Silivri Belediyesi, LGS ve YKS Birincilerini ödüllendirdi

Silivri Belediyesi, LGS ve YKS Birincilerini ödüllendirdi

4.11.2021 10:03:54

2021 Yılı LGS ve YKS'de dereceye giren ilçemiz 10 üniversite ve 5 lise öğrencisi Silivri Belediye Meclisi kararıyla Cumhuriyet Altınıyla ödüllendirildi. Gençlerin başarılarını ödüllendiren Başkan Volkan Yılmaz, yerel yönetim olarak eğitime önem vermeyi sürdüreceklerini ve yeni yatırım hedeflerini paylaştı.

2021 Yılı Liselere Giriş Sınavı ve Yükseköğretim Kurumları Sınavında dereceye giren ilçemiz öğrencileri, Belediye Meclisinin Eylül ayı 2. oturumunda 10 üniversite, 5 lise olmak üzere 15 öğrencinin Cumhuriyet Altını ile ödüllendirilmesine karar verildi.

Ödül töreni, 3 Kasım 2021 tarihinde Silivri Belediyesi Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi'nde İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, diğer protokol üyeleri, okul yöneticileri, öğretmen ve velilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tören, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

ALTUNTAŞ: MUTLU VE GURURLUYUM

Gümüşyaka Anadolu Lisesi mezunu Türk-Alman Üniversitesi Makine Mühendisliği kazanan Elif Beyza Altuntaş, öğrenciler adına söz alarak duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Burada bulunduğum için mutlu ve gururluyum. Törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Sınava hazırlanan öğrencilere başarılar diliyorum.”

ARTAR, BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR ETTİ, ÖĞRENCİLERE BAŞARI DİLEDİ

İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, yaptığı konuşmada, “Anaokulundan üniversiteye kadar zorlu eğitim sürecinde Silivri'miz olarak başarılı öğrencilerimizi bu önemli günde hatırlamak, gönüllerinin okşanması noktasında Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Öğrencilerimize eğitim hayatlarında başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

KARA: FARK YARATAN ÖĞRENCİLER YARIN BİZLERİN YERİNDE OLACAK

Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Mustafa Kara, törende yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi, “Bir eğitimci olarak burada olmak beni çok mutlu etti. Fark yaratmak böyle bir şey. Hele o farkı Türkiye'nin geleceği gençlerimiz yaratıyorsa daha anlamlı. Fark yaratmak, farkındalık yaratır. Fark yaratan öğrenciler, zoru göğüsleyen, dersine yorulmadan çalışan işte sizler yarın bizlerin yerinde olacaksınız. Sizleri ve ailelerinizi kutluyorum.

“GÜZEL BİR EĞİTİM, GÜZEL BİR MESLEKİ YAŞAM DEMEK”

İnsan doğuyor, büyüyor, gelişiyor, eğitim süreci, mesleki yaşamı ve emeklilik dönemi… Değerli veliler o kadar güzel fırsatları değerlendirerek çocuklarını yetiştiriyorlar ki bu maddiyatla ifade edilmiyor. Sevgi, ailedeki huzur ve mutluluk çocuğun çok güzel eğitim almasını sağlıyor. Çok güzel bir eğitim demek çok güzel bir mesleki yaşam. Çok güzel bir mesleki yaşam çok güzel bir emeklilik demek.

“GENÇLİĞİ FARK EDEN BELEDİYE BAŞKAN VE MECLİSE SAYGILAR”

Bu gençliği fark eden Belediye Meclisine, başta Belediye Başkanımız ve meclis üyelerine saygılarımı sunuyorum. Gençlerimizi kutluyor, çok daha iyi işlere imza atacaklarına inanıyorum.”

YILMAZ: EKSİKLERİ TAMAMLAYARAK YANINIZDA OLMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, konuşmasında şu ifadelerine yer verdi: “Silivri'mize bu onur ve gururu yaşatan öğrencilerimize, yarının gençliğine ve kendilerini yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

Biz Silivri Belediyesi olarak eğitim, spor, sağlık, hiçbirini birbirinden ayırmadan, görev ve yetki sorumluluğumuza bakmadan, bu noktalardaki açıklara ve eksiklere müdahale edip yanınızda olmaya çalışıyoruz.

“BÜTÜN YATIRIMLARIMIZ ÇOCUKLARIMIZA”

Seçimden önce anne-babalara seçimden önce şu sözü vermiştik; her çocuğumuz bir yabancı dil konuşabilecek, bir müzik aleti çalacak, lisanslı sporcu olacak. Salgın belimizi büktü, bir araya gelemedik. Önümüzdeki yıl ailelere verdiğimiz sözleri tutacağız.

Bizler kapalı spor salonları, yüzme havuzları, kültür merkezleri v.s. bunların hepsini yapabiliriz. Bu yaptıklarımızı anlamlandıracak, ruh katacak, zeki, çevik, ahlaklı olan, kültür merkezlerinde Necip Fazıl, Nazım Hikmet, Tolstoy, Dostoevski'yi okuyan, kendi ayakları üzerinde duran birey olmuş gençler olmalı. Bir sonraki nesillere bunları taşıyacağını ifade etmiştik. Onun için bütün yatırımlarımız çocuklarımıza ve gençlerimize olacak demiştik.

Özel okullarla devlet okullar arasındaki makasın her geçen gün açıldığını ve fırsat eşitliğinin önündeki engel olduğunu söyledik. Milli Eğitim Bakanlığımızın çok ciddi çalışmaları ve önemli hizmetleri var ama yerel yöneticiler de oldukları yerde durmamalı. Belediye bu çalışmalara omuz vermedi, destek olmalı dedik. Biz bunu söylerken köy ve merkezi devlet okulların arasındaki makası görmemişiz.

BAŞKAN YILMAZ, İÇ İŞLERİ BAKANI VE VALİ'YE TEŞEKKÜR

Bu arada İç İşleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya teşekkür etmek istiyorum. 12 köy okulumuzdan Çeltik'teki okulumuz depremde hasar görmüştü. Yıktık, altı ay gibi bir sürede Bakanımız ve Valimizin desteğiyle yenisini yaptık. Okulumuzu eğitim-öğretime açtık. 11 Okulumuzun 10 tanesinin çok şükür, kütüphanesi, bilgisayar odası, tiyatro salonu olmayan köy okulu kalmayacak diyerek, sponsorlarımızla, eksiklerini tamamlayıp, boya badanasına kadar yaptık. Tuvaletlerin hijyen şartlarını sağlamadığı ve fiziki yapılarının çocuklara uygun olmadığını gördük. Kütahya Seramik ve ECA Serel Elginkan Holdingle bütün tuvaletleri yeniledik.

MİMARSİNAN İLK VE ORTAOKULU'NDA KAPSAMLI YENİLEME

Yine Botaş'ın sponsorluğunda bir öğrencisi olan Mimarsinan İlk ve Ortaokulu'nda çok kapsamlı bir yenilemeye girdik. Okulun içinde yer olmadığı için kütüphanesini bahçeye yapacağız.

2022 YILI İÇİNDE 9 OKULUN TEMELİ ATILACAK

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın kapısı her zaman bize açık oldu. Çok teşekkür ediyorum. Tarihi köprü açılışında Silivri'ye müjdeleri oldu. 2022 yılı içinde 9 okulun temeli atılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyemizle ortaklaşa okul öncesini destekleme adına yer tahsisi yaptığımız, üst yapısını da İBB'nin yapacağı iki kreşimizi, Yeni Mahalle'de 8 derslikli, Selimpaşa'da 4 derslikli olmak üzere kazandıracağız. Bir tane de arsası Silivri Belediyesine ait, sponsorluğunu Elginkan Holding'in üstlendiği 8 derslikli anaokulu Ocak ayı itibariyle Milli Eğitim Bakanlığına devrini yapacağız. Yine bir hayırseverimizin desteğiyle meslek yüksekokulunun protokolü için görüşmelerimiz sürüyor. Yine Elginkan Holding'ten özel çocuklarımız için Silivri'de bir ilk olacak anaokulu için protokol anlaşması yapmış bulunuyoruz.

Sınav çok önemli. Bize büyük gurur yaşattınız. İlk on'a giren LGS, ilk beş'e giren YKS'deki çocuklarımızla beraberiz. Hayat yalnızca ders kitaplarından, Matematik veya Fizik'ten ibaret değil. Kendinizi her yönde geliştirmelisiniz. Okullardan müzik sesleri gelmeli, sporcuların sesleri gelmeli. Kültür, sanat ve sporla bezenmemiş bir gençliğin komplike başarı elde etmesi söz konusu değil. Onun için sizleri yalnızca ders çalışan robot bir genç olarak hayal etmekten ziyade, spor, sanat, yabancı dil konuşabilen, ilim ve fende araştırmacı bir nesli hedefledik. Onun için Silivri Belediyesi olarak yüzme havuzu, Açık ve Kapalı Spor Salonları, futbol sahaları yapıyoruz. Yegâne sebebi gençliğin spor yapabilmesi.

