MEB’in Müzik Dersine Volkan Yaran’dan önemli katkı

MEB’in Müzik Dersine Volkan Yaran’dan önemli katkı

5.06.2020 10:00:47

MEB'in Uzaktan Eğitim sürecinde Müzik Dersine “Çalgıları Tanıyorum” Projesiyle destek veren ilçemiz Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, usta sanatçı ve akademisyenlerle öğrencilerin müzik kültürüne önemli katkıda bulunuyor.  

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yürüttüğü Uzaktan Eğitim sürecinde Müzik Dersine “Çalgıları Tanıyorum” Projesiyle destek veren ilçemiz Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, öğrencilerin Türk Müziği ve Dünya Müzik Kültürlerine ait çalgıları usta sanatçılardan ve akademisyenlerden öğrenmelerine katkıda bulundu.

YARAN: TÜRK MÜZİĞİ VE DÜNYA MÜZİK KÜLTÜRLERİNE AİT ÇALGILARI AKADEMİSYEN VE SANATÇILARDAN ÖĞRENİYORLAR

Volkan Yaran, yapılan çalışma ve hedefleri hakkında şu paylaşımda bulundu: Milli Eğitim Bakanlığı'mızın yürüttüğü Uzaktan Eğitim Süreci'nde Müzik Dersine destek amaçlı hazırladığım “Çalgıları Tanıyorum” Projesiyle öğrencilerimiz Türk Müziği ve Dünya Müzik Kültürlerine ait çalgıları alanında uzman akademisyenlerden ve sanatçılardan öğreniyorlar.

Malum yaşadığımız bu üzücü Pandemi sürecinde, uzaktan eğitimde öğrencilerimizin kültürel değerlerimizden, geleneksel müziğimizden uzak kalmamalarını düşünerek bu çalışmayı başlattım ve yürütmekteyim.

Öğrencilerimiz, çalgısında usta sanatçılardan, akademisyenlerden yani birebir kaynağından bu çalgıları öğrensinler istedim. Çalgıların eser örnekleri vererek ait oldukları müziklerle ilişkilendirip anlatıldığı bu çalışmamda her hafta 2 çalgı yayını düzenli olarak öğrencilerimizle paylaşılmaktadır.

“DESTEKLERİNDEN DOLAYI HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Büyük hevesle hazırladığım bu çalışmamın daha çok kitleye, öğrencimize ulaşması adına Milli Eğitim Müdürlüğümüzce de destekleniyor olması çokça önemli ve değerli. Bu anlamda desteklerinden dolayı İlçe Kaymakamımız Ali Partal'a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Zekeriya Artar'a ve  büyük emekle destek veren sanatçılarımıza, değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum.

“HEDEFİMİZ 50 ÇALGI TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRMEK”

Projenin yayını aktif olarak 15 Haziran'a kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte gerçekleştirilecek. Hedefim, yeni öğretim yılı ile birlikte sanatçı ve hocalarımızın anlatımıyla yaklaşık 50 Çalgı tanıtımını gerçekleştirmek.

Kültürlerin ve çalgıların tanıtılmasında umarım faydalı bir çalışma olur.”

Renginar SALİ

 

YORUM YAP