Mezun öğrencilerimizden mesleki başarılar

Mezun öğrencilerimizden mesleki başarılar

14.01.2021 09:46:51

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında yaptığı paylaşımlarında mezun öğrencilerinden Buse Aktaş ve Damla Akıncı'ya yer verdi.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Her güne bir mezun” projesi kapsamında yapılan paylaşımlar her gün bir mezun öğrencinin mesleki tercih ve tecrübelerini ortaya koymaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan son paylaşımlarda mezunlardan Buse Aktaş ve Damla Akıncı'ya yer verildi.  

BUSE AKTAŞ

Buse Aktaş, 2015 yılında Yiyecek Ve İçecek Hizmetleri Alanından mezun oldu. 2012 yılında ilk lise stajını Four Seasons Sultanahmet Hotel'de yaptı. 2013 yılında Uluslararası bir yarışmada Bronz madalya kazandı. 2015 yılında Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümünü kazandı.

İlk üniversite stajını Hilton Bosphorus Hotel'in mutfağında yaptı. Daha sonra bolümden arkadaşları ile Paris Michelin Yıldızlı Restaurantlar gezisi yaptığı sırada tesadüfen Frenchie Restaurant şefi ile tanıştı ve ikinci üniversite stajını 2018 The 50 Best Restaurant listesinde 38. sırada olan ve 1 Michelin yıldızı olan Paris Frenchie Restaurant'ta yaptı. 2019 yılında menü ve alkol uyumu için Joker Coctail Bar'da bar eğitimi aldı. Yine aynı sene Okan Üniversitesi'nde Onur Derecesi ile mezun oldu ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Atlanta, GA eyaletine giderek Westin Perimeter North Hotel'de Line Chef olarak çalışmaya başladı. Aynı zamanda WSET 1. Seviye Şarap Eğitimi aldı.

DAMLA AKINCI

2014 yılında Konakalama ve Seyahat Hizmetleri Alanı ön büro dalından mezun oldu. Lise stajlarını Beltur AŞ. ve Almanya'daki bir butik otelde tamamladı.

2019 yılında İstanbul Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü bitirdi. Üniversite döneminde Cvk Park Bosphorus'ta satış departmanında stajımı tamamladı ve Work  And Travel (WAT) programına katıldı. Mezun olduktan sonra Amerika ve Türkiye'de Intercontinental Hotels Group ve Hilton otellerinde çalıştı. Şu anda T-soft e ticaret firmasında satış uzmanı olarak görevine devam etmekte.

Selimpaşa İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrencilerini tebrik ederek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Renginar SALİ

 

YORUM YAP