Öğrenciler, Türk Bilim İnsanı Mutluer’le tanıştı

Öğrenciler, Türk Bilim İnsanı Mutluer’le tanıştı

25.02.2017 10:54:56

Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu, CERN´e katılan ilk Türk Bilim İnsanı Ahmet Serdar Mutluer'i ağırladı.

Dünyanın en büyük parçacık fiziği laboratuvarına sahip olan CERN'e katılan ilk Türk Bilim İnsanı Ahmet Serdar Mutluğer, önceki gün Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulunun daveti üzerine öğrencilerle söyleşide buluştu. Çalışmalarını ve bilim dünyasına olan ilgisini anlatan Mutluer'i öğrenciler büyük bir merak içinde ilgiyle dinledi. Merak ettikleri soruları sordular ve sonunda kendisinden imza aldılar.

OKUL MÜDÜRÜ TEŞEKKÜR PLAKETİ SUNDU
Söyleşinin ardından Okul Müdürü Mustafa Elibol, Ahmet Serdar Mutluer'e plaket sunarak, “Davetimizi kırmayıp ziyadesiyle mutlu ettiniz. Öğrencilerimize umut ışığı oldunuz, okulum ve öğrencilerim adına çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz sizin gibi gençlere sahip olduğu sürece her daim başarılı olacaktır. Başarılarınızın devamını diliyorum” dedi.

DİKMEN, TEŞEKKÜR ETTİ
Daha önce bir dergi için Ahmet Serdar Mutluer ile röportaj gerçekleştiren okul öğretmenlerinden Aslıhan Dikmen, ‘'Ahmet Bey ile bugün keyifli bir söyleyişi gerçekleştirdik. Öğrencilerime ilk olarak derste bilimsel araştırmalar yapan kişileri anlatırken bahsettim ve bugün sizleri karşılarında görünce büyük bir mutluluk yaşadılar. Okulumuzdaki davetimize geldiği için teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.
Ayrıca söyleyişe Beyciler Mukaddes Sönmez İlkokul 4.sınıf öğrencileri ve öğretmenleri Salih Zeki Özkan, Okul Müdürü Ayşegül Şencan ve Kızılpınar Çok Programlı Anadolu Lisesi biyoloji öğretmeni Mete Arslan Konak ve öğrencileri de katıldı.
Haber Merkezi

YORUM YAP