendi öz sermayesini oluşturarak şahıslara bağlı olmaktan kurtulur. Yoksa her yıl mecbur kalarak paralı başkanlar ararız. Bir konudaki rahatsızlığımı sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hiç tarzım olmamasına rağmen bütün iyi niyetime karşın tarafıma atılan yalan, hakaret ve iftiralara bir şeyler söylemek istiyorum.

“BU NASIL BİR ÜSLUP, NASIL BİR SEVİYE?”
Bazılarının canı sıkıldıkça basın toplantısı adı altında stand up yapmalarını sıklıkla izler olduk. Bu şovda insanların gözünün içine baka baka yalanlar atıldı. Onurdan, gururdan, şereften, haysiyetten, darbeden, şantajdan, haksızlıklardan, ırkçılıktan, alkolikten bahsedildi, insanlara darbeci dendi, içinde 70 yaşında büyüklerimizin ve her gruptan insanlarımızın olduğu 500 kişilik bir gruba çıkar grubu dendi. Belediye Başkanına “Sana yerini dar ederim” dendi. Şahsıma “sinmiş, pısmış, maşa, ulan, cahil” gibi hakaretlerde bulunuldu. Bu nasıl bir üslup, nasıl bir seviye? Allah aşkına, ben size bir kere hakarette bulundum mu? Şahsınıza yönelik en ufak bir söylemim oldu mu? Sen hangi hakla insanlara bunları söyleyebilirsin?

“BEN “RİCAYLA GELDİM RİCAYLA GİDERİM” DİYEN BİR BAŞKAN OLMAYACAĞIM”
Şu maşa olayını biraz açalım. Maşaymış! Ben “Ricayla geldim, ricayla giderim” diyen bir başkan olmayacağım. Sen bilir misin Şerafettin Arda'yı, bilir misin, Akgün Silivrili'yi bilir misin, Siyami Köylü'yü bilir misin, Nevzat Kocaoğlu'nu bilir misin bu başkanların hiçbiri maşa olmadı. Sen hangi hakla başkanlığa aday olmuş birine “şunun maşası” diyebilirsin.

“HATA BİZDE SENİ BİZ DAVET ETTİK”
Sen Silivri'nin kendine özgü yapısını, dokusunu bilir misin? Bilir misin Kale Mahallesini bilir misin Zükür Mektep Sokağı bilir misin, Kız Kapan'ı bilir misin, Mimar Sinan Mahallesini, Garden Arkasını bilir misin, Cumhuriyet Mahallesini bilmezsin… Hata bizde! Biz seni davet ettik buraya. Hata bizde! Büyük hata.

“SEN BANA HER KESİMİN SICAK BAKMASINDAN RAHATSIZSIN ASLINDA”
Bana Silivri'nin Belediye Başkanının yanında oturmuş siyaset yapıyorsun diyorsun. Ya kimin yanında oturacaktım. O gün şehrimin belediye başkanının yanında oturuyordum, şimdi Suna Başkan'ın, Zafer Başkan'ın, Halide Başkan'ın, eski başkanlarımızdan Hüseyin Turan Başkanın ve Metin Karakaş'ın karşısında oturuyorum. Rıfat Başkan'ın da selamları ve başarı dilekleriyle karşınızdayım işte asıl senin hazmedemediğin bu. Sen bana her kesimin sıcak bakmasından rahatsızsın aslında. Bu ilişkilerden, sıcaklıktan rahatsızsın. Çünkü sen huzursuzluk ve kavgadan besleniyorsun. Herkes mi kötü, herkes mi haksız! Allah aşkına! Silivri'yi karıştırdın!

“VOLEYBOL KONUSUNDA SEN DEMEDİN Mİ “NE HALİ VARSA GÖRSÜNLER”?”
Voleybol konusuna da bir gelelim. Bu nasıl bir rahatlıktır. Sizin müdürünüz bana gelip voleybol takımımızın ligde devam edebilmesi için belli bir meblağın yatırılması gerektiğini söylediğinde “Yönetim varken benim ödemem yanlış olur” dedim. Fakat saymanınızın sizi aradığını ve sizin de “Ne haliniz varsa görün” dediğinizi söyleyince sizin kulübe ne gözle baktığınızı net bir şekilde anlayıp parayı hemen gönderdim. Ya ne yapacaktım? Sizin sorumsuzluğunuz yüzünden emekleri zayi edip takımın lige katılamamasına seyirci mi kalacaktım? Sizin gibi ne halleri varsa görsünler mi diyecektim? Siz bana bunu kullanmak için yatırdı demişsiniz. Ben sizin gibi olsam bu paranın sizin tarafınızdan yatırılmadığını ve bu yüzden ligden düştüğünü kullanırdım. Ama ben siz değilim. Ben Silivrispor sevdalısıyım. Tacir değilim!

“HESAPLARDA YALAN SÖYLÜYORSUN”
Bir yıl kulübe başkanlık yaptın. Yaptığın hesapta yanlış var. İnsanları kandıramazsın. Doğrusu şu! Siz kulübü 3,3 milyon borçla aldınız ama ertesi gün 800.000 TL'sini belediyeye devrettiniz. Yalan mı? Yani sizin aldığınız borç miktarı 2,5 milyon TL. Sizin söylediğiniz gibi 3,3 değil. Yalan söylüyorsun.

