Engin Akın

İyi Bir Haftaydı

En sonunda liglerimiz başladı da şöyle güzel güzel maç keyfimizi yapabiliyoruz. Bu sezon bütün kulüplerimizin hedefi var. Hemen hemen hepsi bir üst küme için şansını zorluyor. Bu durumda da kalite kendini gösteriyor. Haftasonu Silivri Stadı’nda maçlar vardı. Takip edebildiğim kadarı ile bunları yorumlayayım isterim.

SİLİVRİSPOR-
BEŞYÜZEVLER
Ligin ilk maçı olması sebebi ile vasatı geçmeyen bir müsabakaydı. Her iki takımın da eksiklikleri göze çarpıyordu. İlerleyen haftalarda her iki takım da iyi işlere imza atacaktır. Silivrispor için biraz daha zaman gerekiyor. Orta alandaki boşlukların doldurulabilmesi için dikine oynayabilecek bir orta oyuncudan yana şans kullanılabilir. Mehmet burada yalnız kalıyor. Defans orta alan ve ileri uç arasındaki boşluk göze çırpıyor. Kanatlardan ise bahsetmiyorum. Sağ kanada acil bir önlem alınması gerekir ki bu asla göz ardı edilmemeli. Yenilen gollerde kaleci hatası olmazken defansın hatası ilk maç olması sebebi ile kabul görebilir ki karşılığında üç gol atabilmenin başarısı ortadadır. Bu arada hatırlatmakta fayda görüyorum. Bir süre Silivrispor hakkında haber yapamayabilirim bunun nedeni yasaklanmış olmamdandır. Yoksa takıma karşı verdiğim destekte hiçbir gerileme yok. Sonuna kadar Silivrisporluyum. Bana koyulan yasak kalkana kadar idare edeceğiz artık. Alınan kararlara saygı duymak lazım.

MİMARSİNAN-GAZİTEPE
İlk hafta biri yedi diğeri sekiz atmıştı gol düellosu şeklinde geçmesi beklenen maçtı ortaya çıkan skor görüntü Gazitepe’nin daha iyi oynadığının işaretlerini verdi. Mimarsinan daha hareketli daha istekli görünmesine rağmen Gazitepe oyuna hükmeden daha fazla pozisyon bulan ve sonuca giden disiplinli bir takım olarak dikkat çekti. Mimarsinan’da gol ümidi Orkun etkisiz oyunu ve tavırlarıyla hayal kırıklığı yaratırken maçın golleri A takım seviyesinde ilk resmi maçını oynayan genç Önder’den gelmesi ilginç bir tesadüftü. Hakemin oynatmadığı bir avantaj pozisyonu vardı ki tam bir fiyaskoydu. Mümkün olsa hakem değişikliği için tabelayı kaldırmak ayıp olmazdı.

ALİBEY-GÜMÜŞYAKA
İlk maçta yenilmesine rağmen Alibey grubun favori takımlarından biri olduğunu gösterdi. Gümüşyaka karşısında her bakımdan üstündü. Alibey daha tecrübeli daha iyi organize oluyor oyunu istediği gibi yönlendiriyor. Kale önünde daha soğukkanlı daha becerikli olup oyuncuların özgüveni artarsa bu grupta son sözü Alibey söyler… Gümüşyaka ise mevcut şartlarda mümkün olan en iyi mücadeleyi yapmak üzere bir araya gelmiş bir takım görüntüsüyle zorlu bir sezon geçirecek gibi bir izlenim bıraktı.

Haberin devamı 05.10.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP