Kupada fişi Eren Açıkgöz çekti 2-0

Kupada fişi Eren Açıkgöz çekti 2-0

11.09.2019 18:59:46

Ziraat Türkiye Kupası ikinci tur ilk karşılaşmasında evinde Bursa Yıldırımspor'u misafir eden Silivrispor zorlu geçen müsabakada sonuca uzatmalarda tecrübeli gol ayakları Eren Açıkgöz ve Akın Açık ile gitti.

Sezona iyi bir başlangıç yapamayan Silivrispor bu kötü gidişe dur diyebilmek için çıktığı kupa serüveninde ilk maçta tur atladı. Kendi saha ve seyircisi önünde mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı maçta güçlü rakibi Bursa Yıldırım takımını 2-0 yenerek bir üst tura çıktı. Silivri Stadı'nda oynanan maça Silivrispor kontrollü bir oyun anlayışı içinde başladı. Şiddetli rüzgarın etkilediği maçta her iki takım oyuncuları da top kontrolünde zorlandı. Müsabakanın ilk yarısında her iki taraf da birbirleri üstünde etkili olamadılar. Müsabakanın ilk yarısı 0-0 beraberlikle tamamlandı. İkinci yarıya da her iki takım kontrollü ve kontra atak oyununu tercih ederek başladı ve birbirlerinin açıklarını yakalamaya çaba sarf etti. Silivrispor'da defans bloğunda değişiklik yaparak çıkan teknik patron Sertan Güriz bu değişikliğinin yerindeliğini de görmüş oldu. Silivrispor defansı müsabaka boyunca hata yapmadan oynadı.

Müsabakanın ikinci yarısı da 0-0 golsüz geçildi. İkinci yarının ilk çeyreğinde oyuna dahil olan Eren Açıkgöz oyuna hareketlilik getirdiği gözlerden kaçmadı. Maçta normal süre 0-0 tamamlandığı için 15'er dakikalık uzatmalara geçildi. Uzatmaların 7.dakikasında korner atışında Bursa Yıldırım kale içine düşen topa son dokunan Eren Açıkgöz oldu ve durumu Silivri lehine 1-0 yaptı. bu golle birlikte müsabakada uzatmaların ilk yarısı da 1-0'lık skorla tamamlanmış oldu. İkinci yarıya da istekli başlayan Silivrispor baskısını arttırdı. Maçın 108.dakiasında kendi sahasından aldığı topla Yıldırım kalesine sol kanattan bindiren Akın Açık son çizgiye indi ve direk kaleye çıkardığı sert şut gol oldu ve maçı 2-0 yaptı. bu golle birlikte direnci iyice kırılan Bursa Yıldırım takımı defansında daha fazla açık vermeye başladıysa da kalesinde golü görmedi ve müsabaka 2-0 Silivrispor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

YORUM YAP