Kanserde farkındalık semineri düzenlendi

Kanserde farkındalık semineri düzenlendi

26.10.2017 09:48:28

Silivri Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile “Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” dolayısı ile önceki gün Yaşar Kemal Salonu'nda Meme ve Rahim Ağzı Kanseri konusunda bilinçlendirme semineri gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi ve Toplum Sağlığı Merkezi işbirliği ile kaydedilen seminerde, 'Kanserde Erken Tanı ve Farkındalık' konusu ele alındı. Kadınların ilgi gösterdiği seminerde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Kadın Kolu Başkanı Elif Yılmazer ve yönetimi ile Silivri Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Arzu Yalçınkaya da hazır bulundu. Yapılan seminerde kadınlara bilgi veren Toplum Sağlığı Merkezi Ebesi Suna Değirmenci, her iki kanser türünde de düzenli tarama yaptırmanın ve erken teşhisin çok önemli olduğunu vurguladı. “Kanserden değil, geç kalmaktan korkun” diyen Değirmenci, kontrollerin aksatılmaması gerektiğini belirtti.

KANSER TARAMALARIMI NEREDE YAPTIRABİLİRİM?
Açılımı "Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi" olan KETEM'ler "Erken teşhis hayat kurtarır!" prensibiyle yola çıkarak meme ve rahim ağzı (serviks) ile ilgili tarama programları yürütmekte. Değirmenci, 30 yaşından itibaren her 5 yılda bir rahim ağzı kanser taraması, 40 yaşından itibaren her 2 yılda bir meme kanseri taraması yapılması gerektiğini söyledi. Kanser taramaları KETEM'lerde veya aile hekimleriniz tarafından ücretsiz olarak yapılmakta. Silivri'ye en yakın KETEM adresi Büyükçekmece'de. Ayrıntılı bilgiye www.kanser.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Silivri'de şimdilik yalnızca rahim ağzı kanser taraması yapıldığını söyleyen sağlık personeli, salonda bulunan tüm 30-65 yaş arası kadınları ücretsiz kanser taramasına davet etti.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP