İleri teknoloji atölyesi açılışı yapıldı

İleri teknoloji atölyesi açılışı yapıldı

8.09.2014 10:47:16

Sarten Ambalaj Sanayi firması sahibi Yusuf Sarıbekir, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne kazandırdığı ileri teknoloji atölyesinin açılışı yapıldı. SİAD tarafından yapılan organizasyona protokol temsilcilerinin yanı sıra, iş dünyası geniş katılım sağladı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Mümin Tuğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Karipçin, İlçe Milli Eğitim geçmiş dönem Milli Eğitim Müdürü ve Milli Eğitim Bakanlığı eğitim uzmanı İkram Kayapınar, Sarten ailesi; Yusuf Sarıbekir, Zeki Sarıbekir ve Zeren Sarıbekir Gülbahar, AK Parti İlçe Teşkilatını temsilen Mehmet Çaylak, Silivri Kadın Girişmciler Derneği Başkanı Aynur Süleymanoğlu, Silivri Belediyesi İstihdam Ofisi sorumlusu Orhan Öpçin, okul öğretmenleri ve çok sayıda davetli katıldı. Kahvaltının ardından konuşmalara geçildi.

KOCABAŞ: BİZDEN ÖNCEKİLERDEN İYİ OLMALIYIZ Kİ, BİZDEN SONRA GELENLER BİZDEN İYİ OLSUNLAR

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş, konuşmasında şu sözlere yer verdi: "Eylül ayının ilk Salı kahvaltılı toplantısına hoş geldiniz. Kim ne derse desin: bir yandan ülkemiz gelişip, büyürken, diğer yandan Silivri büyüyor, gelişiyor. 20 Yıl önce küçük bir kasabayken, bugün İstanbul’un en büyük yüzölçümüne sahip ikinci ilçesi. Ekonomisi, sanayisi, tarımı ve hatta turizmiyle belki de en imrenilen ilçelerden biri: Silivri. İlçe böyle gelişirken, sosyal hayat da kendini yeniliyor elbet. Silivri SİAD da kurulduğu zaman küçük bir kasaba derneğiyken, bugün üyelerinin ihracatları ile bile, Türkiye ihracatının %2’sini buluyor. Artık hiç bir şey eskisi gibi değil: biz bizden öncekilerden iyi olmalıyız ki, bizden sonra gelenler de bizden iyi olsunlar. Bu düstur ile dernek olarak da çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

"HİZMET HALK VE HAK İÇİN YAPILMALI”

Silivri’nin girişinde bir pankart ilginizi çekti mi? Bilmem. Ben o pankartın verdiği mesaja kalben inanıyorum. "Biz Büyük Bir Aileyiz”…O pankartta yazan. Evet, Silivri SİAD da o ailenin en önemli fertlerinden biri. Bizim geleneğimizde ben yok, dernek var. Hizmet de halk için, hak için yapılmalıdır ilkesi var.

"BU PROJELER ORTAK AKLIN ESERLERİDİR”

Bugün burada Silivri’ye önemli bir eser kazandırılıyor. Kimin yaptığı, kimlerin emeğinin geçtiği elbette önemli, ama bu projeler ortak aklın eserleridir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın desteğini, eski dönem İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar’ın katkısı, okul müdürümüz Musa Kalay’ın gayretini unutamayız.

"SARTEN AİLESİNE TEŞEKKÜRLER”

Üyelerimizin itici güçleri katkıları oldu, ama bu eserin bu hale gelmesinin başkahramanı Yusuf Sarıbekir’dir. Sarten ailesine; Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir şahsında teşekkür ediyorum. Tüm üyelerimize de her talebime, isteğime destek oldukları için teşekkür ediyorum.

Acizane gayretim şu: bu ülkenin kaynaklarını kullanarak eserlerimizi ortaya çıkarıyoruz. Vergimizi ödüyoruz, o zaman üstümüze düşeni yaptık, dememizin yeterli olmadığını göstermek.

Ben bir kar tanesinin; çığa dönüşebilecek kadar güçlü olduğunu hatırlayarak hatırlatarak projeler gerçekleştirebileceğimizi sürekli vurgulayacağım. Bu atölye belki bir kar tanesi olacak, büyüyecek. Çocuklar bir sanat öğrenecekler,meslek sahibi olacaklar ve onların yaşamlarına katılanların, aktarılanların değerleri ölçülemeyecek. Böyle ulvi bir amaca hizmet edecek bu atölyenin yapımında maddi manevi desteğini eksik etmeyen, bugün burada ailecek bulunarak bizi yalnız bırakmayan Yusuf Sarıbekir’e, Zeki Sarıbekir’e, Zeren Sarıbekir Güzelbahar’a, tüm Silivrililer adına müteşekkir olduğumu bir kez daha söylemekten çok mutluyum. Ayrıca gerek bu okulda, gerek Varnalı’da gerekse Çıraklık Eğitim Merkezi’Nde desteğini esirgemeyen Özyaşar firmasından Ömer Yaşar’a ve Kompasan Firmasından Aret Şuşanyan’a teşekkür ediyorum.

"BİZ BÜYÜK BİR AİLEYİZ”

Biz büyük bir aileyiz. Aile bireyleri birbirlerini severler, sayarlar, destek olurlar, bencil değil paylaşımcı olurlar. Çok fazla anlamı olmayan sponsorluklar yerine, firmalarımızı ve odalarımızı Silivri’ye değerler kazandırmaya çağırıyorum. Bunlar için derneğe ihtiyaç yok. Gücünüzce katkı koyun ve mutlu olun. Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum. İşinizi bırakıp bizi yalnız bırakmadığınız için de tekrar teşekkür ediyorum.”

SARIBEKİR, TEŞEKKÜR ETTİ

SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’ın ardından Sarten Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sarıbekir bir konuşma yaptı. Sarıbekir, 2014-2015 eğitim öğretim yılına Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyesini yetiştirmekten ötürü mutlu olduklarını ifade ederek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu atölyenin kurulma fikrini bize veren değerli hocamız Psikolog Pelin hanıma, desteğini bizden esirgemeyen Okul Müdürümüz Musa Kalay’a, bürokratik engelleri ortadan kaldıran Belediye Başkanımız Özcan Işıklar’a öncelikle teşekkür ederiz.

ZEKİ SARIBEKİR, ATÖLYE HAKKINDA DETAYLI BİLGİ VERDİ

Atölyemiz 450 m2 üzerine kuruldu. Radya temel üzerine çelik konstrüksiyonla yüksek deprem dayanımına uygun olarak yapıldı. Eğitim araçları hocalarımızın isteği doğrultusunda ve Sarten Mühendis ve Teknik elemanlarınca müştereken yapılan toplantılarla belirlendi. Okulumuzun bilgi işletim sistemi, yine okulumuzun değerli öğretmenleri ve bu konunun uzmanı olan Sarten mensubu elemanlarınca müştereken kararlaştırıldı. Okulumuzun Bilgi İşlem Sistemi tasarımlar yapmaya ve yapılan tasarımları metal işletme tezgahlarına aktaracak şekilde CAD-CAM uygun seçildi. Bilgi İşletim Sistemi tamamı INTEL CORE i7’dir (Sarten i5 kullanıyor, ben dahil). Atölyemizin yapımı sonrasında okulumuz mensubu çocuklarımız en iyi eğitimi almaları için okul yönetimine her türlü teknik desteği ve yardımcı öğretmenliği yapmaya hazır olacağız. Bu okuldan mezun olacak öğrencilerin iyi bir teknik donanımla ayırt edilebilir bireyler olacağına inanıyoruz.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR

Bu atölyenin sandalyelerini Kompasan şirketi verdi. Toros ve Aret beylere, bahçemizi çevreleyen çit tellerimizi Özyaşar firması verdi. Ömer Yaşar beylere ayrıca huzurunuzda teşekkürü borç biliyorum.

Sarten Onursal Başkanı babam Yusuf Sarıbekir’e sosyal sorumluluk projeleri kapsamında okulumuza kazandırdığı bu ileri teknoloji atölye için teşekkür ediyorum.

Silivri SİAD’ın değerli başkan ve üyeleri, bundan sonra da Silivri’mize elimizden geldiğince iyi elemanlar yetiştirecek, öncelikle okullarımıza ve diğer konularda hayırlı işleri münferiden ya da müştereken yapma gayreti içinde olacağımıza inanıyorum. Bu toplantıyı tertip eden SİAD Başkanı Hakan Kocabaş’a huzurunuzda bir kere daha teşekkür eder hepinize saygı ve sevgiler sunarım.”

KALAY: FİZİKİ MEKANLARIMIZ TEKNOLOJİDEKİ GELİŞMELERE AYAK UYDURAMAMAKTA

Silivri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Musa Kalay, söz alarak şu konuşmayı yaptı: "Meslek liselerimizdeki fiziki mekanlar ve atölye donanımları, teknolojideki baş döndürücü gelişmelere maalesef ayak uyduramamakta. Mesleki Eğitim pahalı bir yatırım olduğu için de bakanlığımız bile her yere istenilen düzeyde atölyeler yapamamakta.

"MEZUNLARIMIZIN İSTİHDAM SORUNU VAR”

Ayrıca en temel problemlerden birisi de mezun ettiğimiz öğrencilerimizin alanlarıyla ilgili istihdam sorunu. Ülkemizdeki "acımasız rekabet ortamında” mesleki eğitimin hak ettiği önemi ve katkıyı bulması açısından hem fiziki mekan, hem atölye donanımı, hem de mezun olduktan sonra istihdam sorunudur.

"ATÖLYEMİZ BİR YILDA TAMAMLANIP EĞİTİM ÖĞRETİME HAZIRLANDI”

Okullarımızın bu eksikliklerini giderebilmek için siz işletme sahipleri ile gerek protokoller yaparak gerekse ihtiyaç duyduğunuz elemanları yetiştirecek fiziki mekanlar yapılması konusunda yıllarca her ortamda, her platformda hep konuştuk ve sizlerden destek istedik. Sonuçta bölgemizin yani sizlerin ihtiyacı olan ve yıllarca dile getirilen Makine Teknolojisi Alanı atölyemizi iş adamı Yusuf Sarıbekir yapmaya karar verdi. Geçen yıl 5 Eylül 2013 tarihinde başladı. Bir yıl gibi bir sürede eğitim öğretime hazır hale geldi.

Atölyemiz 450m2 kapalı alan üzerine kurulu. İçinde CHS tezgahı, 3 adet Torna tezgahı, Taşlama tezgahı, Freze tezgahı, Sütunlu matkap tezgahı, 2 adet masa matkap tezgahı, testere tezgahı ve çeşitli el aletleri ile 31 Bilgisayarı bulunan 2 adet Bilgisayar Laboratuarından oluştu.

Böylesine modern bir atölyeyi okulumuza kazandıran Yusuf Sarıbekir’e teşekkür ediyorum. Kendisinden bir tane atölye daha talep ediyoruz.

Geçen yıl Haramidere’deki Mercedes firması ile yaptığımız protokol gereği Metal Teknolojileri alanında 8 öğrencimizi öğretmenimizle birlikte fabrikaya göndererek öğrencilerimizin atölyelerde eğitim almasını sağladık. Bu yıl da bu sayı artarak devam edecek. Bu yıl Sarten fabrikası ile aynı protokolü yapacağız. Burada ortaya çıkan bu atölyemizin bir örnek olmasını ve diğer iş adamlarımıza da ihtiyaçları olan alanlarda atölyelerin yapılmasında bir örnek teşkil etmesini diliyorum. Eğitime yatırım yapmanın önemini bilen kuruluşlar gençlere meslek kazandıracak hizmetlere imza atmanın sevincini ve gururunu yaşayacaklardır.”

KALAY, ÜNAL’A TEŞEKKÜR ETTİ

Kalay, öğrenci ve alan bakamından en büyük okul olduklarını ve sosyal alana çok büyük ihtiyaç duyduklarını açıkladı. İş adamı Adem Ünal’ın maddi katkıları ile temelini atacakları sosyal tesisin tamamlanmasını ve gençlerin hizmetine sunulmasını talep etti. Ünal’a da yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür etti.

KARİPÇİN: MİLLİ EĞİTİM EMRİNİZDE

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Murat Karipçin, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Müdürümüz bir talepte bulundu. Ben talepte bulunmayacağım, sizin bir talebiniz olursa Milli Eğitim emrinizde.

"SİLİVRİ’DE HAKİKATEN YAŞAMAK GÜZEL”

Sarıbekir ailesi güzel bir aile. Silivri, güzel insanların oluşturduğu bir şehir. İlk geldiğimde, "Silivri’de yaşamak güzel. Özcan Işıklar” yazısını gördüm. Belediye Başkanı sonuçta, çok kötüdür diyecek hali yok diye düşündüm. Baktım ki o öylesine bir slogan değil. Silivri’de yaşamak hakikaten güzel. Kim destek oluyorsa hepsine minnettarız. Milli Eğitim’de temel bir maksat var. O da toplumun ihtiyacına uygun olan imkanları sağlamak. İnsanlar geçici, kurumlar kalıcı. Biz okullarımıza böyle güç kattıkça kimsenin başka yerlere gitmesine gerek kalmayacak. Herkes çocuğunu burada yetiştirecek. Eğitim göçü alıyoruz.

SİAD Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum. Milli Eğitim olarak emrinizdeyiz. Taleplerinizi gerçekleştirmeye hazırız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Sarıbekir ailesinin anları şanları bundan sonra da yaşayacak.”

IŞIKLAR: SİLİVRİ GÜZEL, DAHA DA GÜZEL OLACAK

Son olarak Belediye Başkanı Özcan Işıklar, söz aldı. Işıklar, şöyle konuştu: "’Silivri’de yaşamak güzeldir’ sloganını içimizden gelerek yazdık. Daha da güzel olacağına inanıyorum. Şimdi ise "Biz Büyük Bir Aileyiz” yazıyoruz. İlçemize gelen bürokratlar Silivri’nin farklı bir yanının olduğunu söylüyor. Biz de böyle düşünüyoruz. İlçemiz; eğitim, bilişim teknolojileri, tarım, hizmet sektörleri gibi birçok dinamiğin beraber gelişebileceği ender ilçelerden biri. İçinde akıl, bilim olan tüm sektörlerin gelişmesine açık olan,mavi ve yeşilin tam kapasiteyle kullanılması gereken bir ilçe. Öyle bir sanayimiz var ki Silivri’de çevresiyle dost ve barışık.

Her türlü çabanın içinde Silivri Belediyesi var, mutlaka da olacak. Hiç bir şey yapmasa fiziki lojistik desteğini verecek. Kolaylaştırıcı ve yol açıcı olacak. İlçemiz tüm kurumlarıyla işbirliği içerisindeyiz.

"ÖRNEK OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Yusuf Sarıbekir’in hatırası bende farklı. Binlerce Silivriliye istihdam yarattı yaratmaya da devam ediyor. Devamını sağlayan Zeki Sarıbekir ve tüm Sarten ailesine çok teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın hayata umutla bakabilecek iş gücüne katılırken nitelikli ve kaliteli eğitime erişebilmesi adına gösterilen çaba çok değerli. Örnek olmasını temenni ediyorum.”

Işıklar, iş adamı Adem Ünal’la yapacakları projelerden de bahsetti. Belediye olarak gerekeni yapmaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından atölye gezildi.

Renginar Sali


YORUM YAP