Sevginar Sali

Işıklar’dan 2. hamle hazırlığı

CHP'deki İlçe Başkanlığı seçimlerinin ardından Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Özcan Işıklar'dan ikinci dikkat çeken hamle gündemde.
Nisan ayı içerisinde seçime gitmeye hazırlanan Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi genel kuruluna yönelik, iki CHP'li ismin, mevcut yönetimde görev alan Tezcan Balcıoğlu'nu iki defa ziyaret ederek aday çıkması için ikna etmeye çalıştığı öğrenildi. “Sen sadece aday ol, üyelerle görüşmeleri biz yaparız” tarzında sözlerin verildiğini de ekleyelim…
Tezcan Balcıoğlu'na aday çıkması ile ilgili öneriyi getirenler Sencer Işıklar ve Oktay Yüksel! Özcan Işıklar'ın oğlu ve CHP'de son ilçe seçimlerinde önemli bir görev üstlenen parti delegesi ile Yeni Mahalle Başkanı...
Siyaseten en çok bilendiği isim Bora Balcıoğlu'nin kuzeni Tezcan Balcıoğlu üzerinden hedeflenen hamle bu yönüyle de oldukça enteresan.

***
Bazı STK başkanları ve dolayısıyla seçimleri (tahmin edersiniz kim olduklarını) ile ilgili Işıklar'ın planları epey süredir kulisleri meşgul ediyordu zaten… Kendisine seçimi kaybettirdikleri olarak gördüğü esnaf temsilcileri ile Işıklar'ın hesaplaşma planları hazırladığı konuşuluyordu.
Işıklar'ın siyaseten; ilçe başkanlığının ardından, esnaf başkanları ile seçim hesaplaşmasının ikinci ayağı Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi olarak belirdi.
Başkanlığı döneminde de her seçimde bir taraf olma alışkanlığını terk etmeyen Işıklar'ın yerel dinamitleri dizayn etme azminden bir şey kaybetmediğinden belediye heveslerinin devam ettiği çıkarımını yapmak bizi çok yanlış bir yola sevk etmez kanımca.
Daha yolun başındayız ev yapılanlar basit bir hesaplaşma değil; yeniden seçilmenin alt yapısını oluşturma gayreti.
CHP İlçe seçimlerinde adayını seçtirmeyi başaran Işıklar, yeni ataklar için ciddi bir cesaret kazandı. Işıklar bulduğu her boşluktan sızar! Ve Silivri'yi yönetme yetkisini yitirmiş olabilir, dizayn etme hususunda henüz ‘ölmediğini' hissettirmeyi sürdürüyor…
Gelecekte nelere ‘dirileceğini' hep birlikte görürüz :)
Bora Balcıoğlu'nu ‘hocası' Özcan Işıklar diye eleştirenler, Selami Değirmenci'nin kime ne öğrettiğini de bir düşünsünler! Sırayla bu işler!

DUYURU
21 Ocak 2020 Salı günü saat 13.00'da Yaşar Kemal Fuaye Salonunda İlçe Tarım Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Balık Av Yasakları ile ilgili toplantıya tüm balıkçı ve amatör balıkçılar davetlidir.

YORUM YAP