SELİMPAŞA'DAKİ TAŞ BİNAYA MÜZİK AKADEMİSİ PROJESİ

Benim bir hayalim vardı. İnşallah önümüzdeki süreçte Nişantaşı Üniversitesi ile Silivri Belediyesi olarak bir Müzik Akademisi kazandıracağız, imzaları atıldı. Daha önce Fenerbahçe Üniversitesi'ne tahsis edilen Selimpaşa'daki taş binayı sanat okulu haline getireceğiz.                                                                           

ŞEHİR VE ÇOCUK KÜTÜPHANESİ

Yine bir başka hayalimiz de Şehir Kütüphanesi. Büyük bir fiziki mekân içesinde gençlerin, zaman geçirebilecekleri, etüt yapabilecekleri, bilgisayar ortamında ödevlerini yapabilecekleri büyük bir şehir kütüphanesini, bununla birlikte çocuk kütüphanesini görev süremiz bitmeden tamamlamak istiyoruz. Siz gençlere yatırım, ülkemizin geleceğine olacağından hareketle çalışmalarımıza devam edeceğiz.

“SİZLERİN AZMİ BİZLERİ TEŞVİK EDECEK”

Sizlerin azmi bizleri daha da teşvik edecek. LGS ve YKS'de derece yapmış bütün gençlerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte sizlerle daha fazla bir araya geleceğimiz, sizlerden daha fazla şey öğrenebileceğimiz mekanların çoğaltacağız. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

TOĞAN: SİLİVRİ'DE EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, törende yaptığı konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Bizim Silivri'de merkezi ve yerel yönetim anlamında eğitime önem verdiğimiz, bundan sonra da vereceğimiz, bu tören nişanesi olarak değerlendiriyorum.

“ÇALIŞMAK VE ÜRETMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK”

Petrol zengini, bedavadan para kazanan ülke değiliz. Çalışmak ve üretmekten başka çaremiz yok. Bu anlamda dünyanın sayılı ülkelerinin ilk 10'u arasına girmek üretmek ve çalışmaktan geçer. Bunun için çok daha eğitimli ve donanımlı nesiller yetiştirmeliyiz. Bu anlamda eğitime son derece önem vermek durumundayız.

“YAPILACAK 9 OKULDAN 4'ÜNÜN İHALESİ YAPILDI”

Silivri, eğitim yatırımları açısından önemli bir gelecek vaat ediyor. İstanbul Valiliğimize 9 okul teklif ettik. Bunların dördünün ihalesi yapıldı. Diğerlerin de inşallah 1-2 yıla kadar yapılacak. Belediye Başkanımızla takipçisi olacağız.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR”

Gençlerimizin bize yaşattıkları gurur tablosunun altında aileleri ve öğretmenlerinin yoğun emeği var. Hiçbir başarı alın teri dökmeden ortaya çıkmıyor. Üzerlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başarı çıtasının çok daha yukarılara çıkarmak için Milli Eğitimimiz, Belediyemiz ve diğer tüm kurumlarla Silivri'deki eğitim kalitesini çok daha yüksek noktalara çıkarmak için el birliği ile çalışacağız.

“ALLAH YOLUNUZU AÇIK ETSİN”

Gençlerimizi tebrik ediyorum. Allah yollarını açık etsin. Başarıları daim olsun.”

İLÇEMİZ LGS VE YKS BİRİNCİLERİ

Konuşmaların ardından öğrencilere ödülleri verildi. LGS'de ilçemizde dereceye giren  ve ödüllendirilen öğrenciler şöyle; 480 puanla Robert Koleji'ni kazan Mektebim Ortaokulu mezunu Zeynep Helin Özdemir, 477 puanla Yaşar Acar Fen Lisesi'ni kazanan Ertuğrul Gazi Ortaokulu mezunu Arda Ata Deniz, 475 puanla Aydın Fen Lisesi'ni kazanan Mektebim Ortaokulu mezunu Aybüke Hasgül, 467 puanla Kadıköy Anadolu Lisesi'ni kazanan Odak Ortaokulu mezunu Efe Yüzyıl ve 467 puanla Haydar Paşa Lisesi'ni kazanan yine Odak Ortaokulu mezunu Dilşah Altundağ.

Ödül alan YKS birincilerimiz ise şöyle; Acıbadem Üniversitesi'ni kazanan Prof. Dr. Fuat Sezgin Fen Lisesi mezunu Serkan Çapraz, Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan yine Fen Lisemiz mezunu Yusuf Alkan, Cerrahpaşa Üniversitesi'ni kazanan Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunu Ceren Arcan, Beykoz Üniversitesi'ni kazanan Gümüşyaka Anadolu Lisesi mezunu Elif Beyza Altunbaş, İstanbul Üniversitesi'ni kazanan Özel Nazmi Arıkan Fen Bilimleri Silivri Anadolu Lisesi mezunu Eylül Uçma, Boğaziçi Üniversitesi'ni kazanan Fen Lisemiz mezunları;  İrem Sena Erşahin, Mehmet Yılmaz, Efe Ergen ve Tevfik Melih Tombul ile Yıldız Teknik Üniversitesi'ni kazanan Hasan-Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi mezunu Şimal Nisa Kaya.

Renginar SALİ

YORUM YAP