Koçoğlu: İlçeyi alacağımıza inancım tam

Koçoğlu: İlçeyi alacağımıza inancım tam

7.11.2019 15:46:11

“Partimizin acilen gençleşmesi lazım” diyen CHP Silivri İlçe Başkan Adayı Mümün Koçoğlu, “1989'da bir jenerasyon vardı. Partimize çok hizmet ettiler sağ olsunlar ama artık bir takım şeylerin değişmesi lazım. 7-8 yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Zannediyorum doğru zamana geldik. İddiamız da var. Bu dönemde inşallah bir jenerasyon değişimi olacak” şeklinde konuştu.

Mümün Koçoğlu, ekip arkadaşlarıyla birlikte 6 Kasım Çarşamba günü, saat 17.00'da Küpe FM'de “Kamil Bilici ile Gündemdekiler” programına konuk oldu. “Biz gençlere umut olmak için yola çıktık” diyerek CHP Silivri İlçe Başkan Adaylığı sürecini ifade eden Koçoğlu, kendilerini örgüte emanet ettiklerini vurgulayarak yönetim anlayışlarının ipuçlarını anlattı.

“SELAMİ DEĞİRMENCİ İLE TANIŞTIKTAN SONRA PARTİYE ÜYE KAYDIMI YAPTIRDIM”

Siyasetle tanışma ve adaylık sürecini anlatan Mümün Koçoğlu, şunları söyledi: “2008 yılında özel sektörden ayrıldıktan sonra 2009 yılında meclis üyesi aday adayı oldum. Bu süreçte partide ilk tanıştığım kişi Selami Değirmenci'ydi. Onunla tanıştıktan sonra partiye üye kaydımı yaptırdım. 2009 yılında aktif siyasete tamamen girmiş oldum.

“SANDIKTAN HİÇBİR ZAMAN KAÇMADIM”

Meclis üyesi aday adayıydım ama o dönemde olmadı. 2010 yılında delege seçimlerine başlandı. Benim ilk sandığa giriş tarihimdir 2010 yılından önceki kongre. Sandığı çok sevdim, parti içindeki her sandığa girdim, bugün de yine örgütümüzün karşısında sandığa gireceğiz inşallah. 2010 yılında ilçe yöneticisi oldum.  İlçe başkan yardımcısı, ilçe saymanlık görevlerinde bulundum. 2012 yılında tekrar bir delege seçimi, arkasından yine 2012 yılında olan kongrede de İlçe Başkanlığı adayıydım. Genç arkadaşlarımızla beraber bu kongreye katıldık. O günkü şartlarda örgütümüz bize bu görevi vermedi.

“MECLİS ÜYELİĞİ GÖREVİNDE BULUNDUM”

Akabinde 2014 yılında yapılan temayül yoklamasında örgütümüz bizi tüm Silivri genelinde yapılan temayül yoklamasında liste başı çıkartarak onore etti. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak 2014 yılında görevime başladım. 5 yıllık bir görev süremiz vardı. Tabi göreve başladığımızda öncelikli amacımız temiz siyasetti. Söylenen sözlerin arkasında durulması yönteminde bir anlayışımız oldu. Büyüklerimizin dediği gibi, beyaz gömlekle girdik çok şükür beyaz gömlekle de tamamladık. 2019'da belediye başkan aday adaylığı sürecim vardı. O süreçte olmadı. Meşakkatli bir süreçti. Çok da fazla bu sürecin içine girmek istemiyorum. Halkımız yakından takip etmişti zaten.

“KENDİMİZİ ÖRGÜTÜMÜZE EMANET EDİYORUZ”

Bugün de örgütümüzün karşısında İlçe Başkan Adayı olarak bulunuyorum. Kendimizi onlara emanet ediyoruz. İddialıyız. Genç bir ekibimiz var. Bu görevin de layığıyla üstesinden gelebileceğimize inancımız sonsuz.”

“DEĞİŞİM İSTEDİĞİM İÇİN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI OLMUŞTUM”

31 Mart 2019 sürecindeki CHP Belediye Başkan Aday Adaylığı kararını nasıl ve neden aldığına da değinen Koçoğlu, “Açıkçası o süreçte bir dönem meclis üyeliğinin yeterli olduğunu düşündüm. Bir tık daha üste çıkarak belediye başkanı olduğum takdirde daha sağlıklı bir şekilde değişim yapabileceğime inandığım için belediye başkan aday adayı olmuştum. Ön seçimle olan bir süreç değildi. Yukarıdan atamayla gelen bir süreçti. Genel Merkez'imizde Belediye Başkan Adayı olarak Sayın Özcan Işıklar'ı belirledi. Bu noktada söyleyecek sözümüz yoktu, partili olarak üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar yerine getirmeye çalıştık” diye konuştu.

“2023 YILINDA EMANETİ GERİ ALACAĞIZ”

CHP'nin yerel seçim yarışını kaybetmesine ilişkin değerlendirme de yapan Koçoğlu, “Bizimde 5 yıllık bir görev süremiz vardı. Bu süreçte muhakkak bizlerin de hataları vardır ki böyle bir süreçle karşı karşıya kaldık. Tabi buna çok üzgünüz. Önümüzdeki süreçte partiyi birleştirerek bu problemlerin üstesinden geleceğimize inancımız tam. Gerçekçi olmak gerekirse 2019 yılında parti içinde ciddi bir ayrışma süreci oldu. Maalesef 2 bin küsur gibi küçük bir farkla da biz seçimi burada kaybetmiş olduk. Üzüntümüz sonsuz ama inşallah 2023 yılında Allah ömür verirse tekrar bizim başkanlığımızda bu emaneti geri alacağımızdan şüphem yok” dedi.

“PARTİMİZİ BİRLEŞTİRMEK VE BÜTÜNLEŞTİRMEK İÇİN ADAYIM”

Koçoğlu, İlçe Başkan Adayı olma kararını nasıl aldığını şöyle aktardı: “2019 seçimlerinden sonra arkadaşlarımla, partimizin ileri gelen büyükleriyle yapmış olduğum istişarelerden sonra karar verdim ve bu göreve talip oldum. Bir takım eksiklikleri kendimize göre tespit ettik partimizin içinde. Amacımız bunları tamamlamak. Birleştirici ve bütünleştirici olmak bizim temel prensiplerimizden biri olacak. 31 Mart seçimlerinde kaybetmemize rağmen Ekrem İmamoğlu'nun ikinci seçiminde %62 gibi tarihi bir oyla CHP'nin burada zaferi ortaya çıktı. Biz CHP'lilerin aynı yerde birleştiği zaman neler yapabileceği oraya çıktı. Bu 31 Mart'ta ayrıştık demek değil. Böyle bir algı kesinlikle oluşmasın.”

“PARTİMİZİN GENÇLEŞMESİ LAZIM”

“Partimizin üye yapısıyla ilgili tespit ettiğimiz bir takım istatistikler var” diyen Koçoğlu, “4 bin 239 üyemiz var. 45 yaş üzeri 2629 yani %62'sine tekabül ediyor. 45 yaş altı 1610 yani %38'ine tekabül ediyor. Bizim 45 yaş üstü üyelerimiz çok daha fazla. 20 yaş altı grubumuz 10 kişi yani %0.24. 20 ile 30 yaş arası 365. 30'lu yaş grubu 671. 40-50 yaş grubu 941 kişi. 50 ile 60 yaş arası 985 kişi. En yüksek rakam bu. 60'lı yaş grubumuz 833 kişi. 70-80 yaş arası 373 kişi. 80'le 90 arası üye sayımız 57. 90'ın üzerinde de 4 tane üyemiz var. Partimizin acilen gençleşmesi gerekiyor. Biz gençlerimize umut olmak için bu yola çıktık. Takıldığımız yerler elbette olacaktır biz her şeyi bildiğimizi iddia etmiyoruz. Takıldığımız yerlerde partimizin deneyim bankalarından fikir alacağız. 1989'da bir jenerasyon vardı. Partimize çok hizmet ettiler sağ olsunlar ama artık bir takım şeylerin değişmesi lazım. 7-8 yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Zannediyorum doğru zamana geldik. İddiamız da var. Bu dönemde inşallah bir jenerasyon değişimi olacak, hep beraber ilçeyi alacağımıza inancım tam” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN BİZE VERDİĞİ MUHALEFET GÖREVİNİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRECEĞİZ”

Halkın kendilerine muhalefet görevin verdiğini ve bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini söyleyen Koçoğlu, “Meclis üyesi arkadaşlarımız grup toplantıları yapıyor. Onlara güvenimiz de tam. Layığıyla bu sürecin üstesinden geleceklerine inanıyorum. Meclis listesinde tecrübeli isimler de var. Ben gerekli olan muhalefeti İlçe Başkanlığının koordinesiyle yapacaklarına sonuna kadar inancım var. Bundan sonraki görevimiz CHP'yi 2023 yılında vermiş olduğumuz emaneti geriye almak olacaktır. Hiç kimsenin de bundan şüphesi olmasın” dedi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP