Silivri Belediyesi’nin otopark gündemi işliyor

Silivri Belediyesi’nin otopark gündemi işliyor

9.01.2020 10:17:44

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Devlet Hastanesi yanında başlayan 220 araçlık çalışma, belediye altında ihale aşamasına gelen ikinci bir yatırım ve meydanda yerin bir kat altında üçüncü 220 kapasitelik otopark yatırımı ile ilçemizin bu alanda çektiği sıkıntıların çözümü adına değerlendirmelerinin hassasiyetle sürdüğünü ifade etti.

Silivri Belediyesi E-5'ten Müjdat Gürsu Spor Tesislerine kadar olan bölümde Boğluca Deresi çevresinde rekreasyon ve sosyal alanlar düzenlemesini başlattı. Bu kapsam içerisinde Devlet Hastanesi yanında yapılacak 220 araçlık otoparkın da startı verildi. Edinilen bilgiye göre hava koşullarına göre çalışmanın ilk bölümünün 3 ila 5 ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

YENİ DÖNEMİN İLK OTOPARKI

Dere boyunca Silivri Belediyesinin başlattığı çevre düzenleme çalışması kapsamında Devlet Hastanesi yanı başında yapılacak otoparkın çalışmalarına yılbaşından önce başlandı. Bu aynı zamanda yeni yönetimin ilk otopark çalışması olacak.

İKİNCİ OTOPARK BELEDİYE ALTINDA YAPILACAK

Başkan Yılmaz, kısa bir süre önce katıldığı tv programında Belediye hizmet binası altında ikinci otoparka da kısa süre içinde başlanacağını açıkladı. Bu yatırım ile ilgili hali hazırda ihale hazırlıkların devam ettiği öğrenildi.

MEYDANDA OTOPARK PORJESİ DEĞERLENDİRİLİYOR

Yılmaz ve ekibinin gündeminde üçüncü otopark projesi olarak da 19 Mayıs Atatürk Meydanı (yıkılan eski belediye binası) altında tek katlı olarak yapılacak yatırım yer alıyor. Geçmiş dönem bölgede yerin altına iki kat olarak planlanan çalışma zemin uygunsuzluğu öne sürülerek iptal edilmişti. Edinilen bilgilere göre Yılmaz ve ekibi burada da 220 araçlık bir otopark proje imkanını değerlendiriyor, maliyet hesaplamaları yapılıyor.

YILMAZ: ÖNCELİKLİ SORUNLARI BİLİYOR, KALICI ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Başkan Yılmaz, otopark sorunun farkında olarak proje çalışmalarında konuya hassasiyetle eğildiklerini ifade ederken, “Tüm sıkıntıları tek tek çözeceğiz. Silivri halkından sadece biraz daha sabırlı olmalarını istiyorum. En iyi ve kalıcı çözüm yöntemini bulmak için proje değerlendirmelerimizi gerçekleştiriyoruz. Hazırlık süreçleri tamamlanır tamamlanmaz çalışmalara başlıyoruz. Otopark sorununun çözümü öncelikli çalışma gündemlerimiz arasında. 2020 yılı içerisinde rahatlama kesinlikle hissedilecek” dedi.

YORUM YAP