Silivri’ye 1 yılda 5 kreş kazandırıldı

Silivri’ye 1 yılda 5 kreş kazandırıldı

3.06.2020 13:29:12

Yeri Silivri Belediyesi'ne ait 4 kreşi İBB yaptı ve devam ediyor. Şimdi bir de Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın girişimleri ile Elginkan Vakfı tarafından yaptırılarak Silivri Belediyesince işletilecek olan modern bir kreş ve anaokulunun anlaşması sağlandı.

Cumhuriyet Mahallemizde 2029 ada 5 parselde mülkiyeti belediyemize ait 2675 m2'lik alanda, Elginkan Vakfı tarafından yaptırılarak Silivri Belediyesince işletilecek olan modern bir Kreş ve Anaokulu yapımı için anlaşmaya varıldı. Başkan Yılmaz bugün sabah saatlerinde Elginkan Vakfı Başkanı Gaye Akçen ile birlikte proje alanını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

“ÇALIŞAN ANNELERE HAYIRLI, UĞURLU OLSUN”

Konuyla ilgili paylaşımda bulunan Yılmaz, “Gaye Akçen Hanımefendi'nin şahsında Elginkan Vakfı'na teşekkürlerimizi sunuyorum. Yakın zamanda tamamlanarak hizmete girmesi planlanan Kreş ve Anaokulumuzun Silivrili çalışan annelerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

KREŞ SAYIMIZ HIZLA ARTIYOR

İBB'nin ilçemizde Silivri Belediyesi'nin tahsis ettiği yerlere kreş yapımı tüm hızıyla devam ederken,  Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın konuyla ilgili özel girişimleri de sonuç vermeye başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İstanbul'a verdiği 150 mahalleye 150 kreş sözünün yatırımları kapsamında ilçemizde Yeni Mahalle'de yapılan tamamlanmak üzere, Selimpaşa, Gümüşyaka ve Değirmenköy'de yer tahsisleri yapıldı çalışmaların startı verildi.

YILMAZ: ÇOCUK SAYISI FAZLA, SOSYOEKONOMİK YAPININ DAHA ZAYIF OLDUĞU BÖLGELERİ SEÇMEYE ÇALIŞTIK

Aralık meclisinde belirlenen parsellerin kreş yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi görüşülürken Başkan Yılmaz, yürütülen kreş projeleri hakkında paylaşımında bulundu ve “Biz bu yerlerin belirlenmesinde özellikle çocuk sayısının fazla olduğu ama sosyoekonomik yapının biraz daha zayıf olduğu mahalleleri seçmeye çalıştık. Kreş uygulamalarında, yer seçiminde dar gelirli aileleri ilk etapta kucaklamayı hedefledik. Bu kapsamda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımıza, tüm yönetimine ve bu sosyal projenin başında olan ekibe teşekkür etmek istiyorum” dedi.

KÖY KREŞLERİ ÇALIŞMASI DA VAR

Aralık meclisinde Silivri Belediyesi olarak da kreş yapacaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, şu bilgileri vermişti: “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum beyefendi ile yapmış olduğumuz görüşmeler var. İller Bankası'na Silivri Belediyesi olarak 3 adet kreş yapılması noktasında başvuruda bulunarak, 5 yıl geri ödemesiz, 25 yıl %2 faizle bir proje sunduk. Silivri Belediyesi olarak Çevre Bakanlığımızdan, İller Bankasından Dünya Bankasından kredisi onaylanırsa 3 adet kreş yapmayı düşünüyoruz. Ayrıca Nüfus Müdürlüğü'nden, TÜİK'ten, köylerimizdeki sıfır ila altı yaş arasındaki çocukların listesini istedik. Hangi köyümüzde kaç çocuğumuz var bilgisini aldıktan sonra, iki derslikli mini veya bir derslikli, yanında mahalle evi olan kreşleri de belediyemizin imkanları veya bağışçılar ile köylerimize de taşımayı planlıyoruz.”

Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP