Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz Silivri ziyareti

Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz Silivri ziyareti

20.03.2021 11:18:07

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşündeki yol arkadaşı Veysel Kılıç'ı Cuma akşamı Çeltik'teki evinde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ programı dönüşü Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Yerel Yönetmenlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Seyit Torun ile birlikte Çeltik'te Veysi Kılıç'ı evinde ziyaret etti. Veysel Kılıç'ın, 15 Temmuz darbe girişimi davasında Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu tutuklandığı için protesto amacıyla Kılıçdaroğlu'na Adalet Yürüyüşünde eşlik ettiği öğrenildi.

IŞIKLAR VE BALCIOĞLU DA KATILDI

Kılıçdaroğlu'nun Çeltik'te Veysi Kılıç'a gerçekleştirdiği ziyarette CHP İl Başkan Yardımcısı Suna Göçengil, Ufuk İnan, İlçe Başkanı Berker Esen, geçmiş dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu da hazır bulundu.

Kılıçdaroğlu, Veysel Kılıç'ın Silivri'deki evine gelişinde, kapıda karşılandı, ailesiyle sohbet etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun 25 yıl hapis cezasına çarptırılması kararını protesto için 2017'de Güvenpark'tan İstanbul'a başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne Veysel Kılıç da katıldı. 420 kilometre boyunca Veysel Kılıç da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET CEZASI

Edinilen bilgiye göre Kılıç'ın oğlu, Selahattin Kılıç'a yargılandığı FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Kılıç ayrıca, 14 kişiye karşı, “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan ise 198 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davası İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi'nde görülürken açıklanan kararda 143 sanıktan 99'una çeşitli oranlarda ceza, 1'i asteğmen ile 43 erin tüm suçlardan beraatine karar verildi.

KILIÇ: ZULÜM ARŞA DEĞDİ

Ziyaret sırasında Kılıç, Silivri cezaevindeki mahkumların dahi kendisini "Veysel amca" diyerek karşıladığını belirtirken, "Allah'ın izniyle ilk seçimde Millet İttifakı geliyor. Zulüm artık arşa değdi. Bunun daha kurtuluşu yok. Böyle yalan dolanla, hileyle hurdayla olacak bir şey yok. Bu bitmiştir artık” dedi.

Silivri Cezaevindeki oğluna da seslenen Veysel Kılıç, “Askeri öğrenciler şu anda siz içeridesiniz, ben de kapıda nöbetçiyim. Bakın her şeyimi bırakıp Silivri'ye gelmiş birisiyim. Hürriyetinize kavuşmanıza bir şey kalmamıştır. Evvel Allah özgürlüklerinize kavuşacaksınız rahat olun" diye konuştu.

Kılıç'ın yakınlarının "Seni Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz" demesi üzerine Kılıçdaroğlu, "O ayrı bir şey, ne olur bilmiyoruz. Orası şimdilik karanlık bir alan. Önemli olan bu memlekete huzurun gelmiş olması" ifadelerini kullandı.

KATILIM KISITLAMASI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kılıç'ın evinden ayrılırken vatandaşlarla da selamlaştı. Salgın tedbirleri nedeniyle programın örgüt yönetim ve üyelerine kısıtlı katılım çerçevesinde gerçekleştirildiği ifade edildi.

Sevginar SALİ

YORUM YAP