Köprüler için teşekkür, D-100 için modernizasyon talebi

Köprüler için teşekkür, D-100 için modernizasyon talebi

18.10.2021 16:58:45

Mimar Sinan Köprüsü ve tarihi Kısa Köprü'müzün açılış töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz restorasyon sürecinin tamamlanması ile ilgili teşekkür ederken, ilçemizin en önemli ulaşım sorunu ve şehrin iki yakasını birbirine bağlanma beklentisi ile ilgili D-100 karayolunun modernizasyon beklentisini gündeme taşıdı.

Mimar Sinan'ın tarihi mirasları iki köprünün resmi açılış töreninde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Tarihi miraslarımızı sahiplenerek restore eden ve bunun örneklerini Silivri'mizde de hayata geçiren hükümetimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” derken, “Bütün zenginlikleri ile "Katılımcı ve Üretken Belediyecilik" anlayışımızla değişmeksizin gelişmesine çalıştığımız Silivri'mizin, ulaşılabilir olmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız D-100 Karayolunun modern bir hale getirilmesi ve şehrin iki yakasının birleştirilmesi çok ama çok önem arz etmektedir. Boğaz köprülerini, Kuzey Marmara Otoyolunu ve daha nice büyük projeleri yapan ve hizmete sunan iradenin, Silivri'miz için bunu da yapacağına inancımız tamdır” diyerek ilçemizin en önemli ulaşım sorununu da gündeme taşıdı.

TBMM Başkanvekili Celal Adan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti ve MHP Milletvekilleri, Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, MHP İl Başkanı Birol Gür, siyasi ve STK temsilcileri ile vatandaşların katılımları ile 32 Gözlü Mimar Sinan ve Kısa Tarih Köprü'nün resmi açılışı dün gerçekleştirildi.

YILMAZ: MİMAR SİNAN KÖPRÜLERİ EN KIYMETLİ TARİHİ EMANETLERİMİZ ARASINDADIR

Programda konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Şeyh Edebali'nin, Osman Gazi'ye vasiyetinden “Geçmişini bilmeyen, geleceğini de bilemez.”, “Geçmişini iyi bil ki, geleceğe sağlam basasın.” ve  “Nereden geldiğini unutma ki, nereye gideceğini unutmayasın” örneklerini verirken sözlerine şöyle devam etti: “Silivri'miz 7000 yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, sayısız tarihi emaneti de bağrında taşımıştır. Bugün, restorasyon sonrası açılışını yaptığımız Mimar Sinan Köprüsü ve Kısa Köprümüz bu emanetlerden en anlamlı, en kıymetli ve en nadide olanlar arasındadır.
“YOLLAR, KÖPRÜLER, MEDENİYET VE GELİŞME DEMEKTİR”

Uzun yıllar kullanım dışı olan, Ata yadigârı köprülerimiz Karayolları Genel Müdürlüğümüz ve İstanbul Valiliğimiz tarafından restore edilmiş, Silivri Belediyesince de çevre düzenlemeleri tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur. Ecdat tarafından yapılan köprüler, askeri ihtiyaçlar yanında ulaşımı kolaylaştırarak ticaretin gelişmesine de büyük katkılar sağlamışlardır. Aynen bugün yapılan Boğaz köprüleri ve yakında tamamlanacak olan Çanakkale Köprüsü gibi... Yollar, köprüler, medeniyet ve gelişme demektir.

HÜKÜMETE TEŞEKKÜR ETTİ

Tarihi miraslarımızı sahiplenerek restore eden ve bunun örneklerini Silivri'mizde de hayata geçiren hükümetimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

“D-100 KARAYOLUNUN MODERN BİR HALE GETİRİLMESİ VE ŞEHRİN İKİ YAKASININ BİRLEŞTİRİLMESİ ÇOK AMA ÇOK ÖNEM ARZ ETMEKTE”

Bütün zenginlikleri ile "Katılımcı ve Üretken Belediyecilik" anlayışımızla değişmeksizin gelişmesine çalıştığımız Silivri'mizin, ulaşılabilir olmasına büyük katkı sağlayacağına inandığımız D-100 Karayolunun modern bir hale getirilmesi ve şehrin iki yakasının birleştirilmesi çok ama çok önem arz etmektedir. Boğaz köprülerini, Kuzey Marmara Otoyolunu ve daha nice büyük projeleri yapan ve hizmete sunan iradenin, Silivri'miz için bunu da yapacağına inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Bu eserleri yapan ecdada, Mimar Sinan'a, bu eserlerin bugüne taşınmasında emeği olanlara ve bugün bu eserlere sahip çıkarak restorasyonunu yapan
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, Karayolları Genel Müdürlüğümüze, İstanbul Valiliğimize tekrar teşekkürlerimi sunuyor; Muhterem heyetinize saygılarımı arz ediyorum. Sağ olun, var olun. Cenab-ı Allah'a emanet olun!!!”

Açılışın ayrıntılı haberi yarın Hürhaber'de

 

YORUM YAP