“ÖNÜMÜZDEKİ YILIN GELİRLERİNİ BİLE KULLANDINIZ”
Ayrıca bu 2,5 milyonun 400.000 TL'sini Silivri'nin kendi esnafından “feda” adı altında kestiniz! Yalan mı? Bitmedi! Önümüzdeki yılın gelirlerini bu yıldan kullandınız. Bunların toplamı 800.000 TL'ye yakın. Hemen açalım: Forma reklamının önümüzdeki yılki 400.000 TL'sini aldınız. Federasyondan geçen hafta gelen önümüzdeki yıl için verilen 230.000 TL'yi de aldınız, bütçemiz 31 Mayısta bittiği halde siz Haziran geliri otogar ve otopark geliri olan 150.000 TL'yi de aldınız. Bunların da toplamı 780.000 TL'dir. Bunları neden anlatmıyorsunuz?

“GİDERSİN MAHKEMEYE, TÜZÜĞE UYGUNSA YAPTIĞIN HARCAMALARI ALIRSIN!”
Önümüzdeki yılın gelirlerini kullanmanıza rağmen borç nasıl hala 2,5 milyonda kalır. Haa şöyle kalır ben hemen anlatayım. O para çantasıyla fotoğraf verdiğiniz, “Ben verdim, ben verdim” diye reklam yaptığınız, hatta en yakınınızdakinin bizzat bana “Yukarıda Allah var, benim Allah korkum var, 500.000 TL primi yönetime danışmadan verdi. Ben buna sayman olarak onay vermem” dediği kendi reklamınız için verdiğiniz o primi de geri aldıysanız ve kendi okullarınızın öğretmenlerine bile iki defa sunucunun teşekkür ettiği ve bu sayede okullarınızın reklamını yaptığınız şampiyonluk kutlamalarının sanatçı maliyetini de geri aldıysanız bu borç 2,5 milyon TL'de kalır. Ama biz bunu burada onaylamayız Sayın Kalko! Kendinizi parlatacaksınız, paralarla fotoğraf çekileceksiniz, şampiyonluk gecesinde kendi okullarınızın reklamını sunucuya yaptıracaksınız sonra üç beş kişiyi toplayıp yanınıza kendi kendinizi alkışlatacaksınız, bize bu kadar hakaret edeceksiniz, sonra da bize bunu onaylatacaksınız! Gidersin mahkemeye, tüzüğe uygunsa yaptığın harcamalar alırsın paralarını!

“HERKESİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜN”
Yeter! Bir yıldır anlattınız, yalanlar iftiralar attınız! İnsanları birbirine düşürdünüz, sizden önce şu salonda birbiriyle konuşmayan insan yoktu. Herkesi birbiriyle kırgın hatta düşman haline getirdiniz. Ama sizin de sonunuz buraya kadarmış!

“BÜTÜN SÖYLEM VE HAKARETLERE RAĞMEN KAVGACI OLMAYACAĞIM”
Evet arkadaşlar. Dünkü şovda kullanılan ifadeler karşısında sessiz kalamazdım. Fakat hepimizin bildiği gibi yalanların er geç ortaya çıkmak gibi kötü bir huyu vardır ve bu, Silivri'de daha hızlı gerçekleşir. Bu mum söndü. Artık önümüze bakalım. Hepimizin desteğiyle Silivrispor'umuzu layık olduğu şekilde temsil edelim, birlikte yönetelim. Bütün söylem ve hakaretlere rağmen ben kavgacı olmayacağım. Ümit Bey dahil herkesi kucaklayacağım. Çünkü bizim tek derdimiz Silivrispor. Saygılar sunuyorum.”

KALKO KONUŞTURULMADI
Duru'nun konuşmasından sonra salona dönen Ümit Kalko, söz hakkı istedi ancak konuşmasına izin verilmemesi üzerine genel kurulda Çevik Kuvvet'in müdahale ederek yatıştırdığı gerilim yaşandı. Kongrenin görüş ve temenniler kısmında genel kurulda Metin Karakaş, Hüseyin Turan ve Özcan Işıklar söz alan isimler arasındaydı.

YENİ YÖNETİM
Akgün Duru Başkanlığındaki yeni Silivrispor yönetim kurulu şu şekilde oluştu;
Asil Yönetim Kurulu Üyeleri; Cengiz Yıldırım, Mehmet Ayyıldız, Turgay Sezginer, Hayrettin Atasoy, Ufuk Bek, Rıza Piriştina, Tuncay Kanburoğlu, Levent Saygılı, Sebahattin Akbıyık ve Osman Gürsu.
Yedek üyeler; Doğan Özkoç, Hüseyin Kızıltan, Emre Dinçel, Erdal Bilir, Tezcan Balcıoğlu ve İbrahim Sinkıl.
Denetim kurulu asil üyeler; Nevzat Sezen, Özer Doğan ve Yusuf Ziya Küpeli.
Yedek denetim kurulu üyeleri; Adem Argıç ve Lütfü Yetkin.
Disiplin kurulu asil üyeleri; Çevik Baysalgil, Yalçın Çevrim ve Ahmet Çelik.
Disiplin yedek üyeleri; Hüsamettin Yılmaz, İlhan Tekin ve Erkan Pekel.

Engin AKIN

YORUM YAP